Χούμους με παντζάρι
Υλικά:
330 γρ. ρεβύθια, βρασμένα
100 γρ. παντζάρι, βρασμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μάραθος
2 κ.γ. ταχίνι
1 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
λίγα φιστίκια Αιγίνης για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ τα ρεβύθια και τα πολτοποιώ. Διαδοχικά βάζω και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά. Σερβίρω σε μπολ και γαρνίρω με τα φιστίκια Αιγίνης, λίγο μάραθο και λίγα ρεβύθια. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μέρες!