Απόλυτη δροσιστική επιλογή για το καλοκαίρι που έρχεται.

Για 4-6 άτομα, Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρικής: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ
4 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4
2 φλιτζάνια παγωμένα βατόμουρα
4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κουταλιές ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
4 κεσεδάκια γιαούρτι χωρίς ζάχαρη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κεσεδάκια με το γιαούρτι στη κατάψυξη για 35 περίπου λεπτά, να παγώσει καλά. Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση. Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατεβάστε το από τη φωτιά.

Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και περάστε το σιρόπι από σουρωτήρι. Αναμείξτε όλα τα φρούτα μαζί σε ένα μπολ και ραντίστε με το σιρόπι. Αφήνετε τα φρούτα για 10 λεπτά στη κατάψυξη να παγώσουν και σε ένα μπολάκι αναμειγνύεται τα φρούτα με το γιαούρτι και σερβίρετε.

https://sidagi.gr/