Δεκεμβρίου 10, 2018

KOYZINA

Υλικά
350 γρ. καρύδια αλεσμένα
2 ασπράδια αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κ.σ. άγλυκο κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ή 2 βανιλίνες

Για τη γέμιση
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη
1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα, και προσθέτουμε σιγά – σιγά τη ζάχαρη και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε λίγα-λίγα τα καρύδια και το κακάο ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, τόσο όσο χρειάζεται για να ενσωματωθούν στη μαρέγκα, και όχι παραπάνω.
Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε από μία κουταλιά από το μείγμα (σε μέγεθος καρυδιού) όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν. Μπορούμε βέβαια να χρησιμοποιήσουμε το κορνέ για να γίνουν πιο ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 12-15 λεπτά. Βγάζουμε τα καρυδάτα από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αμέσως πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα ρευστής κρέμας και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σφίξει τόσο ώστε να στέκεται.
Παίρνουμε ένα καρυδάτο, βάζουμε στην κάτω του επίπεδη μεριά μία κουταλιά του γλυκού γέμιση, τοποθετούμε από πάνω πολύ ένα δεύτερο, και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα καρυδάτα.

KOYZINA

Υλικά για 4 άτομα
1 φλιτζάνι του καφέ πλιγούρι
3 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές ροδέλες
10 ντοματίνια κομμένα
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
3 κουταλιές σούπας λεμόνι
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
μισό φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
αλάτι
ρίγανη
Εκτέλεση
Παίρνετε το πλιγούρι και το βάζετε σ’ ένα μπολ με κρύο νερό για 2 ώρες να φουσκώσει.
Πάρτε τις ροδέλες του κολοκυθιού και σοτάρετέ τις καλά σ’ ένα τηγάνι μαζί με το καλαμποκέλαιο.
Μόλις γίνουν βγάλτε τα και ακουμπήστε τα πάνω σε απορροφητικό χαρτί να σουρώσουν.
Σ’ ένα μπολ βάλτε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τα φύλλα μαϊντανού και ανακατεύετε καλά.
Βάλτε αμέσως μετά τα ντοματίνια κομμένα.
Σουρώστε το πλιγούρι και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε το πασπαλίζοντας πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Ρίξτε το λεμόνι, το λάδι, αλατίστε και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί με την βοήθεια ενός κουταλιού και ενός πιρουνιού.
Πασπαλίστε με ρίγανη και είναι έτοιμη η σαλάτα.

KOYZINA

Υλικά
½ φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο μαλακωμένο (115 γραμμάρια)
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (80 g)
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (185 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
¼ κουταλάκι αλάτι

Κρέμα σοκολάτας
⅓ ποτήρι νερό (80 g)
½ φλιτζάνι βούτυρο (115 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη (170 g)
⅓ φλιτζανιού ζάχαρη (65 g)
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 πρέζα αλάτι
3 μεγάλα αυγά
Κόκκινα φρούτα για διακόσμηση
ζάχαρη άχνη


Κάνετε τη ζύμη.
Ανακατεύτετε το βούτυρο σε ένα μπολ μαζί με την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ .

Χτυπήστε το αυγό και προσθέστε σιγά σιγά.

Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάου και προσθέστε το αλάτι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε τη ζύμη ενωθούν τα υλικά. Δεν ζυμώνουμε πολύ.
Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μελβράνη και τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά .

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° .
Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτες (23 cm) και ρίξτε τη ζύμη αφού την ανοιξετε σε φύλλο μεγέθους της ταρτιέρας.

Κάνετε τρύπες στη βάση της τάρτας , ώστε να μην φουσκώνει.
Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς και σβήνουμε το φούρνο.

Κάνετε τη γέμιση:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και το βούτυρο και βράστε. Προσθέστε τον στιγμιαίο καφέ και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.

Βάλτε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα ζεστού βουτύρου. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι γυαλιστερό.
Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε καλά .

Ρίξτε τη γέμιση στη μισοψημένη τάρτα. Ψήνετε για 12-15 λεπτά .
Αφήνετε να κρυώσει .

Γαρνίρετε με κόκικινα φρούτα και με ζάχαρη άχνη

KOYZINA

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 πακέτο μακαρόνια
2 κιλά μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ποτήρι λευκό κρασί
600 γρ. σάλτσα τομάτας
1 φλ. λάδι
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Για τη μπεσαμέλ:

7 φλ. γάλα σόγιας (ή και νερό)
λίγο μπαχάρι (προαιρετικά)
3 1/2 φλ. αλεύρι
1 φλ. λάδι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Τα μακαρόνια
Ξεκινάμε από τα βασικά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε, τα τσιγαρίζουμε με λίγο Βιτάμ- που είναι φυτικό- ή λάδι και τα αφήνουμε στην άκρη. Θα σου πρότεινα να τα κάνεις al dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή γιατί μετά θα ψηθούν και στον φούρνο.

Βήμα 2: Η σάλτσα

Προχωράμε στη γέμιση μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι για να κάψει. Στο μεταξύ ψιλόκοψε το κρεμμύδι και στο μούλτι χτύπα τα μανιτάρια για να γίνουν σαν κιμάς. Μόλις κάψει το λάδι σόταρε το κρεμμύδι και έπειτα τα μανιτάρια. Πρόσθεσε το ποτήρι με το κρασί, κάνε τα μια γύρα να ανακατευτούν και πρόσθεσε τη σάλτσα τομάτας. Βάλε αλάτι, πιπέρι και κανέλα και άστο μέχρι να έχει ρουφήξει τα περισσότερα υγρά.

Tips: Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ σάλτσα κονκασέ (αυτή με τα κομματάκια τομάτας) γιατί μετά τα κομματάκια σου δίνουν μια δροσερή αίσθηση στο στόμα. Επίσης αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και μαϊντανό στη σάλτσα σου.

Βήμα 3: Η μπεσαμέλ
Όσο περιμένεις τη γέμιση να δέσει λίγο, ξεκίνα τη μπεσαμέλ. Βράσε λίγο το γάλα σόγιας ή το νερό- ό,τι προτιμάς- μαζί με το λάδι και διέλυσε το αλεύρι σε λίγο κρύο νερό. Ανακάτεψε το διαλυμένο αλεύρι με το γάλα και πρόσθεσε και το μπαχάρι. Ανακάτεψε μέχρι να σφίξει και να έχει σχεδόν την κρεμώδη υφή της κλασσικής μπεσαμέλ.

Σε αυτό το σημείο προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα και ξεκίνα να “στρώνεις” το παστίτσιο. Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο-από Βιτάμ- πυρέξ, βάλε τα μισά μακαρόνια, τη γέμιση, τα υπόλοιπα μακαρόνια και τη μπεσαμέλ σου. Ψήσε μέχρι να ροδίσει. Αυτό ήταν! Το νηστίσιμο παστίτσιο σου είναι έτοιμο!

Bonus Tip:
Αφού με ξέρεις και δε μπορώ να μην σε αφήσω και με bonus tip. Αν δεν σου αρέσουν τα μανιτάρια σου έχω λύση. Σε περίπτωση που δεν το έχεις ανακαλύψει ακόμα, στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν σακουλάκια με κιμά σόγιας. Πίστεψε με δεν έχει καμία διαφορά στην γεύση και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το παστίτσιο σου. Ακολούθησε τις οδηγίες που θα σου δώσει η συσκευασία και έπειτα πρόσθεσε τον στην σάλτσα. Βέβαια, αν θέλεις μπορείς να βάλεις και μανιτάρια και κιμά σόγιας.

xrysessyntages.gr

KOYZINA

Συστατικά
400 γρ. σπαγγέτι ολικής
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
2 κ.σ. κάπαρη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ρίγανη, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
750 γρ. νερό
1 κύβος λαχανικών

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Σε περίπτωση που δεν χωράνε μπορούμε να τα σπάσουμε στη μέση.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το κονκασέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

KOYZINA

Συστατικά
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
120 γρ. vερό
120 γρ. ασπράδι αυγού
30 γρ. φύλλα ζελατίνας ή σε σκόνη
1/2 κ.γ. πάστα ζαχαροπλαστικής (ότι χρώμα θέλουμε) (προαιρετικά)
άχνη και κόρν φλάουερ σε ίση ποσότητα ανάλογα το κουτί που θα το αποθηκεύσουμε

 Εκτέλεση
Αν φάτε ΜΙΑ φορά σπιτικά ζαχαρωτά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσετε έτοιμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Φτιάξτε τε για βαφτίσεις και παιδικά γενέθλια! Δοκιμάστε τα...

Από τα πολύ απλά γλυκά.. όσο δεν φαντάζεστε! Είναι απλά μια μαρέγκα με γεύση και με ζελατίνα... τίποτε άλλο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη υπομονή μιας και θα τα φάτε την επόμενη μέρα και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής!

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, μέλι, νερό) σε μια κατσαρόλα και αρχίζουμε και το βράζουμε.
Παράλληλα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ζυγίζουμε. Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και περιμένουμε.
Βάζουμε τις ζελατίνες και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι.
Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες καλά, ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες και το κρατάμε στην άκρη. Με προσοχή όμως να μην φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 80ο C.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 125ο C βαθμούς ξεκινάμε και χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται μαρέγκα.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 130ο C αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το σιρόπι.
Αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ενώ αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο κινούμενο μέρος του μίξερ για να μην κολλήσει εκεί.
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι και η μαρέγκα μας έχει γίνει σφιχτή και γυαλιστερή ρίχνουμε και το μείγμα της ζελατίνας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μαρέγκας μας και γίνει χλιαρή.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 15 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα ζαχαρωτά μας να έχουν χρώμα, χωρίζουμε τη μαρέγκα μας σε μπολ (ανάλογα πόσα χρώματα θέλουμε να έχουν). Προσθέτουμε από 1/2 κ.γ. πάστα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε τις χρωματιστές μαρέγκες μας σε διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής και βάζουμε μία μύτη για κορνέ σε κάθε σακούλα.
Για να φτιάξουμε τα ζαχαρωτά με 2 χρώματα, παίρνουμε μία άδεια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αδειάζουμε το μείγμα από τις 2 σακούλες με χρώμα μέσα στην άδεια. Με αυτό το τρόπο τα ζαχαρωτά μας θα βγουν ομοιόμορφα και θα ξεχωρίζουν τα χρώματα τους. Προσαρμόζουμε μία μύτη κορνέ και είναι έτοιμα. Ξεκινάμε να κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μία ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το λευκό τους χρώμα βάζουμε όλη τη μαρέγκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάμε να κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα. Την επόμενη αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με ίση ποσότητα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουρ.
Αν θέλουμε τα βουτάμε και τα μισά σε λιωμένη σοκολάτα.
Τα φυλάμε σε ένα κλειστό κουτί.

KOYZINA

Υλικά
250 ml μέλι θυμαρίσιο

250 γρ. ζάχαρη

220 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

100 γρ. πορτοκάλι ξερό ψιλοκομμένο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

190 γρ. αλεύρι

50 γρ. κακάο

2 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρευστο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το κακάο, το αλεύρι, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και το σιρόπι. Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα από το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ακουμπάμε σε μία σχάρα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

KOYZINA

Υλικά
100 γρ. σεϊτάν κομμένο κομματάκια 1χ3

1 πράσινη πιπεριά κομμένη μεγάλα τετραγωνάκια

1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι σάλτσα από σόγια

6-7 φύλλα φασκόμηλο

50 γρ. ξύδι από μήλο

Αλάτι

Πιπέρι

4 καλαμάκια για σουβλάκι

Οδηγίες
Παίρνουμε την πιπεριά και το κολοκύθι και τα μαρινάρουμε με το ξύδι από μήλο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη σόγια, το φασκόμηλο και το σκόρδο και εκεί μέσα μαρινάρουμε το σεϊτάν. Φτιάχνουμε τα σουβλάκια βάζοντας το κολοκύθι τυλιγμένο, ένα κομμάτι σεϊτάν και την πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε να γεμίσει το σουβλάκι και τα ψήνουμε ύστερα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

KOYZINA

Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη με frosting από τυρί κρέμα: Το γλυκό των «ψαγμένων»
Ένα κέικ αλλιώτικο από τα άλλα.

 

Υλικά συνταγής:

1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. σόδα φαγητού

1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)

1 μήλο τριμμένο

1 αυγό ½ φλιτζ. μέλι

Για το frosting:

120γρ. τυρί κρέμα

½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μέλι

1 βανιλίνη ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ωμοί κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα

Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: ταψί 24εκ. ή 20εκ.
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 8 άτομα

KOYZINA

ντί για κρέας, προσθέτετε φακές, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντικαθιστούν πλήρως το κρέας, αφού προσφέρουν και πρωτεΐνες. Και μαζί με τις φακές προτείνουμε μια χορταστική σαλάτα για γέμιση

Υλικά
– 6 τορτίγιες από καλαμπόκι

Για το μείγμα με φακές και καρύδια
– 2 1/2 φλιτζάνια (400 γρ.) μαγειρεμένες καφέ φακές

– 1 φλιτζάνι (100 γρ.) ψημένα καρύδια

– 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντοματοπελτέ

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό

Για το μείγμα ντομάτας – κάλε
– 4 φύλλα κάλε, ψιλοκομμένα

– 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

– 1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο

Για τη κρεμμώδη σάλτσα
Αυτό είναι τελείως προαιρετικό. Αυτά τα τάκος θα είναι το ίδιο εκπληκτικά χωρίς την κρεμμώδη σάλτσα.

– 1 πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρές μπουκιές

– 3 μεγάλα καρότα

– 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό, και επιπλέον ½ φλιτζάνι (125 ml), ξεχωριστά

– 1/2 φλιτζάνι (75 γρ.) ωμά κάσιους, μουλιασμένα στο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

– 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
1. Βράστε τις φακές με τη συνηθισμένη διαδικασία, αλλά σκέτες.

2. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, τα ψημένα καρύδια, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, την πάπρικα, το εστραγκόν, το αλάτι και το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθούν πλήρως.

3. Μην το παρακάνετε όμως, αφού δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή. Είναι καλύτερα να αφήσετε και κάποιες φακές ως έχουν.

Το μείγμα ντομάτας – κάλε
1. Προσθέστε το κάλε σε ένα μπολ και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να μαζευτεί σε όγκο.

2. Ύστερα, προσθέστε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε.

Για τη κρεμμώδη σάλτσα (προαιρετικό)
1. Τοποθετήστε την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, καλύψτε με 2 φλιτζάνια νερού και σιγοβράστε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.

2. Στεγνώστε τα κάσιους και προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το επιπλέον ½ φλιτζάνι νερού.

3. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να γίνει πολύ κρεμμώδης και απαλή, περίπου 2 λεπτά.

Σύνθεση των τάκος
1. Ζεστάνετε την τορτίγια, απλώστε την κρεμμώδη σάλτσα σε κάθε ένα (προαιρετικά), προσθέστε το μίγμα του τάκο και απλώστε από πάνω το μίγμα του κάλε, της ντομάτες και του κρεμμυδιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

https://enallaktikidrasi.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή