Συστατικά
Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη γέμιση

800 γρ. dulce de leche
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο

3 μπανάνες, ώριμες
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
100 γρ. μπισκότα γεμιστά

Χτυπάμε πολύ καλά στο μηχάνημα με τα μαχαίρια τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Όταν το μείγμα πάρει τη μορφή βρεγμένης άμμου αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 50 γρ. κουβερτούρα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να πάει παντού.
Στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 26 εκ. ή σε μια ορθογώνια φόρμα 10x35 εκ. με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Είναι απαραίτητο να κάνουμε χείλος γύρω γύρω και θέλει και πολύ καλό πάτημα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε να δέσει και να κρυώσει το μπισκότο, για 15-20 λεπτά.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και το βάζουμε ξανά, σε χαμηλή φωτιά. Αδειάζουμε τα ζαχαρούχα (dulce de leche) που πια θα έχουν πάρει ωραία καρεμελένια γεύση και χρώμα. Ρίχνουμε 1 πρέζα αλάτι και τα 100 γρ. κουβερτούρα, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Βγάζουμε το μπισκότο από το ψυγείο, ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας πάνω στη βάση και το βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, για περίπου 2-3 ώρες.
Λίγο πριν σερβίρουμε, ετοιμάζουμε τις μπανάνες κόβοντάς τες σε φέτες και ανακατεύοντας τες με τον χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε τις μπανάνες πάνω στο γλυκό και από πάνω βάζουμε τη σαντιγί.
Σερβίρουμε με τριμμένα μπισκότα. https://akispetretzikis.com/