Συστατικά για την αυθεντική σαλάτα ταμπουλέ

80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
120 γρ πλιγούρι ψιλό
120 ml νερό
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι δυόσμου ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το νερό με το πλιγούρι.
Αφού πάρει βράση, σκεπάζουμε και βγάζουμε από φωτιά.
Αφήνουμε 30 λεπτά για να πιεί τα υγρά του .
Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε, απλώνουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού μέχρι να
συνδυαστούν καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πλιγούρι και αφήστε το να μουλιάσει μέχρι να μαλακώσει για περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προετοιμάστε τα λαχανικά πλένοντας τα, στεγνώνοντας καλά και ψιλοκόβοντας τα όλα.
Μπλανσαρετε τις ντομάτες σε νερό που χοχλάζει, και μετά κρυώσετε και αφαιρέστε την φλούδα, κόψετε τις ντομάτες στα δυο και με ένα κουτάλι αφαιρέσετε στους σπόρους
Μετά κόψετε τις ντομάτες Julien και τέλος κόψτε το Julien σε μικρά καβάκια.
Βάλετε τη ντομάτα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα επιπλέον ζουμιά της.
Τοποθετήστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και αλατοπιπερώσετε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα του πλιγουριού με τον μαϊντανό και το λαδολέμονο.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα.
Τέλος προσθέτουμε και την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο, γαρνιρισμένο γύρω γύρω με φύλλα μαρουλιού και με μια ντομάτα τριαντάφυλλο στο κέντρο ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε και ένα λεμονί κομμένο στα 4 στις τέσσερις πλευρές του πιάτου.

https://petros-syrigos.com/