Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Η συχνή κατανάλωση μπακαλιάρου θωρακίζει τον οργανισμό και καλό είναι να υπάρχει στη διατροφή μας.

Σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή, γρήγορη και νόστιμη

Υλικά

800 γραμ. φιλέτο ξαλμυρισμένου νορβηγικού βακαλάου
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη)
700 γραμ. πατάτες, κομμένες σε ροδέλες
6-10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
100 γραμ. λάδι ελιάς
3 κουταλιές ρίγανη, τριμμένη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Καθαρίζουμε τον βακαλάο, τον πλένουμε και τον κόβουμε σε κομμάτια.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε λίγο λάδι σε ένα ταψί, στρώνουμε τις πατάτες, βάζουμε από πάνω τα κομμάτια του βακαλάου σε ένα ταψί, τις πιπεριές, το σκόρδο, τη δάφνη, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Μπορούμε να προσθέσουμε τοματίνια Σαντορίνης

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά

KOYZINA

Μια πολύ ιδιαίτερη και πεντανόστιμη τάρτα που θα εκτιμήσουν περισσότερο όσοι αγαπούν την έντονη γεύση των μπλε τυριών. Μια πράσινη σαλάτα είναι ο καλύτερος τρόπος να τη συνοδεύσετε.

Υλικά 

Για τη βάση:
1 φύλλο σφολιάτας
Για τη γέμιση
3 πατάτες
150γρ. cream cheese
1 αβγό
½ φλιτζάνι γάλα
100γρ. blue cheese
3 κουτ. σούπας καρύδια
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μέτριες ροδέλες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα και στρώνετε μέσα το φύλλο της σφολιάτας έτσι ώστε να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη σφολιάτα που εξέχει και με ένα πιρούνι την τρυπάτε εδώ κι εκεί.

Στρώνετε πάνω της το creamcheeseκαι μετά ξεκινάτε να τοποθετείτε τις πατάτες απ’ έξω προς το κέντρο, την μια ροδέλα δίπλα στην άλλη, σκεπάζοντας ελαφρώς η μια την άλλη.

Πιπερώνετε με μέτρο, τρίβετε το bleucheeseμε τα δάχτυλα και το σκορπάτε πάνω από τις πατάτες ομοιόμορφα, χτυπάτε το αβγό με το γάλα και περιχύνετε τις πατάτες.

Πασπαλίζετε την τάρτα με το καρύδι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα και η επιφάνεια της τάρτας.

Σερβίρετε την τάρτα ζεστή ή χλιαρή.

sweetly.gr

 

KOYZINA

Εύκολη μακαρονάδα με τυρί κρέμα, μπέικον και μανιτάρια που γίνεται γρήγορα και είναι πραγματικά πεντανόστιμη.

Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι (χρησιμοποίησε ολικής άλεσης)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμ. ασπρομανίταρα σε φέτες
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμ. τυρί κρέμα μαλακωμένο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Κρατάμε 1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζουμε.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε για 5-6′ ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα μαζί με το νερό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε ζωηρά να ενωθούν όλα τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σύμφωνα με τη γεύση μας και σερβίρουμε αμέσως.

theonewithallthetastes.com

KOYZINA

Fudge είναι ένα εύκολο γλυκάκι αρκετά διαδεδομένο στο εξωτερικό. Οι λάτρεις της σοκολάτας το επιλέγουν γιατί γίνεται με λίγα υλικά, δεν είναι μπελαλίδικο και επιπλέον παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο φούρνο μικροκυμάτων.

Υλικά

500 γρ λευκή κουβερτούρα
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
πολύχρωμη τρούφα

Εκτέλεση

Σπάστε την λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε την σε μεγάλο μπολ. Λιώστε την στον φούρνο μικροκυμάτων για 30-45 δευτερόλεπτα.

Ανακατέψτε, κι επαναλάβετε για 2-3 ακόμα φορές, μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε γρήγορα.

Το μείγμα θα αρχίσει να σταθεροποιείται. Τοποθετήστε το ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε για 30-50 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε ξανά, και στρώστε στο έτοιμο ταψάκι.

Πασπαλίστε αμέσως με την πολύχρωμη τρούφα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Όταν είναι έτοιμο, κόψτε το με μυτερό μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια!

Φυλάσσεται κλεισμένο αεροστεγώς.

infokids.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα νηστίσιμο κέϊκ σοκολάτας με γλάσο, με ένα συστατικό έκπληξη. Το αβοκάντο.Στο κέϊκ η γεύση του αβοκάντο είναι εντελώς ανύπαρκτη. Η υφή του όμως κάνει το κέϊκ ζουμερό και υπέροχο, χωρίς να είναι βαρύ και η χαρακτηριστική γεύση του αβοκάντο στο γλάσο δίνει μια υπέροχη απίστευση γεύση.


Υλικά 

Για το κέϊκ:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 της κούπας [4 κ.σ.] ελαιόλαδο
1/2 κούπα καλά πολτοποιημένο αβοκάντο, πολύ ώριμο και μαλακό (περίπου 1 μέτριο αβοκάντο)
2 κούπες νερό
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες ζάχαρη

Για το γλάσο:
180 γρ. αβοκάντο καθαρισμένο, πολύ ώριμο και μαλακό (περίπου 1 μεγαλούτσικο)
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση 

Για το κέϊκ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ή 170 με αέρα και λαδώνουμε 2 ταψάκια των 18 εκ. και τα στρώνουμε με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τα στεγνά υλικά εκτός της ζάχαρης. Χρησιμοποιούμε σύρμα για να φύγουν οι σβόλοι. Αν το κακάο έχει πολλούς σβόλους κοσκινίζουμε πριν το προσθέσουμε.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ πολτοποιούμε καλά το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υγρά υλικά και τέλος τη ζάχαρη και χτυπάμε με σύρμα να γίνει ομοιόμορφο μείγμα [θα είναι πολύ και νερουλό]. Ρίχνουμε τα στεγνά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε για 45-50′. Δοκιμάζουμε με ξυλάκι για σουβλάκι το οποίο πρέπει να βγει στεγνό ή με λίγα ελαφρώς υγρά ψίχουλα. Αφήνουμε για 5′, ξεφορμάρουμε και τα ακουμπάμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Για το γλάσο: Χτυπάμε το αβοκάντο σε μπολ με το μίξερ μέχρι να γίνει τελείως λείο. Ξαναχτυπάμε για λίγα λεπτά με το λεμόνι και μετά προσθέτουμε τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς, μέχρι να γίνει πηχτό, λείο και κολλώδες μείγμα. Η υφή του θα είναι σαν τζελ. Δοκιμάστε το και ελέγξτε ότι έχει λιώσει καλά η ζάχαρη. Το φυλάμε στο ψυγείο.

Όταν τα κέϊκ έχουν κρυώσει τελείως, κόβουμε οριζόντια το πάνω-πάνω μέρος τους ώστε να τα ισιώσουμε από το φούσκωμα. Θα σταθεί έτσι καλύτερα το γλάσο. Γυρνάμε το ένα κέικ ανάποδα, το ακουμπάμε σε πιατέλα και το αλείφουμε με γλάσο.

Ακουμπάμε πάνω του το άλλο κέικ κανονικά και το αλείφουμε κι αυτό με το υπόλοιπο γλάσο.
Μετά τη πρώτη μέρα συνιστώ να το φυλάμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να φάμε ένα κομμάτι να το αφήνουμε λίγο έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα βαθύ ταψάκι 18 εκ. Ο χρόνος ψησίματος είναι για τα 2 μικρά ταψάκια. Αν θέλουμε να το κάνουμε σε ένα βαθύ και να το κόψουμε μετά στη μέση οριζόντια, ο χρόνος θα είναι περισσότερος. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ για σίγουρα πριν το βγάλουμε.

 Sintayes.gr

KOYZINA

Mια πολύ όμορφη και εύκολη συνταγή για σας και τα παιδιά σας

Υλικά 

2 συσκευασίες μπισκότα Μιράντα των 250 γραμμαρίων (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε πτι μπέρ ή digestive)
1 βάζο μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο
3 σοκολάτες κουβερτούρες
1 σακουλάκι ινδική καρύδα

Εκτέλεση

Παίρνετε ένα μπισκοτάκι και αλείφετε τη μέσα πλευρά (αυτή που δεν έχει τα ανάγλυφα γράμματα) με αρκετή μαρμελάδα (όταν λέμε “αρκετή” δεν εννοοούμε να ξεχειλίζει). Παίρνετε ένα δεύτερο μπισκοτάκι, αλείφετε τη μέσα πλευρά με μαρμελάδα και την κολλάτε στη μέσα πλευρά του πρώτου μπισκότου ώστε να κάνουν “σάντουιτς”.

Παίρνετε ένα τρίτο μπισκότο, αλείφετε τη μέσα πλευρά με μαρμελάδα και το κολλάτε επάνω στα άλλα δύο μπισκοτάκια. Κάνετε το ίδιο με όλα τα μπισκότα ώστε κάθε τριάδα να σχηματίζει “σάντουιτς”.

Μόλις τελειώσετε, βάζετε σε ένα ρηχό πιάτο την ινδική καρύδα και λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι. Αφού κρυώσει λίγο, όχι πολύ, ρίχνετε κάθε τριπλό μπισκοτο-σάντουιτς στη σοκολάτα, κατόπιν το περνάτε από την ινδική καρύδα και το τοποθετείτε στο πυρέξ.

Κάνετε το ίδιο με όλα τα σαντουιτσάκια και μόλις τελειώσετε, βάζετε το πυρέξ στο ψυγείο για δύο ώρες. 

singleparent.gr

KOYZINA

Tάρτα με κρέμα αμυγδάλου και βερίκοκα κομπόστα  είναι ότι πρέπει για να την απολαύσουμε.  Μια υπέροχη και εύκολη συνταγή από την Ελβετία!

Υλικά
για τη ζύμη:
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
350 γρ. αλεύρι
1 αβγό

για την κρέμα αμυγδάλου

125 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. άχνη ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
25 γρ. αλεύρι

για το γαρνίρισμα

1 κιλό βερίκοκα φρέσκα ή κομπόστα

για το πασπάλισμα

2 κ.σ. ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Στο μίξερ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ενιαία ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, σκεπασμένη και ανοίγουμε φύλλο σε φόρμα τάρτας 20-22 εκ. Για την κρέμα αμυγδάλου αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και βάζουμε από πάνω τα βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση (αν είναι κονσέρβας τα στραγγίζουμε καλά και τα στεγνώνουμε από το σιρόπι τους, βάζοντάς τα πάνω σε χαρτί κουζίνας). Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30′.Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με τη ζάχαρη και ξαναψήνουμε για 30′ ακόμα στους 160°C.

infokids.gr

KOYZINA

Μια νηστίσιμη λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια

Υλικά 

16 λαζάνια
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
λίγο τυρί νηστίσιμο (προαιρετικά)

Υλικά για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

100 γρ. μαργαρίνη ή λάδι
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα σόγιας ή ζωμός λαχανικών
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα μανιταριών
Ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια
Αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους
Βάζουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε να μαραθούν
Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 10′
Αλατοπιπερώνουμε

Για τη νηστίσιμη μπεσαμέλ

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι
Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′
Αποσύρουμε για λίγο την κατσαρόλα
Σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το ζεστό γάλα
Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να δέσει η κρέμα
Αλατίζουμε και τρίβουμε μοσχοκάρυδο
Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος βάζουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ
Κάνουμε μια στρώση λαζάνια και περιχύνουμε με σάλτσα μανιταριών
Πασπαλίζουμε με λίγο νηστίσιμο τυρί
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
Σάλτσα μανιταριών, μπεσαμέλ, τυριά
Σκεπάζουμε με τα τελευταία λαζάνια
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα νηστίσιμη μπεσαμέλ.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί
Ψήνουμε για 25′ στους 180-200ºC,ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′-20′ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια
Αφήνουμε να σταθεί σε σβηστό φούρνο για 10′ για να τραβήξει τα υγρά του

imommy.gr

KOYZINA

Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό. Μηλόπιτα cheesecake. Ένας απίθανος και υπέροχος συνδυασμός με καραμελωμένα μήλα πάνω σε ανάλαφρη τυρόκρεμα. Ένα επιτυχημένο … πάντρεμα απίστευτα νόστιμο.


Υλικά

250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο multi
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανιλίνη
2 μεγάλα αυγά
300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου [τύπου Philadelphia]
3 κ.σ. σιρόπι καραμέλας


Εκτέλεση

Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα σε σκόνη με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.

Για τη στρώση μήλων: Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη κρέμα τυριού: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. [Δεν θα χτυπήσουμε υπερβολικά το μείγμα και «κόψει» η κρέμα μας]. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε το

τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.

Πηγή:https://theonewithallthetastes.com
Sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα νόστιμο σιροπιαστό νηστίσιμο γλυκό. Μελαχρινή με μπόλικο σιρόπι. Ένα γλυκό για όλες τις ώρες και για όλη την οικογένεια.

Υλικά 

600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. χονδροσπασμένη καρυδόψιχα
2 κ.σ. κακάο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
2 σφηνάκια κονιάκ
650 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
200 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη, για το ταψί *
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
500 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού μέλι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Για πασπάλισμα [προαιρετικά]: ψιλοκομμένα καρύδια, φυστίκια Αιγίνης


Εκτέλεση 

Λαδώνω ένα ταψί διαμέτρου 28 – 30 εκ. και προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C κατά προτίμηση στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω καλά το αλεύρι, το κακάο, την άχνη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το γαρίφαλο και την καρυδόψιχα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το ξύσμα.

Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος του αλευριού, ρίχνω εκεί το υγρό μείγμα και ανακατεύω καλά με τα χέρια (ή με ξύλινη κουτάλα ή με το μίξερ χειρός), με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματίσω ένα πυκνό, ομοιογενές μείγμα.

Αδειάζω στο λαδωμένο ταψί το μείγμα και το ψήνω για 1 ώρα. Για να δω αν είναι έτοιμο, βυθίζω στο κέντρο του τη λάμα ενός μαχαιριού: πρέπει να βγει στεγνή, χωρίς υπολείμματα ζύμης. Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει εντελώς.

Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι, τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και, όταν το μείγμα κοχλάσει, το σιγοβράζω για 8 – 9 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρό. Περιχύνω σταδιακά την κρύα «μελαχρινή» με το χλιαρό σιρόπι. Όταν κρυώσει ξανά το γλυκό το κόβω σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζω προαιρετικά με τριμμένα καρύδια σκέτα ή και φυστίκια Αιγίνης και σερβίρω.


Προαιρετικά για πιο ελαφριά γεύση, βάλτε 1/2 ελαιόλαδο και 1/2 σπορέλαιο.

sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή