Φτιάξτε τα πιο νόστιμα σπιτικά και σοκολατένια εκλέρ με αυτή τη συνταγή! Τραγανά και αφράτα choux γεμισμένα με λαχταριστή κρέμα σοκολάτας! 

Συστατικά
Για την κρέμα
375 γρ. γάλα
80 γρ. ζάχαρη
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
7 γρ. κακάο
3 κρόκοι αυγών
Για τα choux
190 γρ. νερό
85 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
105 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 αυγά
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα 52%
110 γρ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα, μέχρι να βράσει.
Περνάμε το μείγμα σε μπολ μέσα από ψιλή σίτα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
Σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και πάρει τη μορφή μπαλίτσας. Μόλις δούμε αυτό ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
Σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τη ζύμη στο μίξερ και ταυτόχρονα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, απλώνουμε μέχρι 10 κορδόνια από τη ζύμη με ένα κορνέ και ακουμπάμε ελαφρά τις άκρες τους με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέσα στον κλειστό φούρνο.
Τοποθετούμε τα choux στον πάγκο και με ένα μαχαίρι ανοίγουμε στο καθένα 3 μικρές τρύπες από την κάτω πλευρά τους.
Βάζουμε την κρέμα από το ψυγείο σε κορνέ και γεμίζουμε την κάθε τρύπα στα choux. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε απαλά όση ποσότητα έχει περισσέψει και ξεχυλίζει.
Σε μπεν μαρί ή στον φόυρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε την κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε μικρά κομμάτια, μαζί με το γάλα.
Βουτάμε το κάθε γεμισμένο choux από τη μεριά που έχει τις τρύπες μέσα στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα για να γλασαριστεί.
Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη σοκολάτα για διακόσμηση.

https://dimitrismichailidis.com/