facebook_page_plugin

Ξυλάκια παγωτό γιαούρτι με φυστικοβούτυρο

Πεντανόστιμα, λαχταριστά και υγιεινά παγωτά ξυλάκι χωρίς ζάχαρη με καραμελένια επίγευση και βελούδινη υφή. Χωρίς μπανάνα, με πέντε μόλις υλικά και το σημαντικότερο χωρίς να κρυσταλλώνουν. 

 

τι υλικά θα χρειαστούμε:

Χουρμάδες: Είναι το φυσικό γλυκαντικό που χρησιμοποίησα στη συνταγή. Προτιμώ συνήθως βασιλικούς χουρμάδες που είναι χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά. Φυσικά όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και απλούς χουρμάδες χωρίς γλυκόζη.
Γιαούρτι: Χρησιμοποίησα στραγγιστό 2%. Δεν το δοκίμασα με κάποιο άλλο αλλά θεωρώ ότι θα μπορούσε να αντικατασταθεί με γιαούρτι της επιλογή σας ακόμα και φυτικό.
Φυστικοβούτυρο: Θέλουμε να είναι κρεμώδες για αυτό επιλέξτε ένα φυστικοβούτυρο που στα συστατικά του αναγράφει μόνο 100% φυστίκι. Μπορεί να αντικατασταθεί με οποιοδήποτε βούτυρο καρπού σας αρέσει, αρκεί να είναι με 100% ξηρό καρπό.
Αλάτι: Ενισχύει τρομερά τη γεύση των γλυκών, αλλά μπορεί και να παραληφθεί.
Κουβερτούρα: Συνήθως προτιμώ σοκολάτα με στέβια ή με ζάχαρη καρύδας. Αλλά φυσικά μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα με ζάχαρη ή με σοκολάτα της επιλογής σας.
Λάδι καρύδας: Απαραίτητο για να μην σκληρύνει πολύ η κουβερτούρα. Συνήθως επιλέγω βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης. Μπορεί να αντικατασταθεί με βούτυρο στην ίδια ποσότητα.
Ξηροί καρποί: Προαιρετικά για τη διακόσμηση.

Tips:
Αν θέλετε να ετοιμάσετε περισσότερα παγωτά μπορείτε να διπλασιάσετε όλα τα υλικά της συνταγής. Επίσης θα μπορούσατε να τα φτιάξετε μικρότερα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες παγωτών, απλά θα χρειαστούνε περισσότερη ώρα να παγώσουν.
Επίσης θα μπορούσαν να γίνουν παγωτίνια, χρησιμοποιώντας μια θήκη σιλικόνης για παγάκια.
Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε το βούτηγμα στη σοκολάτα και απλά να λιώσετε λίγη σοκολάτα και να κάνετε λίγες γραμμές από πάνω. Επίσης θα μπορούσατε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας μέσα στο παγωτό.
Πως διατηρούνται:
Τα παγωτά μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη περίπου 2-3 μήνες. Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε σε ένα δοχείο που κλείνει με καπάκι και είναι κατάλληλο για κατάψυξη.

Υλικά
Για τα παγωτά:
80γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
120γρ γιαούρτι στραγγιστό
65γρ φυστικοβούτυρο
1 τσιμπιά αλάτι
Για την επικάλυψη:
100γρ κουβερτούρα
10-12γρ λάδι καρύδας
Ξηρούς καρπούς για τη διακόσμηση
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και εναλλακτικές παραπάνω στο “Τι υλικά θα χρειαστούμε”

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 10′.
Αφού μαλακώσουν, τους στραγγίζουμε, τους πιέζουμε ελαφρώς να φύγει το έξτρα νερό και τους μεταφέρουμε στο μούλτι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα παγωτά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
Απλώνουμε σε ένα ταψάκι αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε κουταλιές από την κρέμα σχηματίζοντας 4 κυκλικούς δίσκους.
Πιέζουμε σε κάθε δίσκο ένα ξυλάκι για παγωτό και με το κουτάλι ισιώνουμε την κρέμα καλύπτοντας καλά το ξυλάκι.
Μεταφέρουμε το ταψάκι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσουν καλά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αφαιρούμε τα παγωτά από την κατάψυξη και τα βουτάμε στη σοκολάτα καλύπτοντας τα ομοιόμορφα.
Τα βάζουμε στο ταψάκι με το αντικολλητικό χαρτί. γαρνίρουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη να παγώσουν.

https://healthytasteland.gr

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.