Συστατικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
30 γρ. κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές διαλυμένος σε 240 ml καυτό νερό
120 ml ηλιέλαιο
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
300 γρ. νηστίσιμη πραλίνα
100 γρ. σοκολάτα Nestle Dessert Greece 52%
100 ml φυτική κρέμα γάλακτος

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 240 ml καυτό νερό και το ηλιέλαιο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C για 30′.
Μόλις κρυώσει τελείως, αφαιρούμε το πάνω μέρος του κέικ για να είναι επίπεδο και κόβουμε το κέικ στη μέση.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα 500 ml φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί
Προσθέτουμε τη νηστίσιμη πραλίνα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια μους.
Σε ένα τσέρκι 20 εκ. βάζουμε τη μισή μους πάνω από το πρώτο κομμάτι κέικ, καπακώνουμε με το δεύτερο κέικ και ξανά με μους.
Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο για περίπου 5 – 6 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά η μους.
Σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, ρίχνουμε από πάνω τα 100 ml καυτή φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω από την τούρτα.

https://dimitrismichailidis.com/