Απριλίου 23, 2021

KOYZINA

Aπό τη food blogger Marysgramm

Υλικά:
360 γρ. μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα
185 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. σαντιγί (χτυπημένη)
120 γρ. καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα
280 γρ. καραμελωμένο ζαχαρουχο γάλα για να το περιχύσετε στο τέλος
1 φρέσκια μπανάνα κομμένη σε ροδέλες
1 κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρι.

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπώλ τα θρυμματισμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν και να έχουν όψη βρεγμένης άμμου.

Πάρτε μια φόρμα περίπου 30 εκ. και στρώστε το μείγμα με μία σπάτουλα ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την άχνη και το καραμελωμένο ζαχαρούχο, χτυπήστε καλά τα υλικά μέχρι να έχετε μία λεία κρέμα, στην συνέχεια ρίξτε και την σαντιγί και χτυπήστε για 3 λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Πάρτε την βάση από το ψυγείο και βάλτε την κρέμα από πάνω. (Για να γίνει λεία η επιφάνεια θα σας βοηθήσει μια σπάτουλα).

Αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και πριν το σερβίρετε ρίξτε το επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο. Βουτήξτε τις μπανάνες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετήστε 3 με 4 ροδέλες σε κάθε κομμάτι.

Βρείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

https://www.monopoli.gr/

KOYZINA

Αυτά είναι τα βασικά υλικά για να κάνεις το καλύτερο Παγωτό Φιστίκι!

2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, πολύ παγωμένη
1 κουτί γάλα εβαπορέ, πολύ παγωμένο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, πολύ παγωμένο
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 ½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, καβουρντισμένα
1 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο
1 σταγόνα πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, το εβαπορέ, το ζαχαρούχο γάλα και τη γλυκόζη, τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανεβάζετε την ταχύτητα στο δυνατό και συνεχίζετε το χτύπημα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Βάζετε τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ρίχνετε το φιστίκι στον κάδο του μπλέντερ και το ψιλοκόβετε καλά.
Αδειάζετε τα 2/3 της ποσότητας του φιστικιού σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το αφήνετε στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το κονιάκ και τα χτυπάτε μέχρι το φιστίκι να πολτοποιηθεί. Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει μια λεία κρέμα.
Βγάζετε το μίγμα του παγωτού από την κατάψυξη και το χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ για 2-3 λεπτά. Το ξαναβάζετε στην κατάψυξη για ακόμα 30 λεπτά.
Βγάζετε πάλι το παγωτό από την κατάψυξη, το χτυπάτε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά, προσθέτετε το φιστίκι και την κρέμα φιστικιού και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.

https://petros-syrigos.com/

KOYZINA

Συστατικά
250 γρ. σπαγγέτι, ολικής άλεσης
2 αβοκάντο, ώριμα
50 γρ. ελαιόλαδο
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα

100 γρ. κάσιους
βασιλικό, φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα σπαγγέτι

Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι, σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 9 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.

Για την πέστο αβοκάντο

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για το σερβίρισμα

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε κάσιους και τα σοτάρουμε. Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κάσιους, φρέσκο βασιλικό, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

KOYZINA

Μπορείς να ζήσεις χωρίς γλυκό; Εγώ σίγουρα όχι! Το φαγητό μπορεί να γεμίζει το στομάχι, το γλυκό όμως γεμίζει την ψυχή.

Και μπορεί να έχουμε τα γλυκά στο μυαλό μας σαν παχυντικά, με πολλή ζάχαρη και περιττές θερμίδες, ωστόσο, πλέον, μπορείς να απολαύσεις ένα τέτοιο σνακ στην υγιεινή του εκδοχή. Χωρίς τύψεις αλλά με πολύ γεύση!

Αν δεν μπορείς λοιπόν να αντισταθείς σε ένα γλυκό με σοκολάτα, π.χ. σε ένα σοκολατένιο κέικ, σου βρήκαμε την απόλυτη συνταγή.

Δοκιμάσαμε το vegan κέικ της YouTuber Cooking Foodie που δεν θέλει ψήσιμο και ξετρελαθήκαμε.

Η συνταγή είναι πανεύκολη και θα χρειαστείς μόνο τρία απλά υλικά.

ΥΛΙΚΑ

2,5 κούπες βρώμη
170 γρ. μαύρη σοκολάτα
1,5 κούπα γάλα καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και την βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε βάλει σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το γάλα καρύδας.

Σιγοβράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη σοκολάτα. Την αφήνουμε να λιώσει και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει το μείγμα ένα.

Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα στρογγυλό τσέρκι για κέικ, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα και απλώνουμε καλά. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει για 15 λεπτά.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να παγώσει καλά.

Βγάζουμε το κέικ και κόβουμε σε κομμάτια.

Απολαμβάνουμε!

https://www.bovary.gr/

KOYZINA

Ιδανικό πρωινό ή κολατσιό που θα σας δώσει ενέργεια. Ταχινόπιτα με μπόλικο ταχίνι και πλούσια γεύση.

Υλικά

4 φλ. αλεύρι

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο, σε σκόνη

1 κ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1/2 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα

1 φλ. σταφίδες ξανθές

1 φλ. ταχίνι

1 φλ. χυμό πορτοκαλιού

1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1/2 φλ. μέλι

Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, με την κανέλα, τη σόδα και το γαρίφαλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Στο μπλέντερ το ταχίνι, τη ζάχαρη και το μέλι.

Ενώνουμε το μίγμα με το ταχίνι μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Αλείφουμε το ταψί με λάδι και αλεύρι και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε την ταχινόπιτα για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει.

https://jenny.gr/

KOYZINA

Μια πανεύκολη συνταγή για μια λαχταριστή, πεντανόστιμη, Σοκολατόπιτα με 3 μόνο υλικά. Μια σοκολατόπιτα για τους λάτρεις της σοκολάτας, που θα αγαπήσετε και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά 
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλ. τσαγιού βούτυρο [μισό γάλακτος/ μισό μαργαρίνη]
600 γρ. σταγόνες σοκολάτας [300 γρ. κουβερτούρας + 300 γρ. γάλακτος]
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]


Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί 32 X 22 εκ. περίπου. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις δύο ειδών σταγόνες σοκολάτας.
Στρώνετε στο ταψί τα μισά φύλλο κρούστας, βουτυρωμένα ένα ένα. Πασπαλίζετε από πάνω ισομερώς τις σταγόνες σοκολάτας και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρωμένα και αυτά ένα ένα.
Αλείφετε με το πινέλο και το επάνω φύλλο με το βούτυρο και με ένα μαχαίρι χαράζετε τα επάνω φύλλα σε 24 κομμάτια [6 λωρίδες στη κάθετη πλευρά του ταψιού και 4 λωρίδες στην οριζόντια]
Ψήνετε τη σοκολατόπιτα για 40′-50′ μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και ροδοκόκκινο, το βγάζετε, το αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για μια υπέροχη τυρόπιτα με φέτα, μοτσαρέλα και γιαούρτι, ιδανική ως ορεκτικό για δείπνο ή ως μεσημεριανό γεύμα.


Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
600 γρ. τυρί φέτα
350 γρ. τυρί μοτσαρέλα
5 αβγά χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 ποτήρι του νερού μαργαρίνη [+ μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων]
1/3 ποτήρι του νερού γάλα
πιπέρι
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου, ένα πυρέξ ή ταψί μεσαίου μεγέθους.

Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια τη φέτα και τη μοτσαρέλα, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά [αλάτι αν η φέτα είναι αλμυρή δεν βάζουμε καθόλου, αν όχι προσθέτουμε ελάχιστο] και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε 1 φύλλο κρούστας στο πυρέξ ή το ταψί και το λαδώνουμε με ένα πινέλο. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε επίσης. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να στρώσουμε τα μισά φύλλα. Ρίχνουμε από πάνω όλη τη γέμιση και τη απλώνουμε ομοιόμορφα.

Σκεπάζουμε τη πίτα, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Λαδώνουμε και την επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για μια υπέροχη Σοκολατίνα με σοκόπαστα και μπισκότα πτι μπερ. Ένα γλυκό που θα αγαπηθεί και θα γίνει ανάρπαστο από τους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους της σοκολάτας.


Υλικά 

1 1/2 πακέτα των 225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ
1 κιλό + 200 γραμμ. φρέσκο γάλα 1,5% λιπαρά
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
4 μεγάλα αυγά
250 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κ.σ. nutella
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι και τα αυγά.
Ζεσταίνουμε το 1 κιλό γάλα μαζί με το ξύσμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνουμε το 1/3 περίπου στο μπολ με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, χωρίς να αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μόλις η κρέμα πήξει και αρχίσει να κοχλάζει, την απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη nutella και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε τα 200 γραμμ. γάλα σε ένα μπολ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε ένα μέτριο, μεσαίου μεγέθους, πυρέξ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρέμας.

Συνεχίζουμε με ακόμα 1 στρώση μπισκότων, τα οποία βουτάμε πρώτα στο γάλα.

Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Ολοκληρώνουμε με μια ακόμα στρώση μπισκότων, βουτηγμένα και αυτά στο γάλα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να πήξει. Κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.

sintayes.gr

KOYZINA

Συστατικά
Για την γαλατόπιτα
1 λίτρο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι αυγών
55 γρ. βούτυρο, κρύο
Για το άλειμμα:
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα.
Ανακατεύουμε το ολόκληρο αυγό με 2 κ.σ. ζάχαρη και αλείφουμε την κρέμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 για περίπου 20′-25′.
Αφήνουμε να κρυώσει 10′ και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα πριν σερβίρουμε.

https://dimitrismichailidis.com/

KOYZINA

Εν μέσω της νηστείας της Σαρακοστής, σάς έχουμε ακόμα μια εύκολη, πεντανόστιμη, νηστήσιμη, αλλά και οικονομική συνταγή: ποντιακά πιροσκί.

Τα ποντιακά πιροσκί είναι μια εκπληκτική συνταγή που έρχεται από τα βάθη του Πόντου και σίγουρα αποτελεί ένα απολαυστικό κέρασμα.

Τα υλικά είναι απλά. Για τη ζύμη χρειαζόμαστε:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
1 κ. σ. λευκό ξύδι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
περίπου 500 γρ. αλεύρι

Και για να γεμίσουμε τα πιροσκί μας θα χρειαστούμε:

5-6 μεγάλες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ελαιόλαδο
προαιρετικά φέτα
Λάδι για τηγάνισμα

Σηκώνουμε μανίκια και αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι. Προσοχή, η ζύμη πρέπει να είναι μέτρια, ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ ρευστή. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε κάπου με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει (θα διπλασιαστεί σε όγκο). Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.

Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αμέσως προσθέτουμε της βρασμένες πατάτες μαζί με ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε. Προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας. Εάν θέλουμε στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά νηστίσιμη φέτα. Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πιροσκί.

Κόβουμε, πάντα με τα δάχτυλά μας λαδωμένα, ένα μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση ,το κλείνουμε σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” για δύο λεπτά. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές. https://www.dogma.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.