Μαΐου 27, 2020

KOYZINA

Μια ιδιαίτερη συνταγή για κρέπες με κρέμα και φράουλες, που ξεφεύγει από τις κλασσικές συνταγές για κρέπες με σοκολάτα που έχεις δοκιμάσει.

Τι θα χρειαστείς για τις κρέπες με κρέμα και φράουλες;
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 1/4 φλιτζάνια κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι σαντιγί
4 φλιτζάνια φράουλες σε φέτες
Πώς θα τις φτιάξεις;
Ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, το γάλα, το νερό, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμας, την άχνη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Προσθέτουμε και τη σαντιγί.
Ζεσταίνουμε ένα ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το πρώτο μείγμα με το αλεύρι στο ταψί, χρησιμοποιώντας περίπου 2 κουταλιές της σούπας για κάθε κρέπα. Περιστρέφουμε το τηγάνι για να απλωθεί το κουρκούτι όσο το δυνατόν σε όλο το τηγάνι και να βγει πιο λεπτό.
Αναποδογυρίζουμε την κρέμα στο τηγάνι όταν τα άκρα αρχίζουν να γίνονται καφέ και να σκουραίνουν.
Όταν πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
Τοποθετούμε την κάθε κρέπα σε ένα πιάτο, προσθέτουμε από πάνω λίγη από την κρέμα τυριού που έχουμε φτιάξει μαζί με τη σαντιγί και φράουλες σε φέτες. Τυλίγουμε την κρέπα μας κι αν το επιθυμούμε βάζουμε από πάνω λίγη ακόμα κρέμα τυριού και μερικές ακόμα φράουλες.https://ipop.gr/

 

KOYZINA

Το παγωτό βανίλια αποτελεί και μια ιδανική επιλογή για επιδόρπιο, ενώ είναι και το τέλειο συνοδευτικό σε γλυκά που μπορεί να φτιάξετε, όπως η καρυδόπιτα.

Υλικά

500 ml (δύο κούπες) κρέμα γάλακτος

250 ml ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε τη βανίλια.

Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα.

Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, τη ρίχνετε σε ένα γυάλινο πιρέξ και το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.

Βάζετε το παγωτό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες πριν σερβίρετε.

KOYZINA

Μπάλες σοκολάτας σύμφωνα με την ωμοφαγική διατροφή

Αρκούν μερικά λεπτά για να φτιάξεις το πιο νόστιμο σνακ, σύμφωνα με τους κανόνες της ωμοφαγική διατροφής. Ιδού τα υλικά και ο τρόπος εκτέλεσης του πιο light σνακ, τις νόστιμες μπάλες σοκολάτας.

Υλικά για περίπου 17 μπάλες σοκολάτας:
2/3 της κούπας κάσιους
1/3 της κούπας βρώμη
2 κουταλάκια του γλυκού νέκταρ αγαύης
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/4 της κούπας σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Τοποθετείς τη βρώμη και τα κάσιους στο μπλέντερ.

Κάνεις το μείγμα σκόνη και προσθέτεις τα τρία σιρόπια.

Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή μιας μπάλας. Εκεί σταματάς το μπλέντερ και προσθέτεις τις σταγόνες σοκολατας.

Αν το μείγμα δεν πλάθεται ή κολλάει στα χέρια, το αφήνεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μερικές συμβουλές για την παρασκευή τους:

* Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις σοκολάτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερους ξηρούς καρπούς και λίγη κανέλα.

* Αν θέλεις τα μπαλάκια σοκολάτας να πάρουν μορφή μπισκότου, τα κάνεις πιο μεγάλα και φαρδιά και τα περνάς από τον αφυγραντήρα τροφών.

* Αν θέλεις, μπορείς να περάσεις τα μπαλάκια σοκολάτας πάνω από τριμμένη καρύδα ή κακάο.

KOYZINA

Συνταγή για νηστίσιμη σοκολατόπιτα.

Υλικά
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)1 1/2 κούπα ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1/2 κούπα ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
1 βανίλιας
6 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την σόδα.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι με το ξύσμα, το ταχίνι, το λάδι και την βανίλια.

Προσθέτουμε τα υγρά υλικά μας μέσα στα στο μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε αντικολητικό χαρτί στον πάτο.

Προσθέτουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα της σοκολατόπιτας και ψήνουμε στον φούρνο για 40 λεπτά.

Λίγο πριν ψηθεί το κέικ, ξεκινάμε το σιρόπι.

Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πάνω σε μέτρια φωτιά.

Χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζοντας για 5 λεπτά.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το τρυπάμε παντού με οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε με το σιρόπι.

Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει τελείως πριν την κόψουμε.

KOYZINA

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για παγωτό που θα λατρέψετε, από τον Άκη Πετρετζίκη.
Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα καταλάβετε ότι πέρα από πεντανόστιμο, είναι και το πιο γρήγορο παγωτό sandwich που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Ο χρόνος που θα χρειαστείτε για να το ετοιμάσετε, είναι μόνο 10 λεπτά. Το βάζετε στο ψυγείο σας και μετά από δύο ώρες έχετε έτοιμο το πιο νόστιμο παγωτό σάντουιτς. Οι μεγάλοι θα το λατρέψουν και τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν. Ας δούμε λοιπόν τι υλικά θα χρειαστείτε και πως ακριβώς θα το ετοιμάσετε.

Υλικά 
Τι θα χρειαστούμε για τη βάση
320 γρ. μπισκότα βρόμης
150 γρ. φιστικοβούτυρο
Τι θα χρειαστούμε για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 Εκτέλεση 
Για τη βάση
Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα βρόμης σπασμένα σε κομμάτια και χτυπάμε για να διαλυθούν.
Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για την κρέμα
Προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για να δέσει το μείγμα.
Βάζουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν ετοιμαστεί και δέσει το μείγμα το βγάζουμε από το μίξερ.
Για τη σύνθεση
Απλώνουμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα 10×35 εκ.
Προσθέτουμε το μισό μείγμα της βάσης, απλώνουμε και πιέζουμε με το κουτάλι για να πάει παντού.
Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω στη βάση. Απλώνουμε με μία μαρίζ για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της βάσης. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα μπισκότα.
Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη και πιέζουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας.
Γυρίζουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα, μεταφέρουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 6-12 ώρες για να παγώσει.
Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.

KOYZINA

10 μπισκότα
7 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
680 γρ. τυρί κρέμα
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας λιωμένα
2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μία διάφανη σακούλα και με την βοήθεια ενός πλάστη θρυμματίστε τα.
Ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τοποθετεήστε το μείγμα σε ένα τσέρκι και βάλτε το στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το ενάμιση φλυτζάνι τσαγιού άχνη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Στη συνέχεια, ρίξτε στο μείγμα τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι το χρώμα να γίνει ομοιόμορφο.
Τοποθετήστε το μείγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα και βάλτε ξανά στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από το μείγμα της σοκολάτας, απλώστε ομοιόμορφα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες.

Newsbeast.gr

KOYZINA

ΣΥΝΤΑΓΗ 
1 φακελακι ξερη μαγια,
1 κουπα κανονικη γαλα.χλιαρο,
1 κουπα κανονικη σπορελαιο,
3 αυγα,
1 βανιλια,
800 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
60 γραμμαρια κακαο,
1 κουταλακι του γλυκου κανελα,
μισο κουταλακι του γλυκου γαρυφαλλο,
20 ml γαλα φρεσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στην λεκανη το γαλα την μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,την βανιλα και ανακατευουμε καλα με.συρμα!
Τελος οροσθετουμε κουπα κουπα αλευρι και ζυμωνουμε σε ζυμη να μην κολλαει!
Την σκεπαζουμε για 35 λεπτα!
Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη στα δυο και τοποθετουμε την μια σε μπολ ριχνουμε το κακαο-κανελογαρυφαλο-γαλα και το ζυμωνουμε καλα!
Ανοιγουμε και τα δυο.μειγματα.σε φυλλα τετραγωνα βαζουμε την ζυμη κακαο πανω στην λευκη και το ρολαρουμε!
Κοβουμε ισα κομματια και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα!
Τα αφηνουμε 20 λεπτα!
Στην συνεχεια τα ψηνουμε.στους.180.βαθμους προθερμασμενο μεχρι να κοκκινησουν καλα!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη το χυμο ενος λεμονιου για 5 λεπτα!
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα ζεστο σιροπι!

Εκτέλεση φωτό από κ.Tzeni Tsanaktsidou‎ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

KOYZINA

Ιταλικό παγωτογλυκό, τόσο μαλακό, σχεδόν βελούδινο!
Μια νόστιμη ιδέα για να φτιάξετε στις μανούλες💗 που γιορτάζουν την Κυριακή.

Υλικά
3 κρόκοι και 1 ολόκληρο αβγό
180 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
400 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες 35% λιπαρά
φουντούκια
Nutella

https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Τούρτα σοκολάτας με υπέροχες φράουλες εποχής

Για την βάση :

Θρυμματίζω στο μουλτι/πολυκόφτη 250γρ. μπισκότα OREO με γεύση φράουλα ολόκληρα. Τα ενσωματώνω μαζί με 80 γρ. βιταμ λιωμένο και τα πατάω σε ένα τσερκι με την παλάμη ή με την πίσω μεριά ενός κουταλιού να γίνει ομοιομορφο. Το βάζω στην κατάψυξη.

Για την μους:

Ψιλοκόβω 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα με γεύση πραλίνα και τις ρίχνω σε ενα βαθύ μπολ. Ρίχνω μέσα και 100 γρ σοκολάτα σταγόνες φράουλα.
Βάζω σε ένα κατσαρολακι 250 ml γάλα φρέσκο και το φέρνω σε σημείο βρασμού. Το ρίχνω μες στις σοκολάτες και ανακατεύω να λιώσουν.

Χτυπάω στο μιξερ με το σύρμα 650γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ελαφριά σαντιγί. Με μια μαριζ ενσωματώνω σιγα σιγα με απαλές κινήσεις λίγο λίγο από την σαντιγί στο μπολ με τις σοκολάτες μέχρι να έχω μια ωραία βελούδινη μους.

Βγάζω το τσερκι από την κατάψυξη και ρίχνω μεσα την μους και στρώνω ομοιόμορφα από πάνω με την βοήθεια μιας παλέτας ή μαριζ.
Βάζω κατάψυξη για τουλάχιστον μια ολόκληρη νύχτα (8 με 10 ώρες).

Για το γλάσο :
Την επόμενη μέρα φτιάχνω το γλασο.
Ψιλοκόβω 250γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και την ρίχνω σε ένα μπολ. Σε ενα κατσαρολακι φέρνω σε σημείο βρασμού 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και ρίχνω στην σοκολάτα να λιώσει. Προσθέτω ένα κουτάλι της σούπας μέλι και 1 κουταλιά βούτυρο και ανακατεύω καλά. Αφήνω να κρυώσει γύρω στους 32 βαθμούς.

Γλασάρισμα και διακόσμηση :

Βγάζω την τούρτα απο την κατάψυξη.
Με ένα φλόγιστρο ή με ένα πιστολάκι μαλλιών ζεσταίνω γύρω γύρω το τσέρκι και το βγάζω προσεκτικά.
Βάζω την τούρτα πάνω σε ένα σκεύος με λίγο ύψος και ρίχνω από πάνω το γλάσο να πάει παντού. Αφήνω λίγο να πέσει το γλάσο και μεταφέρω προσεκτικά την τούρτα σε μια βάση/δίσκο για τούρτα ή σε μια τουρτιέρα.
Κόβω φράουλες στην μέση και κολλάω γύρω γύρω στην βάση της τούρτας.
Την βάζω στο ψυγείο και σε λίγες ώρες θα ξεπαγώσει και θα είναι έτοιμη να καταναλωθεί.Καλή επιτυχία !!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Χρήστος Παράσχος-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ/ https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/

KOYZINA

Υλικά

4 αυγα,
200 γραμμαρια ζαχαρη,
200, ml.γαλα φρεσκο,
200 ml σπορελαιο,
5 κουταλιες της σουπας κακαο,
1 βανιλια,
300 γραμμαρια αλευρι φαριναπ

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη 5 λεπτα!
Ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα,το σπορελαιο!
Τελος.ριχνουμε σιγα σιγα κοσκινισμενα αλευρι,βανιλια,κακαο!
Τοποθετουμε σε ταψι λαδωμενο 30χ28 νουμερο και ψηνουμε στους 180 βσθμους προθερμασμενο αντιστασεις για.35 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Διαλυουμε σε 1,5 ποτηρι φρεσκο γαλα 1 κουταλια στιγμιαιο καφε και σιροπιαζουμε το καυτο παντεσπανι!
Το αφηνουμe να κρυωσει καλα!

ΚΡΕΜΑ ΜΟΥΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:::
1 φακελο Ανθος Αραβοσιτου Βανιλια,
1 φακελακι γκαρνι σκονη,
1 κουταλια της σουπας στιγμιαιο καφε,
600 ml γαλα φρεσκο!
Διαλυουμε τον καφε σε 150 ml απο το γαλα και το χτυπαμε στο μιξερ ριχνοντας και τη σκονη γκαρνί να σταθεροποιηθει!
Ετοιμαζουμε και την κρεμα ανθος οπως γραφει στην συσκευασια!
Ενσωματωνουμε τα δυο μειγματα μαζι ανακατευοντας τα απαλα με μαριζ!
Τοποθετουμε πανω στο γλυκο το κρυο το ισιωνουμε καλα και το τοποθετουμε ολη νυχτα στο ψυγειο!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎/ https://mageirikhkaisuntages.blogspot.com/
.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή