Σεπτεμβρίου 20, 2019

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6 η 7
10 ποτήρια νερό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας κύκνος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κοφτή βασιλικό
αλάτι-πιπέρι [εγω δεν βάζω καθόλου αλάτι αλλά προσθέτω 2 κύβους knorr χωρίς συντηρητικά δίνει πολύ νοστιμιά]
ελαιόλαδο περίπου 5 κουταλιές της σούπας
τυρί τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα να πάρουν βράση ΄
Ρίχνουμε και τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά .
Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δούμε να δέσει η σάλτσα σε δυνατή πάντα φωτιά ,Τα αφήνουμε με ελάχιστο ζουμάκι κι ειναι πεντανόστιμα !!!

ΥΛΙΚΑ
Λάχανο
καρότο
2 λεμόνια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
5 κουταλές σούπας μαγιονέζα Kraft η καλύτερη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το λάχανο ,τρίβουμε το καρότο και σε ένα μπώλ
Σε ένα άλλο μπολάκι εχουμε το χυμό από τα λεμόνια προσθέτουμε και μαγιονάζα ,μουστάρδα ,κέτσαπ ,ελαιόλαδο και μ΄ενα πιρούνι τα ανακατεύουμε καλά.
Πίχνουμε ελάχιστο αλάτι στο λάχανο καρότο και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα μας .Ανακατεύουμε όταν έρθει η ώρα του φαγητού Καλή όρεξη !!!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο

http://mageirikikaisintages.blogspot.com

KOYZINA

Το ρύζι είναι μια εύκολη και βολική λύση για την καθημερινότητα, ειδικά για όσους ακολουθούν τη χορτοφαγία ή τον vegan τρόπο ζωής και διατροφής, αλλά χρειάζεται και συνοδεία για να αποκτήσει γεύση και μεγαλύτερη θρεπτική αξία ένα πιάτο. Γι’ αυτό φροντίζουμε να το συνδυάζουμε με υλικά που του ταιριάζουν και δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο αποτέλεσμα, γιατί όπως και να το κάνουμε, το ρύζι από μόνο του είναι λίγο απλό σαν γεύση -θέλει μια ώθηση, δεν συμφωνείτε;

Συν τοις άλλοις, όσο το συνδυάζουμε με άλλα υλικά, το καταναλώνουμε με ασφάλεια χωρίς να υπερβάλλουμε στην κατανάλωσή του, μιας και πρόκειται για μια τροφή θρεπτική μεν, αλλά που πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο λόγω της ποσότητας αρσενικού που απορροφά από το νερό και το έδαφος.

Σε αυτήν εδώ τη συνταγή συνδυάζουμε το ρύζι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το αντιοξειδωτικό κεχρί που μας χαρίζει πρωτεΐνη, την κινόα και τις φακές που είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη, με λαχανικά και ένα υπέροχο ντρέσινγκ με ταχίνι που μας χαρίζει καλά λιπαρά.

Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά
½ φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
½ φλιτζάνι κινόα
½ φλιτζάνι κεχρί
½ φλιτζάνι φακές
200 γρ. μπρόκολο κομμένο σε φουντίτσες
1 φλιτζάνι σπανάκι
100 γρ. λιαστές ντομάτες
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
5-6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
αλάτι
πιπέρι

για το ντρέσινγκ
4 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μπαλσάμικο με γεύση φρούτων

Οδηγίες
Γεμίστε ένα μπολ νερό και μουλιάστε το ρύζι, το κινόα, το κεχρί και τις φακές για 8 ώρες (ή όλο το βράδυ) κι έπειτα ξεπλύνετέ τα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδό σας και ρίξτε μέσα το ρύζι, το κινόα, το κεχρί και τις φακές, προσθέτοντας 5-6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών (να φυλάτε πάντα ζωμό από λαχανικά που έχετε βράσει για να έχετε εύκαιρο). Βράστε για περίπου 10 λεπτά.

Πλύνετε καλά το μπρόκολό σας και βράστε το στον ατμό για 3-4 λεπτά ώστε να μη χάσει τα θρεπτικά συστατικά του και προσθέστε το στην κατσαρόλα. Πλύνετε το σπανάκι σας και προσθέστε το κι αυτό και τέλος ψιλοκόψτε τις λιαστές ντομάτες και προσθέστε τες κι αυτές. Αλατοπιπερώστε κι ανακατέψτε.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ σας, αναμειγνύοντας σε ένα μικρό μπολ τη μουστάρδα, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης ή το μπαλσάμικο, με λίγο αλάτι και πιπέρι, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρετε το ρύζι με τα λαχανικά και περιχύστε λίγο ντρέσινγκ για έξτρα νοστιμιά!

Tip
Για να προστατευτείτε από το αρσενικό στο ρύζι, φροντίστε να αλλάζετε συχνά την ποικιλία ρυζιού που καταναλώνετε, όπως και την προέλευσή του και να προτιμάτε μπασμάτι ή κινόα. Μην ξεχνάτε πάντα να το ξεπλένετε πάντα πριν το μαγειρέψετε και να το βράζετε σε μεγαλύτερη αναλογία νερού (6 κούπες νερό/1 ρύζι)

https://www.notanordinarymum.gr/.

KOYZINA

Πολύ υγιεινή μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη, με μαύρο σταφύλι και αρμπαρόριζα! Ταιριάζει πάρα πολύ με τυριά, πουλερικά και αλλαντικά, αλλά και κανονικά στο ψωμί, όπως όλες οι μαρμελάδες

2 κιλά μαύρο σταφύλι
φλούδα από λεμόνι και λάιμ
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα σταφύλι χωρίς ζάχαρη, πλένουμε καλά τα σταφύλια και αφαιρούμε τα κουκούτσια, πιέζοντας μία μία ρόγα ανάμεσα στα δάχτυλα.

Βάζουμε τα σταφύλια σε κατσαρόλα με χοντρή βάση. Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να σιγοβράσουν στο δικό τους ζουμί.

Ανακατεύουμε τακτικά τα σταφύλια. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό. Προς το τέλος του βρασμού, αρωματίζουμε τα σταφύλια με ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα, φλούδα λεμόνι και φλούδα λάιμ. Στον τελευταίο βρασμό προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.

Περνάμε τα σταφύλια σε μύλο του πουρέ και αλέθουμε τη σάρκα τους πάνω από κατσαρόλα. Εναλλακτικά, τα σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, πιέζοντας καλά με την κουτάλα να βγαίνει ή πούλπα από κάτω. Οι φλούδες και η αρμπαρόριζα μένουν στο μύλο.

Σε αυτό το στάδιο η μαρμελάδα είναι αρκετά αραιή, γι΄αυτό την ξαναβάζουμε στη φωτιά μέχρι η σύστασή της να θυμίζει μαρμελάδα ζελέ.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή που θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι πεντανόστιμη.

Υλικά

200 γρ. πένες

2 κολοκυθάκια

200 ml μπεσαμέλ

100 γρ. τυρί σκαρμότσα

½ κρεμμύδι

Αλάτι

Ελαιόλαδο για γεύση

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Το σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί μαζί με τη μπεσαμέλ, τα κολοκυθάκια και τη σκαρμότσα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Πρέπει να δημιουργηθεί μια τραγανή κρούστα.

KOYZINA

Μουσταλευριά
 Η καταγωγή της έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Η γεύση της είναι μοναδική. Χυμός σταφυλιού που μετατρέπεται σε μια κρέμα με βελούδινη υφή. Εύκολη κλασική συνταγή από την Πάρο και όλα τα μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό μούστο!

Υλικά 
5 φλ. κομμένο μούστο
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
1/2 κ.γλ. κοπανισμένη μαστίχα
1 φλ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
Για το γαρνίρισμα
1/2 φλ. καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα

Εκτέλεση
Η παραδοσιακή μουσταλευριά Πάρου γίνεται με φρέσκο μούστο, αλεύρι, σιμιγδάλι ή νισεστέ. Αν ο φρέσκος μούστος δεν είναι πολύ γλυκός, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι ή λίγο πετιμέζι, ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε τη μουσταλευριά. Γι αυτό, πάντα δοκιμάζουμε το μούστο για να ελέγξουμε τη γλυκύτητά του.

Απαραιτήτως όμως για την κλασική μουσταλευριά χρησιμοποιούμε «κομμένο μούστο». Διαβάστε αναλυτικά πώς κόβουμε τον μούστο εδώ.

Βάζουμε τον κομμένο μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με ένα σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν τα υλικά.

Ρίχνουμε το μέλι ή το πετιμέζι, τα ολόκληρα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την κοπανισμένη μαστίχα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει για περίπου 10′, ώστε να ψηθεί το αλεύρι και να πυκνώσει το μείγμα.

Μόλις πάρει βράση, την αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια ρηχά, σε πιάτα βαθιά ή σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Αφού κρυώσει θα κοπεί σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε την Παριανή μουσταλευριά όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και μπόλικη κανέλα. Τη αφήνουμε να κρυώσει τελείως και μετά τη σερβίρουμε ατομικά σε μπολάκια ή σε κομμάτια αν τη βάλαμε από την αρχή σε μεγάλο ρηχό σκεύος.

Η μουσταλευριά διατηρείται για 2 -3 ημέρες εκτός ψυγείου σε δροσερό σημείο. Όμως αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, είναι καλύτερα να τη βάλετε στη συντήρηση του ψυγείου, καθώς εκεί μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

Μερικά μυστικά για τη μουσταλευριά
-Για την κλασική μουσταλευριά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι με αντίστοιχη ποσότητα νισεστέ. Όμως η υφή της θα βγει πιο κολλώδης.

-Ο συνδυασμός από αλεύρι και σιμιγδάλι που βάζω στην παραδοσιακή μουσταλευριά της Πάρου, δίνει μια βελούδινη και τρεμουλιαστή κρέμα.

–Μη βράζετε την μουσταλευριά σε δυνατή φωτιά γιατί δεν προλαβαίνει να ψηθεί καλά το αλεύρι.

–Μην παραλείψετε την μαστίχα, γιατί δίνει υπέροχο άρωμα σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό, που λατρεύει όλη η Ελλάδα κι έχει τις ρίζες του στην Αρχαιότητα. Διατηρήθηκε από τότε μέχρι σήμερα, σχεδόν με την ίδια συνταγή.

-Η μουσταλευριά είναι νηστίσιμο γλυκό, χωρίς ζάχαρη, υγιεινό και ιδανικό για τα παιδιά. Περιέχει πολλές υπερτροφές όπως σταφύλι, κανέλα, αμύγδαλο και σουσάμι. Μάθετε τα παιδιά σας να την απολαμβάνουν όπως μαθαίνουν οι μαμάδες των νησιών τα παιδιά τους να την αγαπούν από μικρά. Αυτό το κλασικό παραδοσιακό γλυκό φτιάχνεται συνήθως από τα τέλη Αυγούστου, αλλά και όλο το χρόνο αν κρατήσετε κρατήσετε κομμένο μούστο.

–Στην Πάρο με την ίδια συνταγή φτιάχνουμε το παστέλι μουσταλευριάς ή όπως την λέμε, ξερή μουσταλευριά. Αφού φτιάξουμε τη μουσταλευριά, την απλώνουμε σε ρηχό ταψί και την αφήνουμε να στεγνώσει τελείως μερικές ημέρες. Μετά την κόβουμε σε κομμάτια σε μπακλαβαδωτό σχήμα. Την τυλίγουμε γύρω γύρω με μπόλικο σουσάμι και την ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο μέχρι να ροδίσει το σουσάμι, να στεγνώσει τελείως το παστέλι μουσταλευριάς και να μοσχομυρίσει.

Διατηρείται για πολλούς μήνες κλεισμένη σε κουτί που σφραγίζει αεροστεγώς και ενδιάμεσα μπήγουμε μερικά δαφνόφυλλα για την σωστή συντήρησή της.

Ακριβώς αυτό ήταν το γλυκό των Παριανών που ποτέ δεν έλειπε από κανένα σπίτι. Το έτρωγαν σαν σνακ τα παιδιά και σαν γλυκό οι μεγαλύτεροι παρέα με ένα ποτηράκι τοπική Σούμα.

https://www.argiro.gr

KOYZINA

Εύκολη και πεντανόστιμη, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο

Υλικά
2 κολοκυθάκια

1 πράσο

1 ξερό κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά

2 αβγά

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

2 κ.σ. άνηθος

6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλύντε τα κολοκυθάκια, τρίψτε τα στον τρίφτη και στύψτε τα καλά, ώστε να απομακρύνετε όσο περισσότερα από τα υγρά τους γίνεται. Ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.

Στη συνέχεια προσθέστε το πράσο μέχρι να μαραθεί.

Απομακρύνετέ τα από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατέψτε τα ώστε να πάνε παντού. Σιγά – σιγά προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρρευστη ζύμη.

Καλύψτε ένα ταψί με μία λαδόκολλα και αδειάστε το μείγμα της κολοκυθόπιτας. Ψήστε τη σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Αφήστε τη να κρυώσει για να κοπεί σε όμορφα κομμάτια.

https://www.vita.gr

KOYZINA

#tsoulotip: Ανακατεύουμε αργά και απαλά όταν ρίχνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

210 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, large

200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 κ.γ. baking powder

2 κ.σ. τσάι matcha

2 κ.σ. νερό

Υλικά για την επικάλυψη:

85 γρ. τυρί κρέμα

65 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

230 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

για το σερβίρισμα:

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

½ matcha, σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, το baking powder, το τσάι matcha και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Παράλληλα, σε 2 μπολ, ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις αφρατέψει το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τους κρόκους και το νερό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Έπειτα, ρίχνουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι, το baking powder και το τσάι matcha, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ύστερα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να δημιουργηθεί μια μαρέγκα.
Αδειάζουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το αλεύρι και με μία σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 17-20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνου, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την επικάλυψη: Αδειάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει κατσαρή μύτη διαμέτρου 17mm. και στολίζουμε το κέικ με την κρέμα.
Σερβίρουμε το γλυκό πασπαλίζοντάς το με άχνη ζάχαρη και τσάι matcha.

https://www.giorgostsoulis.com

KOYZINA

Υλικά
1 κιλό σταφύλι λευκό

750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 φύλλα αρμπαρόριζας

100 ml. νερό

Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Παίρνουμε δύο βάζα και τα αποστειρώνουμε.

Πλένουμε και σουρώνουμε πολύ καλά τα σταφύλια και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε.
Έπειτα βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5’.
Έπειτα, αδειάζουμε μέσα τα σταφύλια μαζί με την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμε για 35-40’.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσέχουμε να αφαιρούμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα που βγαίνει από το βράσιμο των σταφυλιών.
Στα τελευταία 5’ βρασίματος προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
Μόλις είναι έτοιμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε προσεκτικά το γλυκό σε βαζάκια.
Σερβίρουμε μόλις το γλυκό έχει κρυώσει τελείως.

soulotip: Βάζουμε το χυμό λεμόνι για να μη μας κρυσταλλώσει η ζάχαρη.

https://www.giorgostsoulis.com

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα
230 γρ. βούτυρο (110 γρ. + 120 γρ. χωριστά)
100 γρ. ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
3 μπανάνες κομμένες σε ροδελίτσες
200 ml κρέμα γάλακτος κρύα χτυπημένη σε σαντιγί
σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση
Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενη βάση 22 εκ. περίπου.
Το στρώνετε ομοιόμορφα (πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας) στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και σιγοβράζετε για 6-7 λ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί.
Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.

KOYZINA

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Λίγο αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα γλυκόζη
1 λεμόνι τη φλούδα
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 1 λεπτό από την ώρα που θα αρχίσουν να βράζουν. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με το σπορέλαιο, μετά αλείφουμε γύρω γύρω το φύλλο με νερό και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία. Τυλίγουμε τα φύλλα σε σφιχτό κύλινδρο φροντίζοντας να κολλήσουν καλά οι άκρες που αλείψαμε με νερό. Αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Βγαίνουν 5 μπαστουνάκια.

Τα αφήνουμε 20 λεπτά να κολλήσουν καλά και τα κόβουμε σε κυλίνδρους των 1,5 εκατοστών. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να χρυσίσουν.

Τα βγάζουμε, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και όπως είναι ζεστά τα βάζουμε στο σιρόπι που έχει κρυώσει. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό στο σιρόπι και αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.

https://cookpad.com/gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή