Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο και κυρίως εκείνο που έχει την τιμητική του τον Αύγουστο είναι το σύκο. Σήμερα θα ανακαλύψεις πως συνδυάζεται υπέροχα με το κατσικίσιο τυρί αφού θα φτιάξεις την τέλεια τάρτα.

Συστατικά
Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. βούτυρο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αβγού
3 κ.σ. νερό

Για τη γέμιση:

500 γρ. τυρί κατσικίσιο
500 γρ. τυρί κρέμα
6-8 σύκα καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια ή πολτοποιημένα στο μπλέντερ
1 φλ. καρύδια τριμμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάς για 5 περίπου λεπτά
Προσθέτεις τον κρόκο αβγού και συνεχίζεις να χτυπάς
Αν η ζύμη κολλήσει στα τοιχώματα του μίξερ ρίχνεις λίγο νερό
Την βγάζεις από το μίξερ, την καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C
Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τυριά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Ανοίγεις την ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσει
Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα και απλώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα της
Την ψήνεις για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα
Την βγάζεις και περιμένεις λιγάκι να κρυώσει
Ρίχνεις ομοιόμορφα τη γέμιση στη ζύμη και από πάνω βάζεις τα καρύδια
Βάζεις την τάρτα και πάλι στο φούρνο και την αφήνεις να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά ακόμη
Περιμένεις 10 λεπτά πριν σερβίρεις