Απριλίου 19, 2019

KOYZINA

Οι δημοφιλείς κρέπες γεμίζουν με μία πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριά και μπεσαμέλ, τυλίγονται σε ρολά και ενισχύονται με κασέρι και ντομάτα, δημιουργώντας ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μερίδες : 8

 

Υλικά

Για τις κρέπες
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

400γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή φιλέτο από 4 μπουτάκια, σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1/2 ντομάτα ξυσμένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1½ φλιτζάνι γάλα
1 αβγό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι λευκό

Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
8 φέτες ντομάτας στρογγυλές
4 φέτες κασέρι τετράγωνες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Ετοιμάζετε τις κρέπες

Βήμα 1
Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβολάκια, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάτε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι.

Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα τηγανάκι, το βουτυρώνετε και ψήνετε μία μία τις κρέπες ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το χυλό που ετοιμάσατε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και ροδίζετε το κοτόπουλο υπομονετικά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε την ντομάτα και μετά από 2 λεπτά τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2
Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη μπεσαμέλ. Βάζετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και με έναν αβγοδάρτη ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ψηθεί ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτετε τότε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε ζωηρά. Τέλος, ενσωματώνετε στην μπεσαμέλ το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο και νοστιμίζετε με ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και την προσθέτετε στο μίγμα του κοτόπουλου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

Βήμα 3
Παίρνετε μία μία τις κρέπες και βάζετε το 1/8 του μίγματος κατά μήκος και προς το κέντρο της κρέπας. Διπλώνετε από αριστερά και δεξιά την κρέπα προς τα μέσα και ύστερα την τυλίγετε ρολό. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Βήμα 4
Τοποθετείτε από μία φέτα κασέρι και μία φέτα ντομάτας πάνω σε κάθε ζευγάρι από κρέπες. Αλατίζετε ελαφρά τις ντομάτες και ψήνετε τις κρέπες μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε τις κρέπες ζεστές, υπολογίζοντας δύο σε κάθε μερίδα και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Olivemagazine.gr

 

KOYZINA

Ένα πεντανόστιμο παλιό ελληνικό φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σε φυτικές ίνες. Εδώ οι πιπεριές δίνουν χρώμα, άρωμα και άλλη γεύση στο απλό αυτό φαγητό. 

Υλικά 
½ κιλό γίγαντες μουσκεμένοι αποβραδίς

11/2 κιλό σπανάκι

2 πράσα [ψιλoκομένα]

10 φρέσκα κρεμμυδάκια [ψιλοκομένα]

2 πολύχρωμες πιπεριές [κόκκινη-κίτρινη]

1 ματσάκι άνηθος

1 ντοματοχυμός

Λάδι, αλάτι ,πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα φασόλια γίγαντες σε φρέσκο νερό, εως ότου βράσουν καλά

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το χοντροκόβουμε και το ζεματάμε σε ελάχιστο νερό.

Σωτάρουμε το λευκό μέρος από τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.

Σε ταψί στρώνουμε τα μισά λαχανικά μας και από πάνω ρίχνουμε τους γίγαντες, χωρίς το νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μπόλικο λάδι.

Τέλος ρίχνουμε τον ντοματαχυμό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά το ψήσιμο. Γενικά θέλουμε το φαγητό μας να μείνει με τη σαλτσούλα του.

Το σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο λίγο φρέσκο λάδι , λίγο λεμόνι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Sintayes.gr

KOYZINA

Μια λαχταριστή τούρτα που πολλοί θα λατρέψετε. Αξίζει να τη φτιάξετε μόνοι σας και να τη φάτε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.


Υλικά συνταγής

3 πάτους παντεσπανιού σοκολάτας έτοιμες ή που θα φτιάξετε μόνοι σας [βλέπε συνταγή εδώ]
6 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας [κεράσι ή βύσσινο]
200 γρ. γλυκό βύσσινο
500 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμμα μαύρης σοκολάτας


Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε το βύσσινο γλυκό και κρατάτε χωριστά το σιρόπι σε μπολ. Προσθέστε το λικέρ στο σιρόπι και ανακατέψτε καλά.

Με ένα πινέλο αλείφετε καλά και τις τρεις βάσεις παντεσπανιού.
Ρίχνετε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, τη κτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί.

Βάζετε το ένα παντεσπάνι στη πιατέλα και απλώνετε από πάνω μια στρώση σαντιγί. Ρίχνετε λίγα βύσσινα πάνω από τη σαντιγί.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το δεύτερο παντεσπάνι, σαντιγί, βύσσινα.
Σκεπάζετε όλη τη τούρτα επάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί, στρώνωντάς την ομοιόμορφα με σπάτουλα.
Ρίχνετε το τρίμμα σοκολάτας επάνω και στα πλάγια της τούρτας [ώστε να καλυφθεί παντού] και τη στολίζετε με τα υπόλοιπα βύσσινα.

Τοποθετείστε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η σαντιγί και μετά απολαύστε τη.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

•250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
•275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•300 γρ. γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
•550 γρ. κρέμα γάλακτος [200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. -κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ]

Εκτέλεση

Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας.

Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.
Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση.

Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα.

Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.

Ζεσταίνω τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.

Τέλος ζεσταίνω τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.

Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.

Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσαμε σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.

sintages.gr

KOYZINA

Aφιερώσετε 2-3′ και διαβάσετε τις οδηγίες για αυτόν τον κορμό, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον φτιάξουμε. Ετοιμάζουμε παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη και συναρμολογούμε. Αυτό είναι όλο! Δύσκολο; Καθόλου!

Και από γεύση; Δείτε τα υλικά και θα καταλάβετε!

Υλικά

•Για το παντεσπάνι:
•4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
•1 πρέζα αλάτι
•240 γραμμ. ζάχαρη
•1 κουταλιά βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
•2 βανιλίνες
•95 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•25 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
•Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου:
•200 γραμμ. κρέμα κάστανο (πωλείται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
•250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•1 κουταλιά βούτυρο
•1 σφηνάκι κονιάκ
•Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας:
•200 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
•200 γραμμ. τυρί κρέμα
•2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
•350 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση και την επικάλυψη. Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου, βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και λίγο πριν πάρει βράση το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα κάστανου μαζί με το κονιάκ. Σταδιακά προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει.

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει αρκετά και να γίνει σαν σαντιγί.

Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σταδιακά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε και την επικάλυψη στο ψυγείο να σφίξει.

Την επόμενη ημέρα ετοιμάζουμε και το παντεσπάνι. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο εναλλάξ με το κακάο. Μόλις ενσωματωθούν στη ζύμη σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις 25×35 εκ.

Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας μας. Πιάνουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.

Ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ώρα για τη συναρμολόγηση.

Ανοίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και το αλείφουμε με τη σοκολατένια κρέμα κάστανου. Το ξανατυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα.

Καλύπτουμε τον κορμό με την κρέμα λευκής σοκολάτας και με ένα πιρούνι δημιουργούμε γραμμές κατά μήκος του.

Τον τοποθετούμε στο ψυγείο και τον διατηρούμε εκεί μέχρι να τον σερβίρουμε.


Συνταγή και φώτο:theonewithallthetastes.com

KOYZINA

Σιροπιαστό γλυκό με φρυγανιές και κρέμα.Γρήγορο, απλό και πεντανόστιμο..

 

12 φρυγανιές

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κσ αλεύρι
2,5 κσ κορν φλάουρ
6 κσ ζάχαρη
1 κσ βούτυρο
1 βανίλια

Για το σιρόπι

1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
φλούδα λεμονιού

τριμμένα γκοφρετάκια σοκολάτας

Στρώνουμε σ' ένα ταψάκι τις φρυγανιές.

Σε λίγο από το γάλα διαλύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.

Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά του σιροπιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού.

Αφαιρούμε τη φλούδα.

Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στις φρυγανιές και μετά απλώνουμε την κρέμα.

Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα γκοφρετάκια ή τριμμένα μπισκότα με ξύσμα σοκολάτας.

e-syntagokosmos.blogspot.gr

KOYZINA

Πλιγούρι με Ρύζι
Πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι το βρασμένο σιτάρι, το οποίο αφού στεγνώσει αλέθεται σε τραχείς κόκκους. Η προετοιμασία μαγειρέματός του είναι εύκολη ˗ απλά μουλιάζεται σε λίγο βραστό νερό (ή ζωμό) μέχρι να το απορροφήσει.
Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο σαν σαλάτα, με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό και ελιές. Το πλιγούρι είναι πιθανώς η πρώτη προσπάθεια του ανθρώπου να μαγειρέψει.
1 φλιτζάνι βρασμένο πλιγούρι έχει 155 θερμίδες, 0,45 γρ. λιπαρά, 34 γρ. υδατάνθρακες και 5,6 γρ. πρωτεΐνες.

Ρύζι

Το ρύζι είναι μια από τις τροφές με την ευρύτερη κατανάλωση και αυτό γιατί είναι γευστικό, φθηνό, χορταστικό και θρεπτικό.
Οι διαφορετικοί τύποι ρυζιού επιτρέπουν πολλές χρήσεις: το μακρύκοκκο ή κοντόκοκκο, βραστό ως συνοδευτικό ή πιλάφι ως κύριο πιάτο, το γλασέ για γεμιστά, σούπες και γλυκά όπως ρυζόγαλο, και πιο ειδικοί τύποι όπως το μπασμάτι, το καρναρόλι για ριζότο, το καλασπάρα για παέγια, ρύζι με υψηλή περιεκτικότητα γλουτεΐνης για σούσι ή το λεπτό και ελαφρά αρωματισμένο με γιασεμί ρύζι που χρησιμοποιούν στην Ταϊλάνδη.

Αρκετά δημοφιλές είναι και το καστανό ή μη αποφλοιωμένο ρύζι, το οποίο θέλει περισσότερο χρόνο βρασίματος και συχνά είναι πιο δύσπεπτο από όσους δεν το έχουν συνηθίσει.
1 φλιτζάνι βρασμένο, μακρύκοκκο ρύζι έχει 205 θερμίδες, 0,4 γρ. λιπαρά, 44,5 γρ. υδατάνθρακες και 4,3 γρ. πρωτεΐνες

knorr.gr

KOYZINA

Μια συνταγή της Χρ. Παραδείση με υπέροχη κρέμα για ένα υπέροχο Σοκολατένιο Χριστουγεννιάτικο “Κορμό”. Μια συνταγή, λίγο μπελαλίδικη στη παρασκευή της αλλά που τελικά θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση και την εμφάνισή της.

Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι:
1 φλ. τσαγιού αλεύρι
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 καψουλίτσα βανίλια
2 κ.σ. νερό
Για τη κρέμα σοκολάτας: *
3 κ.σ. κοφτές αλεύρι
4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα
3 κρόκους αυγών
1 καψουλίτσα βανίλια
130 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. κοφτό νες καφέ
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα: Αναμιγνύετε σε μπεν μαρί το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε τη κρέμα έως ότου πήξει. Χτυπάτε σε μπόλ τους κρόκους και ρίχνετε μέσα σταδιακά χτυπώντας συνεχώς λίγη από τη ζεστή κρέμα. Τα ρίχνετε στην υπόλοιπη κρέμα στο μπεν μαρί [σε νερό που σιγοβράζει] και ανακατεύετε για 5′. Την αποσύρετε προσθέτετε τη βανίλια, 30 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια το νες καφέ και κουταλιά κουταλιά το βούτυρο ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέτετε στο τέλος τη ζάχαρη άχνη και αφήνετε τη κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Για το παντεσπάνι: Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το παντεσπάνι. Αλείφετε με βούτυρο ένα ορθογώνιο ταψί 30 χ 40 εκ. περίπου και το στρώνετε με λαδόχαρτο το οποίο αλείφετε και αυτό με βούτυρο.
Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και το μπέικιν και ανακατεύετε. Χωρίζετε τους κρόκους με τα ασπράδια. Χτυπάτε τα ασπράδια σε πηχτή μαρέγκα και ρίχνετε τμηματικά τη μισή ζάχαρη.

Χτυπάτε τους κρόκους πολύ καλά και ρίχνετε τμηματικά την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Προσθέτετε το νερό και τη μαρέγκα και ανακατεύετε με σπάτουλα το μείγμα ελαφρά να ενσωματωθεί. Αρχίζετε να ρίχνετε στο μείγμα τμηματικά αργά, σαν βροχή, το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά να ομογενοποιηθεί.

Βάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο το παντεσπάνι και το αφήνετε σε ένα λαδόχαρτο το οποίο έχετε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη. Όπως είναι μαζί με το λαδόχαρτο το τυλίγετε χαλαρά σε ρολό. Το αφήνετε σε σχάρα για 10 λεπτά ή μέχρι χλιαρήνει, το ξετυλίγετε με προσοχή και απλώνετε πάνω ένα παχύ στρώμα από τη κρέμα. Το ξανατυλίγετε σε ρολό και το σκεπάζετε με την υπόλοιπη κρέμα την οποία θα φτιάξετε ως εξής:

Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα υπόλοιπα 100 γρ. σοκολάτας τα προσθέτετε στη κρέμα που έχει μείνει από τη γέμιση, ανακατεύετε και σκεπάζετε το κορμό. Τραβάτε γραμμές με πιρούνι για να γίνει σαν ένα κομμάτι από κορμό δένδρου, ή το γαρνίρετε με κορνέ για να δώσετε σχήμα δέντρου. Γαρνίρετε με γκι και άλλες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες.

* Για περισσότερη γέμιση και επικάλυψη κρέμας σοκολάτας, διπλασιάστε τη δόση.

sintayes.gr

KOYZINA

Απαραίτητο για να ολοκληρώνουμε τα γλυκά μας..Δείτε με ποιο τρόπο θα το φτιάξετε..

Υλικά 

125 γρ κουβερτούρα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αβγών
2 κουταλιές κονιάκ
2 κουταλιές γάλα
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση

Λιώνω τη κουβερτούρα μπεν μαρί.
Στο μεταξύ χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Τα αναμιγνύω με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύω απαλά.
Περιχύνω το γλάσο σε κρύο γλυκό

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με 5 μόνο υλικά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας.

Υλικά

250 γρ. μαύρη σοκολάτα [κουβερτούρα]
2 κ.σ. βιτάμ [30γρ.]
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ζεστή [120ml]
1 κουταλιά της σούπας Cointreau ή λικέρ πορτοκαλιού [15ml]
Σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη ή τρούφα σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια

Εκτέλεση 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα με τις 2 κ.σ. βιτάμ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος που έχουμε ζεστάνει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το Cointreau ή το λικέρ και ανακατεύουμε 1′ ακόμη. 

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να πήξει. Μετά το δίωρο βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος που επιθυμούμε.
Κυλάμε τα μπαλάκι σε μπολ με κακάο, ή σοκολατένια τρούφα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια ή λίγα απ” όλα για να ικανοποιήσετε όλες τις προτιμήσεις.

Αν είστε σίγουροι ότι έχετε εξοικειωθεί και χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων άριστα, μπορείτε να λιώσετε όλα τα υλικά αντί για μπεν μαρί, για να δημιουργήσετε μια ωραία γκανάζ και να τη βάλετε στο ψυγείο να παγώσει.

sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή