4 Παράγοντες Ευτυχίας
Απομάκρυνε τον εαυτό σου απο:

Αχάριστους

Ο αχάριστος δεν θα πει ποτέ ευχαριστώ, είναι σαν ένα δοχείο δίχως πάτο. Το να προσφέρεις δίχως αντάλλαγμα, λέγεται ανιδιοτέλεια. Το να προσπαθείς να ευχαριστήσεις έναν αχάριστο, ονομάζεται αφέλεια. Θα πρέπει να καταλάβεις τη διαφορά. Η ευτυχία σου, σε μεγάλο βαθμό, καθορίζεται από αυτό.

Εγωιστές

Ο μοναδικός γνώμονας που έχουν οι εγωιστές είναι ο εαυτός τους. Προασπίζουν τα συμφέροντα τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι οι σωστοί, δεν υποχωρούν σε διαμάχες ακόμα και αν έχουν άδικο. Κοινώς: όσο σχετίζεσαι με τέτοια πρόσωπα, θα ζεις για να τρέφεις τον εγωισμό τους. Πόση ευτυχία κρύβει αυτό?

Μίζερους

Τίποτα δεν μπορεί να σε επηρεάσει πιο άσχημα απο έναν μίζερο άνθρωπο που διαρκώς έχει την τάση να παραπονιέται για το πόσο άσχημη είναι η ζωή. Το κόστος της συνεχούς έκθεσης στην κακομοιριά είναι ανυπολόγιστο. Σε κάνει να βλέπεις τη ζωή απο ένα απαισιόδοξο πρίσμα και σου στερεί την ευτυχία.

Αρνητικούς

Όλα τα παραπάνω σου δημιουργούν και συντηρούν ένα αρνητικό κλίμα που κάνει τη ζωή σου άνω κάτω. Ο αρνητισμός σε οποιαδήποτε εκδοχή του δεν μπορεί να σου προσφέρει τίποτα το θετικό. Είναι μια μόνιμη αιτία αποτυχίας και δυστυχίας. Για να βγεις στην επιφάνεια, πέτα όλα όσα σε κρατάνε κάτω.

John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

https://aytoveltiosi.wordpress.com/