Η γιαουρτόπιτα ή γιαουρτογλυκό, αποτελεί ένα πολύ συνηθισμένο γλύκισμα ιδιαίτερης γεύσης και απαλότητας.

ΥΛΙΚΑ
500 g Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
200 g Γιαούρτι
300 g Ζάχαρη
300 g Μαργαρίνη μαλακή
15 Αυγά
15 g Baking Powder
Πορτοκάλι ξύσμα
2 g Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυγίζουμε με ακρίβεια όλα τα υλικά. Χτυπάμε το βούτυρο με την μισή ζάχαρη να αφρατέψουν, και χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα αρωματικά και ενώνουμε τα δύο μίγματα. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι και το Baking Powder και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομoιογενές μίγμα.

Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί no.30 και ψήνουμε σε έτοιμο φούρνο 180°C για 35 με 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο και πάντα υπό την επίβλεψη μας).

Σιροπιάζουμε ζεστό το γλυκό και με κρύο το σιρόπι, 28 βαθμών brix.

https://freshbakery.gr/