Μπορεί ένα γλυκό να είναι τόσο θρεπτικό χωρίς καθόλου ζάχαρη και γαλακτοκομικα? Μια θρεπτικοτατη βάση από ξηρούς καρπούς και χουρμάδες και μια υπέροχη κρέμα κάσιους δεν σου αφήνει περιθώρια να ζητήσεις γλυκό του εμποριου!! #2020 
Υλικά
Για την βάση:
500 gr (περίπου) ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
6 χουρμάδες
1 κουτ.σουπας λάδι καρύδας
2 κουτ σούπας σιρόπι Αγαύης
Για την κρέμα:
350 gr Κάσιους
2 ποτήρια γάλα σόγιας (ή οποίο άλλο γάλα επιθυμείτε)
1 σοκολάτα κουβερτούρας 250gr
1 κουτ. Σούπας κακάο
Σταγόνες ή τρούφα σοκολάτας για διακόσμηση!
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τους χουρμάδες και τα κασιους.
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκκινήσουν ελαφρά
Μόλις ψηθούν ξεκινάμε και τα χτυπάμε λίγα λίγα σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Όπως τα μπικοστα που θα βάζαμε σε ένα κανονικό Cheesecake.
Χτυπάμε τους χουρμάδες με το λάδι καρύδας και το σιροπη Αγαύης και τους προσθέτουμε στο τριμμένο μείγμα των ξηρών καρπών.
Αφού έχουμε ανακατέψει τα παραπάνω και τα έχουμε πατήσει καλά ξεκινάμε την κρέμα μας.. Χτυπάμε λίγα λίγα τα κασιους στο μπλέντερ βάζοντας και λίγο γάλα καθε φορά, για να μπορέσουν να πολτοποιηθουν, χωρίς να αφήσουν κομματάκια.

https://cookpad.com/