Ακόμα και στις μέρες νηστείας μπορείτε να φτιάξετε και να προσφέρετε ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά! Υπέροχα και γευστικά σιροπιαστά μαντηλάκια με βελούδινη κρέμα βανίλιας! Ένα εξαιρετικό και νηστίσιμο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους!


Μερίδες
32 μαντηλάκια
Προετοιμασία
30′ λεπτά
Αναμονή
45′ λεπτά
Δυσκολία
2/5

Συστατικά
Για την κρέμα
280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι
650 γρ. νερό
2 βανιλίνες
1 κ.σ. βιτάμ
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
730 γρ. ζάχαρη
610 γρ. νερό
1 βανιλίνη
Για το φύλλο
1 κιλό σφολιάτα
ζαχαρόνερο
τριμμένα αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύοντας και το βιτάμ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε σε 16 ίσα τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και τα διπλώνουμε διαγώνια να σχηματιστούν τριγωνάκια, πατάμε μόνο τις άκρες των τριγώνων για να κολλήσουν.
Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα τρίγωνά μας, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε με ζαχαρόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και προσθέτουμε τη βανιλίνη ανακατεύοντας.
Βουτάμε τα κρύα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι, για περίπου 20” δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ λεπτά.
Τα ανοίγουμε στη μέση, δίχως να σπάσουν, γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ μας, γαρνίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Καλό είναι να φαγωθούν την ίδια μέρα, είναι πιο νόστιμα.

https://dimitrismichailidis.com/