Εύκολο παγωτό ροδάνικο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Τρελαίνει τον ουρανίσκο

Από Ελένη Ζουγανέλη
Ένα παγωτό που αξίζει την προσοχή σας και θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, έφτιαξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ροδάκινα με νεκταρίνια, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει. Άκρως δροσιστική βέβαια είναι και η καραμελέ με άρωμα λεμόνι.


Υλικά Συνταγής
250 ml γάλα
150 γραμ. ζάχαρη
2 κρόκοι
450 γραμ. ροδάκινα (σάρκα καθαρισμένη χωριστά τα κουκούτσια)
1 λεμόνι (χυμός)
1 κλωνάρι βανίλια
250 ml παγωμένη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το παγωτό ροδάκινο, σχίζουμε πρώτα κάθετα τη βανίλια και αφαιρούμε τους σπόρους με τη λάμα του μαχαιριού. Ενώνουμε καλά το γάλα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα φέρνουμε σε σημείο λίγο πριν βράσει και φουσκώσει. Το αφήνουμε λίγο στην άκρη.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν καλά και ν’ αλλάξουν χρώμα. Θα πάρουν τη μορφή απαλής βελούδινης κρέμας. Λίγο λίγο προσθέτουμε το ζεστό γάλα, πάντα χτυπώντας με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το μπολ με την κρέμα σε ζεστό μπεν μαρί. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει και να πυκνώσει ελαφρά και να αφήνει μια στρώση στη ράχη της κουτάλας. Το μεταφέρουμε σε κρύο μπεν μαρί.
Όσο κρυώνει η κρέμα, βάζουμε τα φρούτα σε μπλέντερ κα τα πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού. Παγώνουμε τα δύο μείγματα στο ψυγείο. Όταν κρυώσουν καλά, ανακατεύουμε τον πουρέ ροδάκινο με την κρέμα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή. https://www.youweekly.gr/