Φέτος φτιάξτε αυτά τα υπέροχα, αφράτα τσουρέκια με ίνες και θα με θυμηθείτε! Η συνταγή που τους έχει ξετρελάνει όλους!

Μερίδες
2 τσουρέκια
Προετοιμασία
30′

Συστατικά
Για τη ζύμη:
230 γρ. ζάχαρη
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
220 γρ. ζεστό νερό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
100 γρ. ηλιέλαιο
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
χυμός από μισό πορτοκάλι
18 γρ. μαγιά στιγμής
10 γρ. μαχλέπι
1/3 κ.γ. κακουλέ
850 γρ. αλεύρι “Κούλα”

Για το άλειμμα:
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύσμα ποροτκαλιού, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά στιγμής, το μαχλέπι, το κακουλέ και ζυμώνουμε για περίπου 15′.
Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική όταν την πιάνουμε στα χέρια μας.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε 4 κορδόνια και πλέκουμε 2 τσουρέκια με 2 κορδόνια το καθένα.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλες μέσα σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα, αλείφουμε τα τσουρέκια και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165 για περίπου 35′-40′.

https://dimitrismichailidis.com/