Σε αυτή τη συνταγή για πιτα με καραμελωμένα βερικοκα κρύβεται όλο το άρωμα από το αγαπημένο μας φρούτο και είναι ιδανική για πρωινό ή και για επιδόρπιο!

Υλικά

12 βερίκοκα (αφαιρούμε τα κουκούτσια)
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 μεγάλα αβγά
3/4 φλ. γάλα φρέσκο
λίγα φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
Για την καραμέλα:
1/2 φλ. ζάχαρη
3 κ.σ. νερό

 

Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός να λιώσει η ζάχαρη, για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.

Λίγο λίγο, εναλλάξ, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι με το γάλα. (Ξεκινάμε με αλεύρι και τελειώνουμε με αλεύρι.)

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Στήσιμο της πίτας
Στρώνουμε σε σειρά τα βερίκοκα πάνω στην καραμέλα, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε τα φιστίκια και απλώνουμε από πάνω το μείγμα.

Το ψήνουμε στους 170οC, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 55΄.

Για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε η πιτα με τα βερυκοκα μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό είναι ψημένο το γλυκό.

Όπως το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, το τουμπάρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να στραγγίσει καλά η καραμέλα πάνω στη βερικοκόπιτα.

https://www.argiro.gr/