Για την γαλατόπιτα:
1 λίτρο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι αυγών
55 γρ. βούτυρο, κρύο


Για το άλειμμα:
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό με 2 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 20′-25′.
Αφήνουμε να κρυώσει 10′ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.