Είναι ένα γλυκό ψυγείου που δεν χρειάζεται να μπεις στον κόπο να το ψήσεις. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, απλά θέλει το χρόνο του μέχρι να πήξει καλά.
Υλικά
Για το ζελέ
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι (ή ό,τι άλλο θέλετε)
200ml καυτό νερό
200ml παγωμένο νερό
½ λεμόνι, χυμός
1 ροδάκινο
1 σταμπί σταφύλια χωρίς κουκούτσι
Για την κρέμα
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
200ml καυτό νερό
200ml παγωμένο νερό
½ λεμόνι, χυμός
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
Για το παγωτό γιαούρτι
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες ή 2%)
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
2κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Ετοιμάζω το παγωτό γιαούρτι. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες και λίγη ζάχαρη άχνη. Προσθέτω το γιαούρτι, ξαναχτυπάω μέχρι να αναμειχθούν καλά και βάζω το μπολ στην κατάψυξη. Κάθε 1-2 ώρες το βγάζω από την κατάψυξη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλλοι που έχουν εντωμεταξύ δημιουργηθεί.
Ετοιμάζω το ζελέ. Διαλύω το περιεχόμενο στο καυτό νερό, προσθέτω το κρύο νερό και το χυμό του μισού λεμονιού και ρίχνω το υγρό σε φόρμα στην οποία προσθέτω επίσης ψιλοκομμένο ροδάκινο και ρόγες σταφυλιού. Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη.
Ετοιμάζω την κρέμα. Φτιάχνω άλλη μια δόση ζελέ, ρίχνω το γιαούρτι, ανακατεύω καλά και βάζω το μπολ στο ψυγείο. Οταν παγώσει το ζελέ με τα φρούτα και σταθεροποιηθεί ρίχνω από πάνω την κρέμα γιαουρτιού και την αφήνω μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.
Σερβίρω. Βυθίζω τη φόρμα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσει το γλυκό από την επιφάνειά της, αναποδογυρίζω σε πιατέλα, et voilà.
bostanistas.gr