Αυτή η συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο χωρίς αλεύρι είναι μία από τις πιο εύκολες συνταγές που θα φτιάξετε ποτέ.

Για να απολαύσετε αυτά τα peanut butter cookies θα χρειαστείτε μόνο 4 βασικά υλικά, ένα μπολ και ένα πηρούνι για να τα ανακατέψετε. Αντί για πιρούνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έαν αυγοδάρτη ή ένα μίξερ χειρός, ό,τι σας βολεύει καλύτερα.

Η παρούσα συνταγή είναι βασιμένη σε μία κλασσική αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα με φιστικοβούτυρο με μόνο 3 υλικά. Τα υλικά αυτά είναι μία κούπα φιστικοβούτυρο, ένα αυγό και μία κούπα ζάχαρη.

 


Συγγραφέας: Ευθύμης
Συστατικά
Βασική συνταγή:
1 κούπα (260 γρ) φιστικοβούτυρο
4 κουταλιές (50 γρ) λευκή ζάχαρη
4 κουταλιές (60 γρ) σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή ελαφρύ μέλι)
1 κρόκο από μεγάλο αυγό
Αλατισμένη σοκολάτα:
Μισή κούπα σταγόνες σοκολάτας ή 100 γρ κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη
Περίπου ένα κουταλάκι νιφάδες από θαλασσινό αλάτι
Λευκή σοκολάτα με κανέλα:
1 κουταλάκι κανέλα
Μισή κούπα σταγόνες λευκής σοκολάτας ή 100 γρ λευκή κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Κάντε τη ζύμη: Βάλτε το φιστικοβούτυρο, τη ζάχαρη και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα πηρούνι ή ένα αυγοδάρτη (αν φτιάχνετε την εκδοχή με τη λευκή σοκολάτα-κανέλα προσθέστε και την κανέλα σε αυτό το στάδιο).

Προσθέστε τον κρόκο και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να έχετε ένα λείο και εύπλαστο μίγμα. Αν χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας προσθέστε τις και αυτές και ανακατέψτε απαλά.

Πλάστε τα μπισκότα: Πάρτε κουταλιές από το μίγμα, πλάστε μπαλάκια και ακουμπήστε τα στο ταψί. Θα πρέπει να έχετε 16 μπαλάκια.

Πιέστε τα μπαλάκια με την ανάποδη ενός πηρουνιού σε δύο κάθετες διευθύνσεις ώστε να φτιάξετε ένα σχήμα που μοιάζει με τρίλιζα.

Ψήστε για 16 λεπτά, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Αν κάνετε την εκδοχή με τη σοκολάτα, βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί μέχρι η σοκολάτα να πήξει. Εναλλακτικά, αντί να τα βουτήξετε στη σοκολάτα μπορείτε να κάνετε γραμμές με αυτήν χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Πασπαλίστε τη μαύρη σοκολάτα με λίγο αλάτι ή την λευκή με λίγη κανέλα.

Σημειώσεις
Λιώστε τη σοκολάτα σε στενό μπολ ώστε να έχει αρκετό ύψος για να βουτήξετε τα μπισκότα.
Ο ευκολότερος τρόπος για να στρώσετε την σοκολάτα (ο οποίος όμως δεν θα σας δώσει πάντα τέλεια αποτελέσματα) είναι να λιώσετε τα 2/3 της συνολικής ποσότητας που χρειάζεστε και κατόπιν να προσθέσετε το άλλο 1/3 και να ανακατέψετε μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
https://www.thehungrybites.com/