Πώς να βάψετε πασχαλινά αβγά με χρώμα ζαχαροπλαστικής


Υλικά
Καλά βρασμένα αβγά
Χαρτί κουζίνας ή εφημερίδα
Ένα αρκετά βαθύ μπολ ή κύπελλο
Μία τρυπητή κουτάλα ή λαβίδα
1/2 φλ. τσαγιού βραστό νερό
1 κ. γλ. λευκό ξύδι
Χρώμα ζαχαροπλαστικής (περίπου 20 σταγόνες ανά χρώμα)
Εκτέλεση
Μόλις βράσετε τα αβγά αφήστε τα να κρυώσουν.
Στρώστε στην επιφάνεια που θα δουλέψετε χαρτί κουζίνας ή μια εφημερίδα.
Γεμίστε ένα αρκετά βαθύ μπολ (ώστε να χωράει το αβγό) με το ζεστό νερό και το λευκό ξύδι και προσθέστε 20 σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας. Όσο περισσότερο χρώμα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο σκούρο θα είναι το χρώμα των αβγών.
Τοποθετήστε το αβγό σε μία τρυπητή κουτάλα και βυθίστε το στο νερό, ώστε να καλυφθούν όλες οι πλευρές του. Αφήστε το στο νερό για 5 λεπτά και απομακρύνετε. Αν το αφήσετε περισσότερο χρόνο η απόχρωση θα βγει πιο σκούρα.
Αφαιρέστε προσεκτικά και αφήστε να στεγνώσει.