Συστατικά:
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
2 φλιτζάνια σκόνη καρύδας
6 αυγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
4½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια νερό
¾ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Πώς να φτιάξετε το Ρεβανί:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέστε 1½ φλιτζάνια ζάχαρη και βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη.
Συνδυάστε το αλεύρι με τη σκόνη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Προσθέστε σταδιακά στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε ομοιόμορφα.

Αλείψτε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και ρίξτε το μείγμα.

Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι συνδυάζοντας νερό, ζάχαρη και χυμό λεμονιού σε μέτρια φωτιά, βράζοντας για 5 λεπτά.
Ψύξτε και τα δύο παρασκευασμένα μείγματα και ρίξτε το σιρόπι πάνω από το κέικ στη συνέχεια.
Αφήστε στην άκρη για αρκετές ώρες.
Κόβουμε σε φέτες το κέικ και από πάνω ρίχνουμε σαντιγί.

Καλή Επιτυχία

https://xrysoskoufaki.gr/