Τα καλαμαράκια, τραγανά και πολύ νόστιμα, είναι ο καλύτερος μεζές ή κυρίως πιάτο με θέα θάλασσα!
Καλαμαράκια με μυρωδικά και τσίλι
ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Υλικά
1 κιλό καλαμάρια καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ανθό αλατιού
κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1-2 πιπερίτσες τσίλι
1 χούφτα φιστίκια ψιλοκομμένα
χυμό λάιμ ή λεμονιού
λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα
λίγο γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι κορνφλάουρ
αλάτι, πιπέρι
Τα καλαμαράκια, τραγανά και πολύ νόστιμα, είναι ο καλύτερος μεζές ή κυρίως πιάτο με θέα θάλασσα!
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα πιάτο ρίξτε λίγο γάλα και σε ένα άλλο ανακατέψτε το αλεύρι και το κορνφλάουρ μαζί με μπόλικο αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Γεμίστε ένα τηγάνι κατά το 1/3 με σπορέλαιο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά. Βουτήξτε τα καλαμαράκια πρώτα στο γάλα και μετά στο αλεύρι. Τηγανίστε τα καλαμαράκια σε δόσεις για 1-2 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανά. Στραγγίξτε για 1 λεπτό σε χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τα με ανθό αλατιού.
Βήμα 3
Αν είστε φαν των καυτερών γεύσεων, ανακατέψτε τα σε μια πιατέλα με λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, πιπερίτσες τσίλι, φιστίκια και χυμό λάιμ ή λεμονιού. Τελειώστε με λίγο κόλιανδρο ή μαϊντανό που τους ταιριάζει πολύ και θα έχετε ένα πιάτο που θυμίζει έθνικ κουζίνα.