Τραγανή στριφτόπιτα με κολοκύθι, τυράκι και υπέροχη μυρωδικά, σπιτική συνταγή για να απολαύσει όλη η οικογένεια!

Υλικά 
Ένα πακέτο φύλλο κιχί
200 γρ γραβιέρα
200 γρ φέτα
150 μλ ελαιόλαδο
100 γρ βούτυρο γάλακτος
½ ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 μέτρια κρεμμύδια (ξερά) τριμμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κιλό και 400 γρ κολοκυθάκια τριμμένα (Μονό το πράσινο μέρος)
4 αβγά
3 Κ.Σ. αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι.
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια περιμετρικά για να πάρουμε μόνο το σκληρό εξωτερικό τους μέρος χωρίς το λευκό με τα σπόρια, αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα να κάτσει για 30 λεπτά.
Ξεβγάζουμε το κολοκύθι σε κρύο νερό και με την βοήθεια μιας καθαρής πετσέτας (η τουλουπάνι) το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, το σοταρισμένο ξερό κρεμμύδι, τα αυγά, το αλεύρι, τα τυριά, το πιπέρι, το δυόσμο, τον μαιντανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται βάζουμε λίγο αλάτι.
Βάζουμε την γέμιση στο ψυγείο για να σφίξει.
Στο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε μια λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C.

https://petros-syrigos.com/