facebook_page_plugin

Σπιτική λαγάνα, εύκολη και τραγανή

Σε λίγες ημέρες έρχεται η ώρα για μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα μετά από 2 χρόνια, οπότε δε μπορούμε να μη σας προτείνουμε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη συνταγή για απίθανη σπιτική λαγάνα!!!

Συστατικά:

1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ταχίνι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Πετιμέζι
Σουσάμι

Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ταχίνι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
Την δουλεύουμε μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Την ανοίγουμε με τα χέρια μας σε ταψί 43.5 × 29 εκατοστών που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, το έχουμε λαδώσει και προαιρετικά πασπαλίσει με σουσάμι.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πατάμε με τα δάχτυλά μας.
Αλείφουμε με πετιμέζι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή μέλι που το έχουμε αραιώσει.
Πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει

https://www.athensphotonews.gr/

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.