Σεπτεμβρίου 25, 2020

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 900 γρ.)

800 γρ. σταφύλι σταφίδα (καθαρό βάρος)

150 γρ. κρασί μοσχάτο

Τα φύλλα από 1 κλαράκι αρμπαρόριζας ή δυόσμου

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Μέλι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα σταφύλια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το μοσχάτο και βράζουμε για δέκα λεπτά (αφού αρχίσει να κοχλάζει) σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας ή δυόσμου και τον χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 2 ώρες και το χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει σαν πολτός. Το αδειάζουμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Χτυπάμε και πάλι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε σκέτο ή με λίγο μέλι από πάνω.

https://www.tovima.gr/

KOYZINA

Η γαλατόπιτα του τεμπέλη: Γρήγορη, χωρίς φύλλο, απολαυστική σαν μπουγάτσα αλλά πιο ελαφριά
Αν είναι να φτιάξετε ένα γλυκό, ας είναι αυτό.

 

Είναι τόσο νόστιμη που τα παιδιά δεν θα τη χορταίνουν. Επιπλέον είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και ετοιμάζεται γρήγορα.

Τι θα χρειαστείτε:
1 λίτρο γάλα

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

Μισό πακέτο βούτυρο

2 αβγά

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 φλιτζάνι νερό, μία φλούδα πορτοκαλιού

Ξεκινάμε:
Ζεσταίνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.

Την βγάζετε απ’ το μάτι και την αφήνετε να κρυώσει λίγο, ανακατεύοντας συχνά.

Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε, μαζί με τη βανίλια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα.

Ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 – 45’.

Όσο ψήνεται η γαλατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.

Βγάζετε τη γαλατόπιτα απ’ το φούρνο και όπως είναι ζεστή, την τρυπάτε με οδοντογλυφίδες και ρίχνετε πάνω της το κρύο σιρόπι.

Όταν ρουφήξει το σιρόπι, την κόβετε σε κομμάτια

Tip: Γίνεται εξίσου πεντανόστιμη και χωρίς σιρόπι.

Κι αν τη σερβίρετε με άχνη και κανέλα, θα μοιάζει με μπουγάτσα!

https://www.womantoc.gr/

KOYZINA

Φτιάξτε αυτό το φανταστικό παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και απολαύστε το χωρίς ενοχές!

Υλικά

3 μπανάνες

50 ml γάλα

1 κ. σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη

1 κ. σούπας μέλι

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη από την προηγούμενη ημέρα.
Την επόμενη ημέρα βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη και τις χτυπάμε στο μπλέντερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για λίγο ακόμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Καταψύχουμε και σερβίρουμε.

https://jenny.gr/

KOYZINA

Συστατικά
50 γρ. φουντούκια
3 κ.σ. χαρουπάλευρο
1 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. μέλι
150 γρ. κουβερτούρα λευκή
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τη λευκή σοκολάτα στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη μάζα
Τα μοιράζουμε σε ειδική φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια αλλιώς αν δεν έχουμε τα βάζουμε σε παγοκυψέλες σιλικόνης ή αλλιώς πλάθουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουνε.
Σε μπεν μαρί βάζουμε τη λευκή σοκολάτα να λιώσει.
Περνάμε τα σοκολατάκια μας μέσα στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε μία σχάρα για να φύγει η περιττή σοκολάτα.
Βγάζουμε με προσοχή από τη σχάρα και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να κρυώσουν και να σφίξουν.

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Προετοιμασία 45’, Αναμονή 30’, Ψήσιμο 90’

ΥΛΙΚΑ (για 10-15 πιτάκια)

Για τη ζύμη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

200 γρ. χαρουπάλευρο

1 αβγό

50 γρ. νερό

40 γρ. ελαιόλαδο

170 γρ. γάλα

10 γρ. ανθό αλατιού

40 γρ. βούτυρο παγωμένο

Για τη γέμιση

6 μελιτζάνες

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης

30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Γέμιση: Σε γκαζάκι ή σε τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία ή και στο γκριλ του φούρνου καίμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες ώστε να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό καπνιστό άρωμα. Θα πρέπει να τις γυρίζουμε (προσεκτικά για να μην καούμε) τακτικά ώστε να καψαλιστούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ταψί στον φούρνο για μισή ώρα στους 200°C για να μαγειρευτούν και να χάσουν μέρος της υγρασίας τους. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μία λεκάνη ή βαθύ πιάτο. Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους και τη βάζουμε στο σουρωτήρι για να κρυώσει και να αποβάλει τα υπόλοιπα υγρά της. Βοηθούμε τη διαδικασία πιέζοντας ελαφρά με το πίσω μέρος του κουταλιού.

Σε φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε 50 γρ. ελαιόλαδο, τις πιπεριές και το κρεμμύδι με μία μικρή πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά τα λαχανικά τόσο όσο να χάσει λίγο από την αψάδα του το κρεμμύδι, αλλά να κρατήσουν την υφή τους που θα δώσει τραγανότητα στη γέμιση. Προσθέτουμε τη σάρκα της καπνιστής μελιτζάνας, και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά να δέσουν. Δοκιμάζουμε τη γέμιση. Το γλυκό-πικρό της μελιτζάνας με το γλυκό-ξινό τις πιπεριάς πρέπει να είναι σε αρμονία και διορθώνουμε σε αλάτι και πιπέρι.

Ζύμη: Κοσκινίζουμε όλα τα αλεύρια και τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε σε αργή ταχύτητα με τον γάντζο για 8 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια λεία και εύπλαστη ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια των 80-100 γραμμαρίων. Τα ανοίγουμε με πλάστη σε στρογγυλές λεπτές πίτες 3-4 χιλιοστών.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Σε αρκετά μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια εστία κάνουμε ένα πρώτο ψήσιμο σε ένα-ένα από τα ζυμάρια για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς, γεμίζουμε τη μισή πλευρά από κάθε ζυμάρι με το μείγμα και αναδιπλώνουμε σκεπάζοντας με το άλλο μισό. Τελειώνουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά ώστε να απορροφήσει κάθε πίτα λίγη υγρασία από τη γέμιση.

Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου γαρνίροντάς τα με θρυμματισμένη ξινομυζήθρα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

KOYZINA

Πεντανόστιμο, αφράτο κέικ με πορτοκάλι και σοκολατένια απόλαυση!

Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι 

150 ml νερό

100 ml χυμό πορτοκάλι (περίπου 2 πορτοκάλια)

150 γρ. ζάχαρη

125 γρ. κουβερτούρα

30 ml σπορέλαιο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, το λάδι και το χυμό πορτοκάλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Κάνουμε μια τρύπα στο αλεύρι στο κέντρο και προσθέτουμε τα υγρά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω από μια κατσαρολίτσα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Όταν κρυώσει ελαφρώς την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα.

Ανακατεύουμε το μίγμα και το ρίχνουμε σε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.cucchiaio.ithttps://jenny.gr/

KOYZINA

Γιαουρτογλυκό με ζελέ ανανά και κομπόστα ροδάκινο

Υλικά

Διαφήμιση
1/2 κιλό γιαούρτι
2 φακελάκια ζελέ ανανά
1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο
1 πακέτο μπισκότα Πτι-Μπερ
3/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση

Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Περιχύνουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια μάζα και τα στρώνουμε στον πάτο του σκεύους, πατικώνοντάς τα.
Διαλύουμε τα 2 φακελάκια ζελέ σε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Προσθέτουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας.
Αφού κρυώσει το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τέλος προσθέτουμε τα ροδάκινα τα οποία έχουμε κόψει μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορεί να γίνει και χωρίς τα μπισκότα.

KOYZINA

Το υπέροχο banana bread, «μπανανόψωμο» ή banana cake, είναι στην ουσία ένα κέικ μπανάνα στο σχήμα ψωμιού. Γι' αυτό και τα τόσα ονόματα. Γίνεται με λίγα κι απλά υλικά, χωρίς μίξερ και είναι ιδανικό για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Αυτή είναι η αυθεντική αμερικανική banana bread συνταγή

Υλικά Συνταγής
125 γραµ. λιωμένο βούτυρο
200 γραµ. καστάνη ζάχαρη (ή μαύρη ζάχαρη)
2 αυγά χτυπημένα (σε θερμ. δωμ.)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1/2 κ.γλ. κανέλα
220 γραµ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. σόδα μεγερικής
1/3 κ.γλ. αλάτι
100 γραµ. γιαούρτι (ή ξινόγαλο)
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
100 γραµ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Για την αυθεντική συνταγή banana bread ή μπανανόψωμο χωρίς μίξερ, χρειαζόμαστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (βούτυρο λιωμένο, αυγά και γιαούρτι).

Αν θέλετε να αντικαταστήσετε κάποιο από τα υλικά για το μπανανόψωμο θα βρείτε παρακάτω αντικαταστάσεις υλικών.

Βάζουμε το λεμόνι στο γιαούρτι κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί για 5′.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις ή στους 160 °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουνε μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις 23χ12 εκατ. για να έχει το κλασικό banana bread σχήμα.

Οι μπανάνες πρέπει να είναι πολύ ώριμες και μαλακές.

Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τις πολύ ώριμες μπανάνες. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο και τη ζάχαρη.

Με το σύρμα τα ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, την βανίλια και την κανέλα.

Με το σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν να γίνουν κρέμα.

Χωριστά σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα.

Απαλά ανακατεύουμε με το σύρμα. Δεν πρέπει να ανακατεύουμε για πολύ ώρα γιατί θα γίνει πολύ ελαστική η ζύμη του banana bread.

Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι, τις πολτοποιημένες μπανάνες και τα καρύδια.

Απαλά ανακατεύουμε το μείγμα του banana bread.

Το αδειάζουμε στη φόρμα.

Ψήνουμε το μπανανόψωμο για 1 ώρα και 10′ περίπου.

Αν ψήσετε στις αντιστάσεις, θα βάλετε το banana bread στην κάτω σχάρα του φούρνου. Αν ψήσετε τον αέρα, θα βάλετε το ταψί στη μεσαία σχάρα.

Προς το τέλος του ψησίματος, ίσως χρειαστεί να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο αν έχει πάρει πολύ χρώμα η επιφάνεια του.

Αφήνουμε το banana bread στον πάγκο να σταθεί για 15 ´ και μετά ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Μυστικά για τέλειο banana bread
-Δεν βγάζουμε ποτέ το μπανανόψωμο από το φούρνο εάν δεν ελέγξουμε αν ψήθηκε σωστά στην καρδιά του. Μπήγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στην καρδιά του και αν αυτή βγει στεγνή από ζύμη τότε είναι έτοιμο.

-Ίσως χρειαστεί λίγα λεπτά επιπλέον ψησίματος μέχρι να στεγνώσει καλά η καρδιά του banana bread.

-Για το μπανανόψωμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι ζάχαρη έχετε ή ό,τι ζάχαρη προτιμάτε. Με την καστανή ή μαύρη ζάχαρη, έχει πιο πλούσια γεύση ενώ με την λευκή ζάχαρη καραμελώνει πιο σωστά.

-Για να παραμείνει ζουμερό το banana bread και να ενταθούν τα αρώματα της μπανάνας, πρέπει αφού το ψήσουμε και κρυώσει τελείως, να το τυλίξουμε σε μία λαδόκολλα, να το βάλουμε σε σακούλα τροφίμων και να το σφραγίσουμε. Το αφήνουμε να σταθεί όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα μοιάζει σαν να είναι σιροπιασμένο και τα αρώματα του είναι 10 φορές πιο πλούσια.

-Τα καρύδια στο banana bread δεν είναι απαραίτητα, εάν θέλετε μπορείτε να τα παραλείψετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σοκολάτα σε κομμάτια ή σταγόνες στο μείγμα του κέικ.

-Στην Αμερική όπου λατρεύουν το banana bread, το κόβουν σε φέτες και το φρυγανίζουν στην τοστιέρα. Το απολαμβάνουν δηλαδή στο πρωινό τους όπως ένα κανονικό ψωμί με βούτυρο.

-Το ξινόγαλο ή το γιαούρτι δίνει φανταστική γεύση και υφή στο banana cake. Δες εδώ για ποιο λόγο χρησιμοποιώ ξινόγαλο στην συνταγές μου και πως μπορείς να αντικαταστήσεις το ξινόγαλο στο σπίτι σου.

-Το banana bread διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες κλεισμένο αεροστεγώς για να μην στεγνώσει.

-Διατηρείται επίσης στην κατάψυξη τυλιγμένο πολύ καλά με μεμβράνη για αρκετές εβδομάδες.

-Εναλλακτικά αρώματα που μπορείς να δώσεις στο μπανανόψωμο είναι συνδυασμός κανέλας, γαρύφαλου και μοσχοκάρυδου.

-Αφού κρυώσει το μπανανόψωμο, μπορείς να το περιχύσεις με λιωμένη σοκολάτα.

-Με το μείγμα για banana bread, μπορείς να φτιάξεις muffins σε θήκες και να τα ψήσεις για περίπου 30′.

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Υλικά για 6 άτομα
4 αχλάδια
250 γραμμάρια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια πρόβειο και κατσικίσιο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
85 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, συν 1 κ.τ.γ για το ταψί
100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια αμύγδαλα, με τη φλούδα, τριμμένα σε σκόνη
40 γραμμάρια κορν φλάουρ
¼ κ.γ. χονδρό θαλασσινό αλάτι
10 σταγόνες εσάνς βατόμουρου
¼ κούπα μέλι
Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε έξι φέτες.
Τα βάζετε στο ταψί (στο οποίο προηγουμένως έχετε στρώσει μία λαδόκολλα και το έχετε βουτυρώσει) κυκλικά με το χονδρό μέρος προς την άκρη. Βάζετε δύο μεγαλύτερες φέτες στο κέντρο, αντικρυστά.
Ρίχνετε το μέλι πάνω από τα αχλάδια. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα στεγνά υλικά και τα ανακατεύετε.
Χτυπάτε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει, περίπου για δέκα λεπτά.
Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε την εσάνς βατόμουρου καθώς και τα στεγνά υλικά, λίγα-λίγα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα πάνω από τα αχλάδια μέχρι να τα καλύψετε. Στρώνετε το μείγμα με το κουτάλι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C για 55 – 60 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι, που θα το τρυπήσετε στη μέση, να βγει καθαρό.
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε πέντε λεπτά να κρυώσει. Περνάτε ένα μαχαίρι γύρω-γύρω από το στεφάνι για να ξεκολλήσει το κέικ.
Βάζετε πιατέλα από πάνω και το αναποδογυρίζετε.

KOYZINA

Υλικά
Για τη ζύμη :
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ βούτηρο παγωμένο σε καρέ κομματάκια
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.γλ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ κρύο νερό ή γάλα

Για την κρέμα :
9 κ.σ κόρν - φλάουρ
5 φλιτζάνες γάλα
3 αυγά
1 1/4 ζάχαρη κρυσταλική
2 βανίλιες

Για τη σαντυγί :
1 μόρφατ
2 κ.σ άχνη ζάχαρη
1/2 κ.σ κονιάκ ή βανίλια
Φρούτα εποχής

Εκτέλεση
Ξεκινάμε και κάνουμε τη ζύμη μας.Σε ενα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μια γουβίτσα και προσθέτουμε τα κομματάκια βουτηρο παγωμένο,κατόπιν το αλάτι,τη ζάχαρη το νερό ή το γάλα και αρχίζουμε και ενώνουμε σιγα - σιγά τη ζύμη με το χέρι μας στη συνέχεια προσθέτουμε και το ένα αυγό και ανακατεύουμε τη ζυμη όχι πολύ ίσα να μαζευτεί η ζύμη στο χέρι μας (δεν την ταλαιπωρούμε πολύ) την τυλίγουμε με μεμβράνη,τη βάζουμε ψυγείο για οσο μείνει ώσπου να ετοιμάσουμε τις κρέμες μας.
Σε μία κατσαρόλα πανω σε φωτιά βαζουμε το γάλα το κόρν - φλάουρ, το βούτηρο,τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σιγά - σιγά. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπόλ και ρίχνουμε απο το μίγμα 2 κουταλιές μέσα στα αυγά,ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα,με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια πάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να μας δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανά διαστημάτα ανακατεύουμε μη μας κάνει πάνω πέτσα η κρέμα.
Τώρα αφού εχει παγώσει η ζύμη την αφαιρούμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε πανω σέ έναν πάγκο σε φύλλο ίσα για να καλύψουμε την ταρτιέρα μας μέγεθος 30 νούμερο.

Αφού την ανοίξουμε την τοποθετούμε πανω στην ταρτιέρα και την πατάμε στα τοιχώματα να πάρει το σχήμα αυλακωτό,την τρυπάμε παντου μέσα στον πάτο με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε πανω στη ζύμη λαδόκολα με όσπρια και ψήνουμε για 15 λεπτά στους180 βαθμούς κελσίου.

Έπειτα αφαιρούμε τη λαδόκολα και ξαναψήνουμε για άλλα 15 λεπτά(σύνολο θα ψηθεί 30 ')
Αφήνουμε να κρυώσει και όσο κρυώνει η ζύμη ετοιμάζουμε τη σαντυγί.

Χτυπαμε παγωμένη τη μόρφατ που την έχουμε βάλει στο ψυγείο και προσθέτουμε και ζάχαρη άχνη 2 κουταλιές *και μισή κουταλιά κονιάκ ή μία βανίλια.Χτυπάμε να αφρατέψει να σταθεί και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει

Όταν είναι έτοιμη ενώνουμε μέσα στην πατισερί τις δύο κρέμες μαζί και παίρνουμε τη ζύμη και στρωνουμε ομοιόμορφα την κρέμα μεσα στην τάρτα.
Στολίζουμε με διάφορα φρούτα *κυρίως εποχής. Τη βαζουμε ψυγείο και σερβίρουμε! Καλή Επυτυχία!!! 

Ιωάννα Δεληγιάννη https://cookpad.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή