Το πέστο και τα μακαρόνια είναι ένα ζευγάρι που ταιριάζει όσο λίγα. Θα λατρέψετε το αβοκάντο στο πέστο, ενώ η γραβιέρα και ο φρέσκος βασιλικός, θα προσθέσουν άρωμα και πλούσια γεύση.

Μερίδες : 2

Χρόνος προετοιμασίας : 20m

Χρόνος ψησίματος : 10m

Έτοιμο σε : 30m

Υλικά
300γρ. λινγκουίνι ολικής αλέσεως, χωρίς γλουτένη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για το πέστο
2 σκελίδες σκόρδο
40γρ. βασιλικό φρέσκο, μόνο τα φύλλα
3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
2 αβοκάντο ώριμα
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα
αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγες φλοίδες γραβιέρας

Διαδικασία

Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνετε το λινγκουίνι, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρατάτε στην άκρη.

Βήμα 2
Ετοιμάζετε το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, το βασιλικό, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και τα πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα και πολτοποιείτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.

Βήμα 3
Ανακατεύετε το πέστο με τα ζυμαρικά και σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγες φλούδες γραβιέρας.

Tips
-Σχεδόν όλα τα ελληνικά τυριά είναι χωρίς γλουτένη, καλό όμως είναι να το διευκρινίσετε πριν τα αγοράσετε.
-Αυτό το πιάτο σερβίρεται το ίδιο καλά και κρύο και ζεστό. Ειδικά όμως για την περίπτωση που θέλετε να σερβίρετε τα ζυμαρικά σας ζεστά, κρατήστε λίγο από το ζουμί τους ώστε να αραιώσετε το πέστο και να γίνει σαν σάλτσα.

 olivemagazine.gr