Σήμερα, δεν θα φτιάξετε ένα οποιοδήποτε ριζότο, αλλά το αυθεντικό ριζότο αλά καρμπονάρα με συνταγή κατευθείαν από την Ιταλία.

Υλικά

320 γραμμάρια ρύζι για ριζότο

160 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λωρίδες,

4 αυγά

100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

50 γρ λευκό κρασί

Ενάμιση λίτρο ζωμό κρέατος

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το μπέικον με λίγο λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε το κρασί και, όταν εξατμιστεί, ξεκινάμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τον ζωμό μια κουταλιά κάθε φορά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το τυρί, αλάτι και πιπέρι. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί με τη βοήθεια της θερμότητας του ρυζιού.
Σερβίρουμε το ριζότο καρμπονάρα και απολαμβάνουμε.

https://jenny.gr/