Υλικά
5 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες μακρόστενες με πάχος μισό εκατοστό
5-6 πομοντόρια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
400 γρ. ανθότυρο τριμμένο
2 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό ή φρέσκο
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι - πιπέρι
500 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φαρδιές φέτες και τις τηγανίζουμε. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι και μετά σε απορροφητικό χαρτί.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα μας ρίχνοντας τα ψιλοκομμένα πομοντόρια, το κρεμμύδι, το δυόσμο και τη μισή ποσότητα από το Flora soft με βούτυρο. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε έως ότου τα υγρά της σύβρασής μας μειωθούν.
Στρώνουμε στο τραπέζι μας τις τηγανισμένες φέτες της μελιτζάνας και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και το ζυμώνουμε με το τριμμένο ανθότυρο.
Με το κουτάλι μας παίρνουμε μια ποσότητα από μίγμα τυριού και τυλίγουμε προσεκτικά τα μπουρεκάκια.
Σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο βάζουμε το ένα μπουρεκάκι δίπλα στο άλλο και τα περιλούζουμε με την σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.