Εύκολη συνταγή για ένα αφράτο τιραμισού με σαβαγιάρ, καφέ, μασκαρπόνε, κρέμα γάλακτος και κακάο.

Συστατικά
250 ml βραστό νερό
3 κ.γ. στιγμιαίος καφές
60 ml λικέρ
6 κρόκους αυγών
180 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα
250 γρ. μασκαρπόνε
400 γρ. σαντιγύ
1 βανιλίνη
2 πακέτα σαβαγιάρ (περίπου)
κακάο


Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε το βραστό νερό, το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε με το σύρμα μας. Προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 5′ λεπτά σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5′ λεπτά.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σαντιγύ με τη βανιλίνη και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά σαντιγύ στο μείγμα με το μασκαρπόνε ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις και το προσθέτουμε στο μπολ με την υπόλοιπη σαντιγύ και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η κρέμα μας.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο μείγμα με τον καφέ-λικέρ και στρώνουμε ένα ταψί με τον εξής τρόπο: σαβαγιάρ-κρέμα-σαβαγιάρ-κρέμα και το βάζουμε για 3 ώρες στο ψυγείο.
Κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.https://dimitrismichailidis.com/