ΥΛΙΚΑ για 15-25 σκαλτσούνια, ανάλογα με το μέγεθος
Για τη ζύμη
230 ml μπύρα
200 ml αραβοσιτέλαιο
650 -700 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο ολικής άλεσης
2 κ.σ. ζάχαρη καστανη
Για τη γέμιση
120 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1/2 φλ. καρυδόψιχα ή σταγονες κουβερτούρας
Για το σιρόπι
220 ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
φλούδα λεμονιού
Για την επικάλυψη
1/2 φλ.τσ. ινδοκάρυδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κάνουμε τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα, το αραβοσιτέλαιο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει.
Ύστερα, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας έως ότου έχουμε μια ζύμη μέτρια (ούτε πολύ μαλακή ούτε σφιχτή) που δεν κολλάει στα χέρια.
Κάνουμε τη γέμιση
Αναμιγνύουμε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας με την θρυμματισμένη καρυδόψιχα.Tα μισά τα γεμίσαμε με σταγόνες κουβερτούρας, για όσους αγαπάμε την σοκολάτα
Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά να βράσουν για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει το νερό να κοχλάζει.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Τελική φάση του γλυκού - σιρόπιασμα - γαρνίρισμα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και με κάθε μπαλάκι ανοίγουμε ένα μικρό, στρογγυλό πιτάκι.
Με ένα μικρό κουταλάκι, βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα με καρύδια και κλείνουμε το σκαλτσούνι με ένα πηρούνι όπως κάνουμε στα τυροπιτάκια.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί δύο λαμαρίνες φούρνου και τοποθετούμε επάνω τα σκαλτσούνια μας.
Ψήνουμε για 25-35 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, παίρνουμε ένα ένα και τα βουτάμε στο σιρόπι γρήγορα για να μην ρουφήξουν πολύ σιρόπι.
Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και τα βάζουμε σε πιατέλα.