Μια γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για κινόα με φασόλια!
Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για κινόα με πέστο:
2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό, συσκευασμένο
2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα, συσκευασμένη
80 mL φλιτζάνι ελαιόλαδο και άλλη 1 κουταλιά της σούπας, χωρισμένο
30 γρ. φλιτζάνι καρύδια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
¼ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας νερό
1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
425 γρ. λευκό φασόλι, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
40 γρ. φλιτζάνι λιαστή ντομάτα
30 γρ. φλιτζάνι κουκουνάρι
595 γρ. κινόα, μαγειρεμένη
Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:
Σε ένα μπλέντερ τοποθέτησε τον βασιλικό, τη ρόκα, 80 ml ελαιόλαδο, τα καρύδια, το χυμό λεμονιού, ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το σκόρδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και το νερό και χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία, μετά άφησέ τα στην άκρη.
Ζέστανε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις το λάδι αρχίσει να καίει, πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίξε αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψέ τα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Πρόσθεσε τα λευκά φασόλια και τις λιαστές ντομάτες και μαγείρεψε για 3-4 λεπτά ακόμη, μέχρι τα φασόλια να αρχίσουν να γίνονται τραγανά.
Πρόσθεσε το κουκουνάρι και μαγείρεψε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να ψηθούν.
Στη συνέχεια μετάφερε το μείγμα των κολοκυθιών σε ένα μεσαίο μπολ με την κινόα.
Πρόσθεσε το πέστο και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.