Ιανουαρίου 17, 2019

KOYZINA

Κεφτεδάκια με παπαρδέλες σε άσπρη σάλτσα

Υλικά 

κεφτεδάκια
300 γραμμάρια παπαρδέλες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
80 γρ. βούτυρο
150 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα φέτες [προαιρετικά]
1/2 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 κύβο βοδινού
250 ml κρέμα γάλακτος *
χυμό 1/2 λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα [προαιρετικά]
λίγο μαϊντανό για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση 

Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα αφήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να «στραγγίξουν» το λάδι τους.
Βάλτε τις σκελίδες σκόρδου με τη φλούδα τους σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει. Ζεματίστε τες για 4΄.
Λιώστε 30 γρ. από το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέστε το μισό ελαιόλαδο. Αφαιρέστε τη φλούδα από τα σκόρδα και ρίξτε τα μέσα στο λάδι και το βούτυρο. Σκεπάστε με το τηγάνι και ψήστε τις σκελίδες σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10΄. Λιώστε τις σκελίδες με το πηρούνι, σβήστε με το κρασί και προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Ρίξτε τα μανιτάρια [προαιρετικά] και ξανασκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Προσθέστε και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, το κύβο διαλυμένο σε 1 φλ. ζεστό νερό, αλατίστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Προσθέτετε τα κεφτεδάκια, ανακατεύετε, αφήνετε 6-8′ και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη κρέμα γάλακτος.*

Βάλτε τις παπαρδέλες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και αφήστε τα να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Όταν είναι έτοιμες, κρατάτε 1/2 κούπα από το νερό που τις βράσατε, σουρώστε, λαδώστε και ξαναβάλτε τες στην κατσαρόλα. Ρίξτε στη κατσαρόλα τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια προσθέτουμε όσο χρειαστεί από τη 1/2 κούπα νερού από το ζυμαρικό και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν .Καρυκεύστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέστε το μαϊντανό και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετέ τα ζεστά.

* Αν δεν θέλετε τη κρέμα γάλακτος μπορείτε να πήξετε τη σάλτσα σε 2 κ.σ. κορν φλάουερ ή γιαούρτι με το χυμό ενός ολόκληρου αντί για μισού λεμονιού.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια υπέροχη τούρτα με νουτέλα και μασκαρπόνε. Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη τούρτα νουτέλας για όλη την οικογένεια και για όλες τις περιστάσεις.


Υλικά 

Για το πεντεσπάνι:
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη
1 καψουλίτσα βανίλιας
1 κ.γ. bakin powder
5 αυγά
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση:
700 γρ. μασκαρπόνε
300 γρ. νουτέλα
Φουντούκια για γαρνίρισμα


Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.
Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και το κακάο. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, την βανίλια και το νερό να αφρατέψουν καλά. Ανακατεύουμε με το μείγμα του αλευριού. Βάζουμε μια λαδόκολλα σε μια 26 εκ. περίπου στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι, ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε οριζόντια.

Ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε με τη νουτέλα.
Βάζουμε επάνω σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι. Βάζουμε στην άκρη το 1|3 από τη κρέμα και το υπόλοιπο το αλείφουμε στην βάση σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι παντεσπάνι.

Αλείφουμε με το 1|3 της κρέμας και γαρνίρουμε την τούρτα με φουντούκια [ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας].

sintayes.gr

 

KOYZINA

Άλλο ένα φανταστικό γλυκό με μπισκότα όρεο, cream cheese και νουτέλα.Μια συνταγή για να εντυπωσιάσεις και να εντυπωσιαστείς με την υπέροχη γεύση του.

Υλικά

•2 κούπες τριμμένα μπισκότα Oreo
•1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
•450 γρ. cream cheese [τύπου Philadelphia]
•2 αβγά
•Μισή κούπα ζάχαρη
•1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
•1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
•1/2 φλ. τσαγιού νουτέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνεις ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι. Σπας τα μπισκότα μέχρι να γίνουν θρύμματα, προσθέτεις το βούτυρο αφού το έχεις λιώσει και το ανακατεύεις για να ποτίσουν τα μπισκότα. Απλώνεις το μείγμα αυτό στο ταψάκι ομοιόμορφα και το ψήνεις για 6-8 λεπτά. Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάς στο μίξερ το cream cheese, τα αβγά, τη ζάχαρη, την περισσότερη από την κρέμα και τη βανίλια, μέχρι να έχεις μια κρέμα χωρίς κομματάκια από το τυρί. Βάζεις τα 2/3 του μείγματος σε ένα μπολ και το αφήνεις στην άκρη.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτεις την υπόλοιπη κρέμα και την νουτέλα και ανακατεύεις να ομογενοποιηθούν.
Κατά σειρά βάζεις πάνω από τη βάση σου, πρώτα το λευκό μείγμα και ύστερα εκείνο με την νουτέλα. Ψήνεις για περίπου 35 λεπτά, το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρεις.


sintayes.gr

KOYZINA

Εύκολο γλυκό ψυγείου έτοιμο σε 5 λεπτά!

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα τετράγωνα
1 κ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα βλάχας
τρούφα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε σειρά τα μπισκότα στο πυρέξ. Χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα καλά. Ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το μίγμα.

Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μια σειρά από τα μπισκότα και το υπόλοιπο μίγμα.

Τέλος γαρνίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα.

KOYZINA

Τάρτα με μπρόκολο με κασέρι


Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
1 ½ νεροπότηρο ζεστό γάλα
2 αυγά
800 γραμμάρια μπρόκολο
2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
2 φλιτζάνια τσαγιού κασέρι τριμμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Αρχικά σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι.
Το σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει πιο σκούρο και αδειάζουμε μέσα 1 ½ νεροπότηρο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά πηχτή μπεσαμέλ.

Μόλις γίνει πηχτή, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 2 αυγά ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε 1 πρέζα μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι.

Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο αλάτι.
Κόβουμε τα μπρόκολα σε μικρές φούντες, τις ντομάτες σε κυβάκια και τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα για 5-7 λεπτά.

Κατόπιν τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα νερά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί φούρνου.
Ρίχνουμε πάνω από τα μπρόκολα τη μπεσαμέλ που φτιάξαμε.

Ισιώνουμε με ένα μαχαίρι από πάνω το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

sidagi.gr

KOYZINA

Μπάρες φυστικοβούτυρου με σοκολάτα


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένη
2 φλιτζάνια θρυμματισμένα μπισκότα της επιλογής σας
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη 240 γραμμάρια
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 1/2 φλιτζάνια σταγόνες σοκολάτας
4 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε με μίξερ χειρός το βούτυρο ή τη μαργαρίνη,τα θρυμματισμένα μπισκότα, την άχνη ζάχαρη μέχρι να ψιχουλιάσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 35 x 24 και πιέζετε ελαφρά να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

Βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας μαζί με τις 4 κ.σ φυστικοβούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα μέχρι να λιώσει. Απλώστε το μείγμα της σοκολάτας πάνω στο μείγμα φυστικοβούτυρου και τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.

KOYZINA

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχο, γρήγορο και εύκολο πιάτο. Μοσχαρίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με μουστάρδα, δενδρολίβανο, σόγια σος και σκόρδο. Συνοδεύστε με σαλάτα της αρεσκείας σας και απολαύστε τες.


Υλικά 

2 μπριζόλες μοσχαρίσιες [κόντρα φιλέτο]
1 κεφάλι σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγα φιλαράκια δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
χυμός 1 λεμονιού
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση 

Για τη μαρινάδα: Σοτάρετε σε μεγάλο τηγάνι, σε ζεστό λάδι το ψιλοκομμένο σκόρδο και το δενδρολίβανο για 1′-2′ ανακατεύοντας για να μη καεί στο σκόρδο. Προσθέτετε τη σόγια, τη μουστάρδα το λεμόνι και το ξύδι, ανακατέψτε και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε μέτρια φωτιά, για 3′-4′ περίπου. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει η μαρινάδα.
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες, τις βάζετε μέσα στο τηγάνι και τις καλύπτετε με τη μαρινάδα και από τις 2 πλευρές. Τις αφήνετε να μαριναρισθούν για τουλάχιστον 1-2 ώρες, γυρίζοντάς τες ανά τακτά διαστήματα ώστε να είναι καλά καλυμμένες.
Ψήνετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα ή στο γκρίλ του φούρνου για 5′ περίπου από κάθε πλευρά και απολαύστε τες με μια ωραία μεγάλη πατατοσαλάτα, ή σαλάτα βρασμένων ή ωμών λαχανικών.

sintayes.gr

 

KOYZINA

Σιροπιαστή βάση με άρωμα μαστίχας που θυμίζει σάμαλι με κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα.Απίστευτο αποτέλεσμα!

Υλικά

Για την βάση
•2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
•1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
•250ml φρέσκο γάλα
•1/2 κ.σ μπέικιν
•1 κ.γ μαγειρική σόδα
•1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη
Για το σιρόπι
•2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
•2 φλ/ τσαγιού νερό
Για την κρέμα
•1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
•600ml γάλα

Εκτέλεση

•Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι,την ζάχαρη,την μαστίχα,το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
•Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.
•Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 180 βαθμούς,για 30 λεπτά περίπου,βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
•Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού.Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
•Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
•Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε

Tip:Μπορούμε αντί για κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε άλλη κρέμα της αρεσκείας μας


olgascuisine.blogspot.gr

KOYZINA

Υπάρχουν μέρες που βαριέσαι τρελά να μαγειρέψεις. Μία από αυτές τις μέρες μπορείς να φτιάξεις γρήγορα απυτές τις υπέροχες αυγόφετες και να τις συνδυάσεις με μία μεγάλη σαλάτα! Δες πώς να τις φτιάξεις..

Θα χρειαστείς..

4 αυγά, 1/2 κούπα γάλα με 2% λιπαρά, 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος, 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα, μισό κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού ταμπάσκο, μαύρο πιπέρι, ένα μεγάλο σκόρδο, λάδι για το τηγάνισμα, έξι φέτες ψωμί και αρωματικά.

Πώς να το κάνεις..

1. Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το ταμπάσκο, λίγο πιπέρι και το σκόρδο ψηλοκομμένο.

2. Ζέστανε λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει είσαι έτοιμη να βάλεις μέσα τις αυγόφετές σου.

3. Στο μεταξύ βούτα για δύο λεπτά τις φέτες του ψωμιού στο μείγμα σου και έπειτα βάλ’τες μέσα στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγάνισε για μερικά λεπτά (2 λεπτά από κάθε μεριά) και οι αυγόφετές σου είναι έτοιμες.

4. Στο τέλος, πριν τις σερβίρεις πασπάλισε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και μερικά μυρωδικά.

Έξτρα tip: Αν σου περισσέψουν αυγόφετες μην τις πετάξεις. Βαλ’τες σε ένα σακουλάκι που κλείνει και τοποθέτησέ τες στο ψυγείο. Όταν θέλεις να τις φας βγάλ’τες και ζέστανέ τες κανονικά στο φούρνο.

 

 Faysbook.gr

KOYZINA

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο. Ψαρονέφρι χοιρινό γαρνιρισμένο με μέλι και πιπέρι στο φούρνο με πατατούλες. Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει και θα εντυπωσιάσετε με τη πεντανόστιμη γεύση του.

Υλικά 

2 τεμάχια ψαρονέφρι [χοιρινό] 400 γρ. περίπου το ένα
3-4 πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε κυβάκια
3 κ.σ. πιπέρι χονδροκομμένο
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
2 κοφτές κ.σ. μέλι
ελαιόλαδο
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. πάπρικα
αλάτι και πιπέρι για τις πατάτες


Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κυβάκια, αλατίζουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες σε φρυτέζα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν να θωρακισθούν εξωτερικά και τις αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόχαρτο σε ένα πυρέξ. Το λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο, ανακατεύουμε το χονδροκομμένο πιπέρι με τη 1 κ.σ. αλάτι. Αλείφουμε το κάθε ψαρονέφρι με 1 κοφτή κ.σ. μέλι και μετά το κυλάμε στο μείγμα πιπεριού αλατιού ώστε να καλυφθεί καλά.

Τα βάζουμε στο λαδωμένο λαδόχαρτο προσθέτουμε γύρω γύρω και τις πατατούλες ψεκάζουμε με λίγο λάδι, πασπαλίζουμε τις πατάτες με πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε για 20′- 25′ περίπου. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10′ – 15′ μέχρι να ροδοκοκινίσει. Βγάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε 10′ να μισοκρυώσει, το κόβουμε σε φέτες και το απολαμβάνουμε με μια ωραία πράσινη σαλάτα.

sintayes.gr

 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή