Αν, αυτή την φορά, επιθυμείς να παρεκκλίνεις από τις κλασικές σου συνήθειες, τότε σου προτείνω να δοκιμάσεις την παρακάτω, σχετικά εύκολη, συνταγή για γλυκιά τάρτα με έντονη γεύση και άρωμα από φρέσκα λεμόνια. Η διαφορά από παρόμοιες συνταγές είναι ότι δεν περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι ή βούτυρο και δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Υλικά για τη βάση
300gr λευκά αμύγδαλα

15 βασιλικοί χουρμάδες (μουλιασμένοι)

100gr αποξηραμένη καρύδα (τριμμένη)

λίγο νερό από το μούλιασμα των χουρμάδων

Υλικά για την κρέμα λεμονιού
χυμός από 5 φρέσκα λεμόνια (250ml)

ξύσμα από 2 φρέσκα λεμόνια

200ml κρέμα καρύδας

100ml σιρόπι σφενδάμου

2 κσ κορν φλάουρ

1/2κγ κουρκουμάς

Εκτέλεση
Αφαιρώ τον πυρήνα από τους βασιλικούς χουρμάδες και τους τοποθετώ σε ένα μπολ. Ζεσταίνω 500ml νερό και το ρίχνω στο μπολ με τους χουρμάδες. Αφήνω στην άκρη να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια μεταφέρω τα αμύγδαλα στον πολυκόφτη και τα θρυμματίζω ώσπου να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.

Στραγγίζω τους χουρμάδες και τους μεταφέρω στο ίδιο μπολ με τα αμύγδαλα (κρατάω λίγο νερό από το μούλιασμα των χουρμάδων). Χρησιμοποιώ τα χέρια μου και ανακατεύω για να αναμειχθούν καλά τα υλικά, και προσθέτω την αποξηραμένη καρύδα. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσω λίγο από το νερό που κράτησα και να ζυμώσω ώστε δημιουργηθεί μια εύπλαστη αλλά σφιχτή μάζα.

Παίρνω μέρος της ζύμης και την ανοίγω με τα δάχτυλα σε κάθε μια από τις ατομικές φόρμες. Συνεχίζω τη διαδικασία ώσπου να τελειώσει όλη η ζύμη (7 φόρμες των 12cm).

Μεταφέρω τις φόρμες με τη βάση της τάρτας στο ψυγείο για όσο ετοιμάζω την κρέμα λεμονιού.

Πλένω καλά τα λεμόνια και ξύνω 2 από αυτά χρησιμοποιώντας τη λεπτή πλευρά του τρίφτη.

Στύβω όλα τα λεμόνια, σουρώνω τον χυμό και αφαιρώ τυχόν μικρά κουκούτσια.

Τοποθετώ ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ. Ανακατεύω μαλακά και μόλις ζεσταθεί το μείγμα μου προσθέτω το κορν φλάουρ και ανακατεύω καλά χρησιμοποιώντας το σύρμα. Ανεβάζω τη θερμοκρασία της εστίας ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να βράσει η κρέμα.

Αποσύρω από την εστία και αφήνω για 5-10 λεπτά να κρυώσει η κρέμα λεμονιού.

Αφαιρώ τις βάσεις από το ψυγείο και τις γεμίζω με την κρέμα λεμονιού και ξαναμεταφέρω στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στη συνέχεια αφαιρώ προσεκτικά τις τάρτες από τις βάσεις, διακοσμώ με φρέσκες φράουλες, αποξηραμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς τις αρεσκείας μου, σερβίρω και απολαμβάνω!

Διατηρούνται στην συντήρηση του ψυγείου για 3-4 ημέρες.https://www.elculture.gr/