Τα κεφτεδάκια του καλοκαιριού. Αυτά που τρως μέσα από το ταπεράκι στο κατάστρωμα του πλοίου, που μασουλάς στην παραλία κάτω από το αλμυρίκι, που τρως μετά την θάλασσα στα κλεφτά μέχρι να στρωθεί το τραπέζι όσο είναι ακόμα καυτά, τα κεφτεδάκια που την επόμενη μέρα τρως για πρωϊνό κατευθείαν από το ψυγείο. Το κεφτεδάκι αυτής της σαιζόν είναι και το πιο αγαπημένο μου γιατί συνδυάζει δύο λατρεμένα υλικά: την καλοκαιρινή, γλυκιά μελιτζάνα και το θρεπτικό ταχίνι.

Και τι ταχίνι; To γεμάτο πρωτεΐνη ταχίνι Wild Souls, – το τρομερό αυτό εργαστήρι από τη Θεσαλονίκη το πιο αγαπημένου μου concept store στην οδό Βουλής στην Αθήνα-, το οποίο θα δώσει τρομερή γεύση και υφή μέσα στο κεφτεδάκι μου και θα ανακατεύτει με σκορδάκι και βασιλικό για να φτιάξουμε την πιο νόστιμη σάλτσα για βούτες του κεφτέ και όχι μόνο! Μία wild συνταγή, για wild gingerάκια που θα την φτιάχνουν μέχρι το βαθύ φθινόπωρο.

 

Το ταχίνι με πρωτεΐνη Wild Souls, δεν έχει γλουτένη, φοινικέλαιο, ζάχαρη και συντηρητικά όπως εξάλλου και όλα τα προϊόντα τους και αποτελείται από σπόρους σησαμιού και πρωτεΐνη μπιζελιού. Τα βρίσκουμε στο concept store Wild Souls (Βουλής 36, Αθήνα) και online.

Συνταγή
Κεφτεδάκια μελιτζάνας με αρωματική σως ταχινιού
Μερίδες: 15-17
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Κάτω από μια Ώρα

Υλικά για τα κεφτεδάκια:
1 μεγάλη μελιτζάνα φλασκί, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Ταχίνι με πρωτεΐνη WILD SOULS
ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου ή 50 γρ. λευκά αμύγδαλα πολτοποιημένα ή 50 γρ. αλεύρι βρώμης
60 γρ. φακές, βρασμένες (30 γρ. άβραστες)
2 κ.σ. κάπαρη,ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ξανθές σταφίδες, ψιλοκομμένες
7-8 φύλλα φρ. βασιλικού, χοντροκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά για τη σως:
20 γρ. φύλλα φρ. βασιλικού
¼ ματσ. μαϊντανό
80 γρ. Ταχίνι με πρωτεΐνη WILD SOULS
1 κ.σ. maple syrup
1 σκ. σκόρδο
½ κ.σ. σάλτσα σόγιας
χυμό από 1 λεμόνι
20-40 ml κρύο νερό (ανάλογα με το πόσο πηχτή την θέλουμε)
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ξεκινάμε με το μείγμα για τα κεφτεδάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σοτάρουμε για ακόμη 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μελώσουν.

2) Μόλις μαλακώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα μούλτι, προσθέτουμε το Ταχίνι με πρωτεΐνη WILD SOULS, το ξύσμα, το αλεύρι, τις φακές, την κάπαρη, τις σταφίδες και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Δεν θέλουμε το μείγμα μας να γίνει σαν πουρές θέλουμε να κρατάει κάποια κομματάκια. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει για να πλάθεται πιο εύκολα.

3) Κάνουμε 20 κεφτεδάκια (περίπου 25 γρ. το καθένα) , τα βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο στους 200°C στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά.

4) Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια ετοιμάζουμε τη σως ταχινιού. Σε ένα μούλτι βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, τον μαϊντανό, το Ταχίνι με πρωτεΐνη WILD SOULS, το maple syrup, το σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

https://www.madameginger.com