Σεπτεμβρίου 20, 2019

KOYZINA

Συστατικά
Για το κέικ

45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το ταψί
βούτυρο, για το ταψί
3 µέτρια αυγά
1 κ.γ. εκχύλισµα βανίλιας
65 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη

300 γρ. κρέµα γάλακτος
350 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκοµµένη
250 γρ. µασκαρπόνε
150 γρ. σαντιγί, για το σερβίρισµα
flakes κουβερτούρας, για το σερβίρισµα
Για το κέικ

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Βουτυρώνουµε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή, αποσπώµενη φόρµα διαµέτρου 20 εκ.
Χτυπάµε στον κάδο του µίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα αυγά µε το εκχύλισµα βανίλιας και τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Αφαιρούµε τον κάδο από το µίξερ και προσθέτουµε το αλεύρι.
Ανακατεύουµε µε µία µαρίζ µέχρι να έχουµε ένα οµοιόµορφο µείγµα.
Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα και το ψήνουµε για 15-17 λεπτά.
Βγάζουµε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουµε πάνω σε µία σχάρα µέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για την επικάλυψη

Ζεσταίνουµε την κρέµα γάλακτος σε µία κατσαρόλα.
Βάζουµε τη λευκή κουβερτούρα σε ένα µπολ.
Με το που πάρει βράση η κρέµα γάλακτος, την αδειάζουµε στο µπολ µε τη σοκολάτα και ανακατεύουµε µε µία µαρίζ µέχρι να έχουµε µια οµοιόµορφη γκανάς.
Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει αρκετά.
Προσθέτουµε το µασκαρπόνε και ανακατεύουµε απαλά µε ένα σύρµα χειρός ή στο µίξερ σε χαμηλή ταχύτητα µέχρι να ενωθεί καλά το τυρί µε τη λευκή γκανάς.
Αδειάζουµε το µείγµα στη φόρµα, πάνω από το κέικ, και το βάζουµε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, µέχρι να σφίξει η επικάλυψη.
Όταν βγάλουµε το γλυκό από το ψυγείο, χαράζουµε περιµετρικά τα τοιχώµατα της φόρµας µε τη βοήθεια ενός µαχαιριού και την αφαιρούµε.
Βάζουµε τη σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι 10 χλ. και δηµιουργούµε ροζέτες στο κέικ περιµετρικά.
Απλώνουµε στο κέντρο τα flakes κουβερτούρας και σερβίρουμε.

https://akispetretzikis.com

KOYZINA

Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον καλοί λόγοι για επιλέξει κανείς το συγκεκριμένο κέικ πρωτεΐνης! Καταρχάς, είναι εξαιρετικά ελαφρύ, αφού δεν περιέχει καθόλου λιπαρά, παρά μόνο τα καλά λεγόμενα λιπαρά από τους μόλις 2 κρόκους αυγού και τα καρύδια. Δεύτερον είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, γεγονός που το καθιστά εξαιρετική τροφή για πριν και μετά την άσκηση. Και τρίτον είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να προσθέσουμε στη διατροφή μας τον εξαιρετικής θρεπτικής αξίας λιναρόσπορο.

Μερικές συμβουλές πριν μπείτε στην κουζίνα για να φτιάξετε το κέικ: Το αποτέλεσμα είναι αρκετά γλυκό, ωστόσο αν κάποιος το θέλει ακόμα πιο γλυκό δεν έχει παρά να διαλέξει πολύ ώριμες μπανάνες ή να προσθέσει 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας.

Επιπλέον, αν και δεν το έχει στη συνταγή του ταιριάζει ιδιαίτερα το τριμμένο γαρίφαλο για το άρωμα (μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κ.γ), αλλά και το τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση (1 φλιτζάνι θα ήταν αρκετό).

Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
• 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
• 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
• 100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
• 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
• 1 βανίλια
• ½ κ.γ. κανέλα
• 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
• 4 κ.σ. αγιορείτικο μέλι για να το περιχύσεις (ζέστανέ το πρώτα για να είναι πιο ρευστό)

Επί το έργον:

Αναμειγνύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη, ενώ πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα.

Χτυπάμε τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Πριν κρυώσει περιχύνουμε με το μέλι.

https://www.dogma.gr/

KOYZINA

Ένα κέικ που θα σας ενθουσιάσει και με την γεύση αλλά και με την εμφάνισή του.

Υλικά

Για το σιρόπι
600 μλ νερό
600 γρ ζάχαρη

Για το κέικ
6 αυγά
200 μλ κρέμα γάλακτος λάιτ
100 γρ ζάχαρη
250 γρ αγελαδινό βούτυρο
400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ μπέικεν πάουντερ
1 κτσ υγρή βανίλια
140 γρ τρούφα μαύρης σοκολάτας
1/2 κτγ αλάτι

Για το γλάσο
100 μλ γάλα
200 γρ κουβερτούρα
Φόρμα 35×25

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΙΡΟΠΙ: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 600 ml νερό και 600 γραμμάρια ζάχαρη και βράζουμε για 4 περίπου λεπτά.

ΚΕΙΚ: Σπάμε 6 αυγά και ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε δύο διαφορετικά μπολ. Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ.

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τους 6 κρόκους αυγών έναν-έναν, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 200 ml περίπου κρέμα γάλακτος λάιτ. Σταματάμε το χτύπημα όταν έχει γίνει ομοιόμορφο το μείγμα και προσθέτουμε 1 κτσ υγρή βανίλια και ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Έπειτα, παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια από τα αυγά και 1/2 κτγ αλάτι και ανακατεύουμε με το μίξερ για να γίνει η μαρέγκα μας. Αφού τελειώσουμε με το χτύπημα, με την βοήθεια μιας σπάτουλας, ρίχνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε και 400 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ κοσκινίζοντας το και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την σπάτουλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας 20 γραμμάρια μπέικεν πάουντερ και 140 γραμμάρια τρούφας μαύρης σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 35×25 και ρίχνουμε την κρέμα. Με την βοήθεια μίας σπάτουλας απλώνουμε την κρέμα να πάει παντού, ομοιόμορφα. Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45-50 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί περιχύνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι να πάει παντού.

Γλάσσο: Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 200 γραμμάρια περίπου κουβερτούρα και 100 ml ζεστό γάλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά με την σπάτουλα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Στην συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κέικ και απλώνουμε να πάει παντού με την σπάτουλα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα και είναι έτοιμο για κατανάλωση!

https://www.xrysessyntages.gr

KOYZINA

Λαζάνια με τυρί κρέμα, πιπεριές και ντομάτα
30 Αυγούστου 2019
Κοινοποίηση στο Facebook Κάντε Tweet στο Twitter

Φτιάχνουμε τα αγαπημένα ζυμαρικά με πιπεριές, τυρί κρέμα με μυρωδικά, που τους δίνει ξεχωριστή νοστιμιά, περιχύνουμε με μια σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και τα πασπαλίζουμε με ρεγκάτο τριμμένο, που κάνει μια τέλεια κρούστα.

Μερίδες:5-6 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:25′ Έτοιμο σε:45′

Υλικά
1 πακέτο λαζάνια πλατιά
2 πιπεριές πράσινες σε κυβάκια
2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
500γρ. τυρί κρέμα με Μυρωδικά
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Για το τελείωμα
150γρ. τυρί regato, τριμμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και, εκτός φωτιάς, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το δυόσμο και ανακατεύετε καλά.

Για τη σάλτσα: Σε ξεχωριστό σκεύος σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μοσχομυρίσει. Αφαιρείτε το σκόρδο, ρίχνετε την ντομάτα, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.

Με ένα κουτάλι στρώνετε το 1/3 της σάλτσας ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος και κάνετε από πάνω μια στρώση με λαζάνια. Ρίχνετε πάνω τους το μισό μίγμα της γέμισης. Συνεχίζετε να τοποθετείτε τα υλικά σας σε στρώσεις με την εξής σειρά: λαζάνια, το υπόλοιπο μίγμα γέμισης, λαζάνια και τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα.

Πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180οC, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

olivemagazine.gr

KOYZINA

Φρέσκα σύκα στον φούρνο με μαύρη ζάχαρη και μυρωδικά…από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη
Αύγουστος χωρίς σύκα γίνεται; δεν γίνεται

Ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε, θα χρειαστούμε δέκα είκοσι ώριμα σύκα, μισό φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη μαύρη,δυο κουταλιές μέλι,ένα ποτηράκι του κρασιού ποτό, ότι σας βρίσκεται, εμένα μου αρέσει πιο πολύ και θεωρώ ότι τους πάει το ρούμι, δυο τρεις κανέλλες ξύλο και λίγη σκόνη, λίγα καρφάκια γαρύφαλλο.

Τώρα θα σας πω πως θα τα φτιάξουμε…

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω να προθερμαθεί, πλένουμε τα σύκα και χωρίς να τα καθαρίσουμε τα κόβουμε στα δύο, τα βάζουμε σε πυρέξ ή σε κάποιο πυρίμαχο σκεύος με την κομμένη τους πλευρά προς τα κάτω, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το μέλι και το ποτό και σκορπίζουμε τα μυρωδικά.

Βάζουμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, μετα γυρίζουμε τα σύκα ανάποδα τα κάτωεπάνω δηλαδή, σβήνουμε το φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσει ο φούρνος.

Περιμένουμε να κρυώσουν καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο σε σκεύος με καπάκι.

Τρώγονται σκέτα, με γιαούρτι, με παγωτό…όπως και ναχει είναι εξαιρετικά…

Διατηρούνται στο ψυγείο αρκετές μέρες, αν μείνουν….

http://www.donna.gr

KOYZINA

Υλικά

500 γραμμάρια κολοκυθάκια

2 αυγά

100 γραμμάρια ρικότα

60 γραμμάρια αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

Τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ρικότα και τα χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να έχουμε μια απαλή κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.

KOYZINA

Υλικά
Για τη σάλτσα
400γρ. ντομάτα σε κυβάκια
4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 χούφτα βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
κριθαροκουλουρίτσες
αβγά
λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το λάδι και προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και ζάχαρη.

Σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και στο τέλος προσθέτετε το βασιλικό.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, προθερμαίνετε το φούρνο τους 200C, βάζετε από μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα και τα βάζετε σε ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Στο μεταξύ φτιάχνετε αβγά μάτια. Μετά κόβετε το κάθε αβγό μάτι σε μέγεθος που να μπορεί να καθίσει πάνω σε κάθε κριθαροκουλουρίτσα, τα τοποθετείτε από πάνω, πασπαλίζετε με πιπέρι και αλάτι τα αβγά και σερβίρετε αμέσως.

https://www.olivemagazine.gr

KOYZINA

Φτιάξε και εσύ ένα δροσιστικό και νόστιμο smoothie με σοκολάτα αμύγδαλα που θα λατρέψουν όλοι.

Υλικά

1 φλιτζάνι χωρίς ζάχαρη γάλα αμυγδάλου
1/2 κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτα (χρησιμοποίησα Vega Performance Protein)
8 ωμά αμύγδαλα
3 παγάκια

Εκτέλεση

Απολαυστικό και διαιτητικό ρόφημα για όσους γυμνάζονται και όχι μόνο!
Ρίξτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πουρέ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Απολαύστε αμέσως.

https://www.govastileto.gr

KOYZINA

Κέικ σοκολάτα πορτοκάλι με διπλή επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας!
Από Εύα Παρακεντάκη

Υλικά
1 πακέτο φαρίνα
250 γρ βούτυρο
440 γρ ζάχαρη
5 αυγά
2 κ.σ λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

250 ml γάλα
1/4 κ.γ αλάτι
250 γρ κουβερτούρα σε σταγόνες
Για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα
1 λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και το λικέρ ή το κονιάκ. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο τις νιφάδες σοκολάτας και το αλεύρι εναλλάξ , ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!!
Για την επικάλυψη λιώνουμε της κουβερτούρες σε μπεν μαρί και αφού παγώσει το κέικ το περιχύνουμε κρατάμε λίγη μαύρη κουβερτούρα και τρίβουμε από πάνω με τον τρίφτη του τυριού!
Καλή επιτυχία!!!!

https://evaintasteland.com

KOYZINA

Μια πανεύκολη συνταγή για ένα δροσερό, χωρίς ψήσιμο, γλυκό ψυγείου με στρώσεις τριπλής σοκολάτας. Εύκολο στη παρασκευή του, υπέροχο και λαχταριστό στη γεύση του.

Υλικά
Για τη βάση:
•1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο multi μπισκότα digestive
•3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
•Για τις στρώσεις σοκολάτας:
•600 ml κρέμα γάλακτος [χωριστά 200+200+200]
•160 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. σοκολάτα λευκή σε μικρά κομματάκια
•200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια

Για γαρνίρισμα:
•100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
•3 μπισκότα digestive


Εκτέλεση
1.Παίρνετε ένα μικρό τετράγωνο ή στρογγυλό ταψάκι [22 εκ. περίπου] με αποσπώμενο πάτο, ή ένα κανονικό ταψάκι στρωμένο με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος στη βάση και στα τοιχώματά του. Φροντίστε να προεξέχει περιμετρικά.

2.Για τη βάση: Σε μπολ βάζετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη, στο multi, μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο.
3.Για τις στρώσεις σοκολάτας: Βάζετε σε κατσαρολίτσα τα 200 ml κρέμας γάλακτος να κάψει και μόλις πάρει βράση τη κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τα μικρά κομματάκια σοκολάτας κουβερτούρας, τα αφήνετε 2-3 λ να “σταθούν” και μετά ανακατεύετε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε τη σοκολάτα απαλά πάνω στη μπισκοτένια βάση και τη βάζετε στη κατάψυξη να σφίξει.
4.Μόλις σφίξει ελαφρώς, επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με άλλα 200 ml και τα κομματάκια λευκής σοκολάτας. Στρώνετε το μείγμα, προσεκτικά [χύνοντάς το πάνω στην ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να σχηματισθεί “συντριβάνι”] πάνω στο σοκολατένιο μείγμα σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στη κατάψυξη για λίγο μέχρι να σφίξει.
5.Τέλος επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 200 ml και τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος. Σκεπάζετετο γλυκό σας με τη μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος που προεξέχει και το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες να κρυώσει.
6.Για το γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό σας σε πιατέλα. Χτυπάτε τα υπόλοιπα 100 ml κρέμας γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε πάνω από το γλυκό. Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 3 ολόκληρα μπισκότα digestive και πασπαλίζετε πάνω από τη σαντιγί.
youweekly

https://www.daddy-cool.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή