Συστατικά

Για τη βάση

230 γρ. μπισκότα βρόμης
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα

200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
500 γρ. νερό, καυτό
700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. φράουλες
Για την επικάλυψη

100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
400 γρ. νερό, καυτό
Για το σερβίρισμα

200 γρ. φράουλες
φύλλα δυόσμου

Για τη βάση

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα

Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.
Για την επικάλυψη

Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει.
Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

https://akispetretzikis.com/