Είναι εύκολη, με μπισκοτένια ζύμη, που τρως μια μπουκιά και καταλήγεις να φας όλη την ταρτιέρα. Φτιάξτε την με τρυφερά κολοκυθάκια και τα τυριά που έχετε στο ψυγείο σας!

Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη
500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
250 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γραμ. γιαούρτι
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 αυγό
Για τη γέμιση
8 κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη (ή κολοκύθα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
400 γραμ. ανθότυρο
150 γραμ. φέτα σε τρίμματα
250 γραμ. τυρί κρέμα
1/4 φλ. εβαπορέ γάλα
4 αυγά
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο (ή φρέσκο δυόσμο)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη ζύμη γιαουρτιού
Για την αλμυρή τάρτα κολοκύθι με τυριά, φτιάχνουμε πρώτα τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.

Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση με κολοκυθάκια
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα) και τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 5′. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο. Τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες.

Ψήνουμε την τάρτα κολοκύθι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει. Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.https://www.argiro.gr/