Συνοδέψτε τον μπακαλιάρο σας με την πιο νόστιμη συνταγή για σκορδαλιά που υπάρχει. Είναι πανεύκολη και γίνεται με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας!

Συστατικά
750 γρ. πατάτες καθαρισμένες
νερό κρύο
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
μαυροπίπερο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο για γαρνίρισμα
μαϊντανό για γαρνίρισμα


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε 1 κατσαρόλα βάζουμε τις καθαρισμένες κομμένες πατάτες, το κρύο νερό, το αλάτι και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει να βράζει.
Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για περίπου 12 λεπτά και μετά οι πατάτες μας θα είναι έτοιμες.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά να φύγει όλη η υγρασία.
Με 1 σουρωτήρι τις λιώνουμε και τις ανακατεύουμε με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, τριμμένο σκόρδο, λευκό ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.

https://dimitrismichailidis.com/r