Γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλια σοκολάτα και μπισκότα. 
Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα βανίλια
1 ½ λίτρο φρέσκο γαλα
110 γραμ. ζαχαρη
120 γραμ. κορν φλάουρ
1 βανιλια (μπαστουνάκι)
1 πρέζα αλατι

Για την κρέμα σοκολάτα
1 λίτρο φρέσκο γαλα
70 γραμ. ζαχαρη
80 γραμ. κορν φλάουρ
20 γραμ. κακαο
50 γραμ. ξύσμα κουβερτούρα
1 πρέζα αλατι

Για το στήσιμο
1½ πακέτο μπισκοτα πτι μπερ
220 γραμ. φρέσκο γαλα
20 γραμ. κονιακ
90 γραμ. τρουφα

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε το γλυκο ψυγειου,
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγη μας. Στη συνέχεια για το γλυκο ψυγειου της τεμπελας με μπισκοτα, φτιάχνουμε πρώτα τις 2 κρέμες. Για την κρεμα βανιλια και την κρεμα σοκολατα για το γλυκό ψυγείου,

Για την κρεμα βανιλια
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γαλα.
Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζαχαρη.
Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους.
Ρίχνουμε στο γαλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και αλατίζουμε ελαφρώς για το γλυκο ψυγειου με μπισκοτα της τεμπελας.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γαλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρολα.
Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για την κρεμα σοκολατα
Κρατάμε 1 φλιτζάνι γαλα από το 1 λίτρο.
Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρολα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζαχαρη.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το κακαο και το κορν φλάουρ για το γλυκο ψυγειου με μπισκοτα της τεμπελας.
Στη συνέχεια τα διαλύουμε στο γαλα που κρατήσαμε.
Μόλις ζεσταθεί το γαλα στην κατσαρολα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με συρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ και αλατίζουμε ελαφρώς.
Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε.
Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.
Για το στήσιμο του γλυκού με τα μπισκοτα
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψι 24×30 εκ. Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γαλα και το κονιακ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε στο ταψάκι. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανιλια πάνω στα μπισκοτα. Στρώνουμε μπισκοτα βουτηγμένα στο γαλα – κονιακ. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας.

Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκοτα βουτηγμένα στο γαλα – κονιακ. Πατάμε τα μπισκοτα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρεμα. Αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκοτα και πασπαλίζουμε το γλυκο ψυγειου. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.https://www.argiro.gr/