Η συνταγή για τις μπουκίτσες με μύρτιλο και λεμόνι

Συστατικά για 14 μερίδες

2 φλιτζάνια μύρτιλα
1/2 φλιτζάνι μη παστεριωμένο νερό κεφίρ ή kombucha
2 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη
2 φλιτζάνια κάσιους ωμά
1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας
Πρέζα αλάτι
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού

Ξεκινήστε μια ημέρα νωρίτερα από την μέρα που θέλετε να εκτελέσετε την συνταγή. Τοποθετήστε τα μύρτιλα σε ένα βάζο με αεροστεγές καπάκι και με το κεφίρ ή την kombucha. Συμπληρώστε με φιλτραρισμένο νερό εάν χρειάζεται, Τα μύρτιλα θα πρέπει να είναι εντελώς βυθισμένα.

Τοποθετήστε ένα βάρος ζύμωσης (αν έχετε) και στη συνέχεια αφήστε το σε ζεστό σημείο να ζυμωθεί για έξι έως 12 ώρες ή περισσότερο. Το χειμώνα, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερες από 24 ώρες ενώ το καλοκαίρι μπορεί μόνο έξι. Δοκιμάστε το μείγμα για να μάθετε αν είναι έτοιμο. Δεν πρέπει να έχει καθόλου ή ελάχιστη γεύση.

Στραγγίστε το υγρό από τα μύρτιλα σε ένα φλιτζάνι. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε την καρύδα, τα κάσιους, τους σπόρους chia, το αλεύρι καρύδας και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. «Χτυπήστε» τα για περίπου 30 δεύτερα μέχρι να τα έχετε ψιλοκόψει όλα.

Προσθέστε τα στραγγισμένα μύρτιλα, το λιωμένο λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Φτιάξτε τα μπαλάκια από το μείγμα σας, σε μέγεθος μιας κουταλιάς του γλυκού. Είναι πιο εύκολο να βάλετε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν το τυλίξετε στις μπουκίτσες.https://www.vita.gr/