Μερίδες:12

Προετοιμασία: 1 ώρα σύν χρόνος στο ψυγείο και την κατάψυξη

Υλικά

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

300 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομμάτια

450 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. άρωμα βανίλιας

2 ασπράδια αυγών

25 γρ. ζάχαρη άχνη

για το πασπάλισμα

κάκάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Υγραίνουμε με λίγο νερο μία μακρόστενη φόρμα.

Την σκεπάζουμε με διπλό φύλλο διάφανης μεμβράνης.

Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Κόβουμε 2 φύλλα από χαρτί ψησίματος (45x33 εκ.).

Αδειάζουμε την μισή σοκολάτα κουβερτούρα στο ένα φύλλο και την αλείφουμε ως τις άκρες σε λεπτή στρώση.

Αλείφουμε την υπόλοιπη σοκολάτα στο άλλο φύλλο.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Βάζουμε την λευκή σοκολάτα σε μπολ μαζί με 150 ml κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί .

Αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφήνουμε να κρυώσει εκτός μπεν μαρί.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με το άρωμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψει και να πήξει.

Την ανακατεύουμε με την λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μπολ σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αναμιγνύουμε τα δύο μείγματα.

Ξεκολλάμε την σοκολάτα από τα χαρτιά ψησίματος και σπάμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε τα μισά σε ένα μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για την διακόσμηση του μιλφέιγ.

Αδειάζουμε το ισό μείγμα της κρέμας στην φόρμα μαζί με το 1/3 από τα υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις τελειώνοντας με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ.

Ακουμπάμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη και μπήγουμε στην επιφάνεια του μιλφέιγ τα κομμάτια σοκολάτας που έχουμε κρατήσει.

Πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.https://www.huffingtonpost.gr/

Tags: