Νοεμβρίου 19, 2018

KOYZINA

Δεν είναι μια απλή λεμονάδα, είναι ένα ποίημα.Επειδή αυτή η εβδομάδα του Ιουλίου δεν μας έχει αφήσει να ηρεμήσουμε από τη ζέστη και την άπνοια, δεν σημαίνει πως θα το βάλουμε κάτω έτσι απλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά από το χρόνο σας, μερικά υλικά που ίσως να έχετε ήδη στη κουζίνα και τέλος. Θα έχετε στα χέρια σας την πιο δροσερή, νόστιμη, αρωματική λεμονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ και η οποία θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
3 κούπες νερό
1/4 κούπας αποξηραμένη λεβάντα
4 κούπες φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι (περίπου 16-20 λεμόνια)
πάγος για το σερβίρισμα
φέτες λεμονιού και φρέσκα άνθη λεβάντας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Βάλτε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
2. Ρίξτε μέσα τη λεβάντα και ανακατέψτε. Πάρτε το από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί για 10 λεπτά. Στραγγίξτε τη λεβάντα και αφήστε το να κρυώσει.
3. Ρίξτε μέσα τον χυμό λεμονιού. Σερβίρετε με πάγο και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού και τα άνθη λεβάντας.

*Μπορείτε να συντηρήσετε τη λεμονάδα σας σε ένα αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο, έως και μία εβδομάδα.

 

queen.gr

KOYZINA

Γλυκιά και δροσιστική βυσσινάδα.. δες πώς θα τη φτιάξεις.Τι θα χρειαστείς;

1 κιλό καθαρισμένα βύσσινα
1κιλό μαύρη ζάχαρη
2-3 κ.γ χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

-Βγάλε όλο το χυμό από τα βύσσινα (στο μπλέντερ ή με το χέρι στο τρυπητό ).
-Βάλε το χυμό από τα βύσσινα με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και άφησέ τα να βράσουν, μέχρι να δέσει και να μοιάζει με σιρόπι το μείγμα (Προσοχή: Μην το αφήσεις πολύ και πήξει!)
-Έπειτα πρόσθεσε και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και βγάλε την από τη φωτιά.
-Όταν κρυώσει η βυσσινάδα βάλε τη σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Σερβίρισμα:

-Βάλε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα στο ποτήρι και γέμισέ το μέχρι επάνω με κρύο νερό για να αραιώσει.

faysbook.gr

KOYZINA

Κεφτεδάκια για όσους δεν τρώνε κρέας.Νόστιμοι εναλλακτικοί που αντί για κιμά βαζεις φάβα και το αποτέλεσμα ειναι υπέροχο .Τρώγονται και σε περίοδο δίαιτας .Ρίξε πολύ  λεμόνι και συνόδεψε με τους με πράσινη σαλάτα.


Υλικά

½ κιλό φάβα
4 αυγά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη φάβα, την ξεπλένουμε σε 2-3 νερά και την βάζουμε σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και με σόδα μαγειρικής για καμιά ώρα. Στραγγίζουμε, την ξεπλένουμε, τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό, το κρεμμύδι και λίγο αλάτι να βράσει σε δυνατή φωτιά στην αρχή και σε μέτρια στη συνέχεια.
Μόλις κρυώσει την περνάμε από το μύλο του πουρέ και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας ώστε να δημιουργηθεί ένα πηκτό μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε σε κεφτέδες.
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο τηγανίζουμε τους κεφτέδες φάβας και μόλις τους βγάλουμε τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

KOYZINA

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι μόλις σε 10 λεπτά!!! Ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αυτό το δροσερό γλυκάκι!Ετοιμάζεται μόλις σε 10 λεπτά και κερδίζει αμέσως αυτόν που θα το δοκιμάσει!

Υλικά:

•1 1/2 πακέτο περίπου μπισκότα πτι μπερ
•400ml κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά)
•1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
•1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
•Μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση:

•Χτυπάμε στο μίξερ καλά την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια σφικτή σαντιγί
•Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι χτυπώντας ίσα να ενσωματωθεί στο μείγμα
•Σε ένα μέτριο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά μπισκότα,από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα,καλύπτουμε με μια ακόμη σειρά μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα
•Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα για 2-3 ώρες
•Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την μαρμελάδα και σερβίρουμε

olgascuisine.blogspot.gr

KOYZINA

Ένα γλύκισμα που μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά τον καφέ ή το τσάι μας. Η γεύση του εξωτική και ταξιδιάρικη. Η παρασκευή του απλή και τα υλικά που θα χρειαστούν αρκετά οικονομικά.

ΥΛΙΚΑ
1 - 1/2 ποτηρια ινδοκάρυδο
1 ποτηρι ζαχαρη
2 ποτήρια αλεύρι
3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
1 ποτηρι λάδι
1 βανίλια
2 κουταλάκια κονιακ
5 αυγά.
1 ποτήρι γάλα φρέσκο

ΣΙΡΟΠΙ
1 ποτύρι ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό.
λίγη κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά
βάζουμε τα αυγά και την βανιλια και τα ξαναχτυπάμε
βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουτερ και λίγο λίγο το γάλα.
προσθέτουμε και το ινδοκάρυδο.
Αλευρώνουμε ενα πυρέξ ή μια φορμα γλυκισματος και βάζουμε μέσα το
μείγμα μας
το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα με το φούρνο)

ΣΙΡΟΠΙ
Σε ένα δοχείο βάζουμε το νερο, τη ζάχαρη και την κανέλα
τα βράζουμε και αφού βράσουν το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφηνουμε να κρυώσει.

 Οταν ψηθεί ρίχνουμε πάνω το σιροπι και βάζουμε ινδοκάρυδο για να το διακοσμήσουμε.

 

 

KOYZINA

Γκιουλάτς (γαλακτομικό γλυκό ταψιού) Güllaç
To Güllaç είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο της Κωνσταντινούπολής που γίνεται με γάλα ρόδια και ένα ιδιαίτερο είδος ζύμης από λεπτά φύλλα με άμυλο καλαμποκιού και αλεύρι σίτου. Στην Τουρκία καταναλώνεται κυρίως κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού .
Το Güllaç θεωρείται ως η προέλευση του μπακλαβά .

Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο γλυκών είναι πολλές, όπως η χρήση των λεπτών στρωμάτων της ζύμης,φύλλα και τα καρύδια.

 

Υλικά

10 φύλλα σγουρά (πολύ λεπτά φύλλα κρούστας)
1,5 λίτρα γάλα
3 φλιτζάνια ζάχαρη
200- 300 γρ. αλεσμένα καρύδια
1 βανίλια
1 φλιτζάνι ροδόνερο η σιρόπι τριαντάφυλλο

Για το στόλισμα

Φιστικί Αιγίνης τριμμένο
Καρυδιά
Ρόδι, φιστίκι Αιγίνης, φρούτα, σιρόπια η γλυκά της αρεσκείας μας.

 

 


Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το ροδόνερο και την βανίλια, αφού βράσουν σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να πάρει την θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα πρώτα πέντε φύλλα έτσι ώστε να μη χυθεί το μίγμα που θα αδειάζουμε. Αδειάζουμε το μισό μίγμα πολύ χλιαρό και από επάνω τοποθετούμε τα αλλά πέντε φύλλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα που έμεινε και το βάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα. Την άλλη μέρα το κόβουμε σε ρόμβους η τετράγωνα και το στολίζουμε με φιστίκι Αιγίνης, ρόδι, καρύδια, φράουλες, κεράσια ή γλυκά του κουταλιού και σιρόπια της αρεσκείας μας.

 Tα φύλλα Güllaç από άμυλο αραβοσίτου και αλεύρι σίτου η ρυζιού ,ξεραίνονται με ειδική διαδικασία στους 100-150 ° και θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

https://politika-fagita-alindakanaki.blogspot.gr

KOYZINA

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την εύκολη συνταγή και βυθιστείτε σε ένα γευστικό ταξίδι σοκολάτας. 

Υλικά

800γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

100γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

400γρ. ασπράδια αυγών

300γρ. κρόκους αυγών

80γρ. ζάχαρη

500γρ. κρέμαγάλακτος

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ βάλτε την κουβερτούρα και το βούτυρο.

2. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση.

3. Χύστε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς με μια πλαστική σπάτουλα προσέχοντας η κρέμα να είναι πάντα ζεστή για να λιώσει η σοκολάτα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.

4. Χτυπήστε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα χλωμό, αφράτο μείγμα και προσθέστε τους στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας ανακατεύοντας καλά.

5. Χτυπήστε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να έχετε μια μαρέγκα σφιχτή και γυαλιστερή.

6. Ανακατέψτε μαλακά το μείγμα σοκολάτας με τη μαρέγκα.

7. Βάλτε τη mousse στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα και σερβίρετε.

queen

KOYZINA

Είμαι της άποψης ότι στη κουζίνα δεν πρέπει να σπαταλάμε πολύ χρόνο.Μπορούμε να μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα φαγητά "απολαυσεις" οπως τα αποκαλώ, μια που ως γνωστόν ο χρόνος μας ειναι πολύτιμος..Η σημερινή μου πρόταση για το μεσημεριανό φαγητό ειναι ένα θαυμάσιο ριζότο με συνοδεία μανιταριών.Το διάλεξα απο την σελίδα του mamapeinao.gr

.


Υλικά

2 κ.σ βούτυρο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο

2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών

1/2 φλιτζ. λευκό κρασί

1 φλιτζ. μανιτάρια πορτομπέλο

θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη ή δεντρολίβανο

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε κεραμικά φορμάκια. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. βούτυρο σε κάθε φορμάκι και 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αν το κρεμμύδι βγάλει σπινθήρες, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί το βούτυρο θα λιώσει και θα το καλύψει.

Ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα το υλικά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια πρέζα σκόρδο, 1/4 φλιτζ. ρύζι και 1/4 και 2 κ.σ. ζωμό. Καλύπτουμε τα φορμάκια με μια μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων σε θερμοκρασία μειωμένη κατά το ήμισυ για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και άλλο ζωμό αν θέλουμε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα. Ζεσταίνουμε ξανά στον φούρνο μικροκυμάτων, πάντα με τη μεμβράνη, για άλλα 2 λεπτά.

Ρίχνουμε σε κάθε φορμάκι από 1-2 κ.σ. λευκό κρασί. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και ζεσταίνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στην μεσαία θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το θυμάρι, ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στη μεσαία θερμοκρασία, και τέλος πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

KOYZINA

Brownies με σπιτική σάλτσα καραμέλας. Για ένα πρωινό γεμάτο σοκολάτα, καραμέλα και φυσικά παγωτό. Γιατί brownies χωρίς παγωτό δεν γίνεται.

Τι θα χρειαστείς

2 ραβδιά ανάλατο βούτυρο

1 ¾ του φλιτζανιού ημίγλυκα δάκρυα σοκολάτας

½ του φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι+ 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

½ του φλιτζανιού+2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Σάλτσα καραμέλας

1/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας νερό

½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2-3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

 

Πώς θα το φτιάξεις

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πρόσθεσε στο ταψί μια λαδόκολλα. Λιώσε το 1 φλιτζάνι δάκρυα σοκολάτας σε μπέν μαρι μαζί με το βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Πρόσθεσε το μίγμα σοκολάτας στο μίγμα με τα αυγά. Στην συνέχεια πρόσθεσε το κακάο. Σε ένα μέτριο μπολ κοσκίνισε το ½ του φλιτζανιού αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Πρόσθεσε το μίγμα με το αλεύρι στο μίγμα με την σοκολάτα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα υπόλοιπα ¾ του φλιτζανιού δάκρυα σοκολάτας στις υπόλοιπες δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Πρόσθεσε και αυτό το μίγμα στο μίγμα με την σοκολάτα και τα άλλα υλικά. Άπλωσε το μίγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήσε για 35 λεπτά.

Για την σάλτσα καραμέλας

Αφού βγάλεις τα brownie από τον φούρνο πρόσθεσε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμότητα. Ανακάτεψε τα δύο υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Γείρε και ανακίνησε το τηγάνι. Μην χρησιμοποιήσεις το κουτάλι για να το ανακατέψεις προσπάθησε να το κάνεις με αυτό τον τρόπο. Μόλις το μίγμα της ζάχαρης πάρει ένα χρυσό χρώμα κατέβασε από την φωτιά.

Πρόσθεσε το βούτυρο και περίστρεψε το τηγάνι για να ανακατευτεί. Στην συνέχεια πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Πρόσθεσε την βανίλια και άφησε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς. Πρόσθεσε την καραμέλα πάνω από τα brownies και πασπάλισε με λίγο αλάτι.

Σέρβιρε με το αγαπημένο σου παγωτό! Καλή απόλαυση!

https://joytv.gr

KOYZINA

Αγοράστε φρέσκο μοσχαρίσιο συκώτι και αφου το πλύνετε καλά και το αλεύρωσετε δείτε ένα τέλειο τρόπο να το μαγειρέψετε και να το ταιριάξετε με μανιτάρια

Υλικά
Μοσχαρίσιο συκώτι 500 γρ.
Αλεύρι 80 γρ.
Βούτυρο 80 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Μανιτάρια σε φέτες 300 γρ.
Λεμόνια 2 τον χυμό τους
Ξύσμα λεμονιού 1 κουταλάκι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το συκώτι από τα σκληρά μέρη του και το βάζουμε να σουρώσει. Αλατοπιπερώνουμε το αλεύρι, κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες και τις αλευρώνουμε. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού, το κρεμμύδι που το έχουμε ψιλοκόψει και τα σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τις λωρίδες από το συκώτι και το ψήνουμε για 8-10 λεπτά όχι περισσότερο γιατί θα σκληρύνει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε φέτες και τα αφήνουμε στην φωτιά για άλλα 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού και το συνοδεύουμε με λαχανικά στον ατμό.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή