facebook_page_plugin

Τάρτα με κρέμα σοκολάτα και αχλάδια

Μια υπέροχη τάρτα με κρεμα σοκολάτα και αχλαδια. Πραγματικά πεντανόστιμη.

Η κρεμούλα που απλώσαμε πάνω στο φύλλο, είναι λαχταριστή, δέχεται πολλές τροποποιήσεις και τρώγεται και ωμή. Θα την ξανασυναντήσετε στην κουζίνα μας καθώς είναι μια ελαφριά κρέμα με χαμηλά λιπαρά, χωρίς ζωικά παράγωγα αλλά γεμάτη γεύση. Το silken tofu κέρδισε μια θέση στην καρδιά μας και στα ράφια της κουζίνας μας! 

Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού
300γρ silken tofu
125 γρ μαύρη σοκολάτα
1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
3- 4 αχλάδια
μαρμελάδα πορτοκάλι Τάρτα με αχλάδια

Εκτέλεση

Χτυπάω στο μίξερ το silken tofu μόνο του, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτω την καστανή ζάχαρη, την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Λιώνω σε μπεν μαρί την μαύρη σοκολάτα. Την αφήνω να κρυώσει λίγο. Ενώνω την λιωμένη μαύρη σοκολάτα με το άλλο μείγμα και ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στρώνω το φύλλο πάνω σε λαδόκολλα, γυρνώντας λίγο κάθε πλευρά (περίπου 1,5 εκατοστό) ώστε να δημιουργηθεί μια κορνίζα.

Στο εσωτερικό της κορνίζας απλώνω την κρέμα και τοποθετώ πάνω της τα κομμένα αχλάδια (προσπαθήστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα).

Με ένα πινελάκι απλώνω λίγο μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω στα αχλάδια.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά στους 180-200 βαθμούς.

theveggiesisters.gr

forwoman

Μείνετε ενημερωμένοι. Εγγραφείτε στο Newsletter μας.

Ζώδια - Σχέσεις

Υγεία

Παιδί

Τέχνες

Επικαιρότητα

Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.