Τυροπιτάκια κουρού με σπιτικό φύλλο
Τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο με πανεύκολο σπιτικό φύλλο κουρού. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Πολλές ακόμα απίθανες συνταγές στο Ζάχαρη & ΑλEύρι 

Νικολέτα Δελατόλα-Φωσκόλου

Υλικά
Τεμάχια: 40-50
Για το φύλλο κουρού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι
2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα (για την επάλειψη)
Για τη γέμιση
250 γρ. φέτα, θρυμματισμένη 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο 4 αυγά 1/4 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Γέμιση
Για να ετοιμάσουμε τα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού, ξεκινάμε από τη γέμιση: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Φύλλο
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40-50 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 10 εκ.
Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες στα τυροπιτάκια για να κολλήσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
Βάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τα ασπράδια και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

https://www.gastronomos.gr/