Υλικά
6 φλ. τσαγιού τριμμένο καρότο
1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σταφίδες
4 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. τσαγιού φυτικό λάδι
2 κ. γλ. βανίλια
1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένο ανανά
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
1 κ. γλ. αλάτι
4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αρχικά, σε ένα μπολ τοποθετείτε τα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη για μία ώρα περίπου και στη συνέχεια προσθέστε και τις σταφίδες.
Βήμα 2
Προθερμάνετε τον φούρνο στου 175 βαθμούς και αλείψτε την φόρμα του κέικ με λίγο βούτυρο και αλεύρι.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια και τον ανανά και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αναμείξτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα και ρίξτε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Τέλος, προσθέστε το μείγμα με τα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Βήμα 6
Ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και καλύψτε προαιρετικά με κρέμα τυριού.