Τα υλικά:
200γρ ρεβύθια
250γρ ρύζι για ριζότο ή γλασέ ή κριθαράκι
2 κρεμμύδια
1κγ κουρκουμά
2 κύβους λαχανικών (χωρίς αλάτι)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κσ φυτικό βούτυρο

Πώς θα φτιάξεις το κριθαρότο με ρεβύθια;
Βάζουμε για τουλάχιστον 8 με 12 ώρες ρεβύθια στο νερό.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά με λάδι, κρεμμύδι, 1/2 κγ κουρκουμά, 1 κύβο λαχανικών. Εγώ τα έβρασα για περίπου 1 1/2 ώρα γιατί ήθελα να μαλακώσουν αρκετά και να μείνουν με λίγο νεράκι.
Στην συνέχεια ξεκινάω την διαδικασία του ριζότου, ρίχνω την μία κσ βούτυρο, το κρεμμυδάκι τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το 1/2 κγ κουρκουμά το τσιγαρίζουμε και αυτό και ξεκινάμε με τον ζωμό που έχουμε ετοιμάσει με τον κύβο λαχανικών. Χρησιμοποίησα 1 λίτρο βραστό νερό με ένα κύβο διαλυμένο μέσα στο νερό.
Άρχισα να ρίχνω μια κουτάλα ζωμό να ανακατεύω και μόλις απορροφούσε τα υγρά του το ρύζι συνέχιζα με την επόμενη.
Αυτή η διαδικασία κράτησε σίγουρα δέκα λεπτά, προς το τέλος και, αφού τσεκάρουμε το ριζότο αν έχει αρχίσει να γίνεται, ρίχνουμε τα ρεβύθια που έχουμε βράσει μαζί με τον ζωμό τους που δεν έχουμε αφήσει πολύ, περίπου άλλη μια κουτάλα.
Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την τελευταία κουταλιά βούτυρο.
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Τρώγεται ζεστό! Αλάτι, πιπέρι βάζουμε κατά βούληση.https://ipop.gr/