Σεπτεμβρίου 25, 2020

KOYZINA

Ο ωραιότερος κορμός μωσαϊκό! Όταν λέω σε 10 λεπτά, εννοώ σε 10 λεπτά θα έχετε φτιάξει αυτό το φανταστικό γλυκό ψυγείου και θα το έχετε φάει κιόλας! Η πιο γρήγορη και εύκολη συνταγή, με κακάο, ζαχαρούχο γάλα και επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα!

Υλικά Συνταγής
Για το μωσαϊκό
250 γραμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γραμ. βούτυρο
2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. καρύδα
4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.

Για την επικάλυψη
250 γραμ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

 

Εκτέλεση
Κορμός μωσαϊκό, το πιο εύκολο και αγαπημένο γλυκό ψυγείου θα το φτιάξετε σε 10 λεπτά με αυτή την εύκολη συνταγή, με κακάο, ζαχαρούχο γάλα και φανταστική επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα!

Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.

Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.

Παγώνουμε το γλυκό μωσαϊκό μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας με κουβερτούρα
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.

Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει.

Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.

KOYZINA

Μια πολύ εύκολη συνταγή με τον αγαπημένο μου Αμάρανθο ( το λουλούδι που δεν μαραίνεται ποτέ !)

Υλικά:

3 κούπες βρασμένο Αμάρανθο

1 1/2 κούπα σταφίδες ξανθές ή χουρμάδες(αν θέλετε πιο γλυκιά γεύση).

100 γρ. ταχίνι

200γρ καρύδα τριμένη

150 γρ κουβερτούρα vegan ή vegan spread σοκολάτας.

Αλεύρι καρύδας για πασπάλισμα.

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά τις σταφίδες, κατόπιν αλέθουμε τις σταφίδες σε ένα μούλτι ή μλπέντερ (βάζουμε και λίγο νεράκι από το μούλιασμα), προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε , βάζουμε στο χέρι μας λίγο λαδάκι και αρχίζουμε να πλάθουμε τα τρουφάκια, σε μια μικρή λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι καρύδας και περνάμε τα τρουφάκια .

Διατηρούνται στο ψγείο για περίπου μια εβδομάδα που δεν νομίζω να τα κρατήσετε τόσο 

Καλή σας απόλαυση https://thinkhealthy.gr/

KOYZINA

Εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπέρ και γκοφρέτα, που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! 

Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα
2 λίτρα γάλα
1/4 φλ. ζάχαρη
8 κ.σ γεμάτες άνθος αραβοσίτου βανίλια (ή κορν φλάουρ)
200 γραμ. βούτυρο
200 γραμ. σοκολάτα πραλίνα τριμμένη (ή γάλακτος)
200 γραμ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη

Για το γλυκό
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (το ένα με επικάλυψη σοκολάτας)
2 γκοφρέτες ψιλοκομμένες
6 κ.σ λικέρ κρέμα ή σοκολάτα

Για την επικάλυψη
τριμμένη γκοφρέτα
τρούφα

Εκτέλεση
Για το εύκολο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γκοφρέτα, φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα.

Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα.

Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αφού πήξει, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.

Τη χωρίζουμε σε δύο μπολ, όσο ακόμα είναι ζεστή.

Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα πραλίνα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.

Στην άλλη μισή ανακατεύουμε τη λευκή σοκολάτα.

Ανακατεύουμε τις κρέμες με σπάτουλα όσο είναι ζεστές για να λιώσουν οι σοκολάτες.

Σε μπολ θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια τα μπισκότα πτι μπερ και προσθέτουμε τη γκοφρέτα.

Τα ραντίζουμε με λικέρ και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα μισά μπισκότα στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν. Τα αδειάζουμε σε πυρέξ σε μία στρώση.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στην κρέμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύουμε να ντυθούν.

Τα αδειάζουμε σε στρώση πάνω στη σοκολατένια κρέμα.

Αφού κρυώσει καλά, πασπαλίζουμε με ψιλοτριμμένη γκοφρέτα και τρούφα.

Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να κρυώσει τελείως

https://www.argiro.gr/

KOYZINA

Το παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βάση τον μούστο είναι ένα απ’ τα αγαπημένα μας γλυκά εδώ και χρόνια. Ειδικά εάν έχεις βρει ένα μαγαζί στη γειτονιά σου που να φτιάχνει μουσταλευριά, σίγουρα την έχεις τιμήσει πολλές φορές. Κι ενώ κάθε φορά που την τρως, την απολαμβάνεις, ξέρεις στα αλήθεια ποια είναι η διαδικασία και τα υλικά για να παρασκευαστεί;

Η μουσταλευριά είναι πολύ δημοφιλής το Φθινόπωρο, δηλαδή την εποχή του τρύγου, αφού παράγεται από τον μούστο.

Το όνομα αυτού του γλυκίσματος έχει περάσει από διάφορες φάσεις… Στην αρχαιότητα το έλεγαν «οινούτα», μια ονομασία που διατηρήθηκε και στην βυζαντινή περίοδο, ενώ τότε εισήχθησαν κι άλλες ονομασίες, όπως μουστόπιτα και πάστελλος. Ακόμα και σήμερα, όμως, η μουσταλευριά έχει διαφορετικά ονόματα. Για παράδειγμα, στη Σάμο αναφέρεται και ως κουρκούτα, στην Κρήτη κεφτέρια ενώ στην Κύπρο ως Ππαλουζές ή παλουζές.

Κι αφού διάβασες και τα περί ιστορίας, είσαι έτοιμη να μάθεις τη μυστική συνταγή;

Τα υλικά για τη μουσταλευριά:
1 1/2 λίτρο μούστο
1 φλιτζανάκι ελληνικού πετιμέζι
1 κούπα κορν φλάουερ
Λίγο τριμμένο καρύδι
Κανέλα σε σκόνη (ποσότητα ανάλογα με τη γεύση μας)

Πώς θα φτιάξεις τη μουσταλευριά;
Διαλύουμε μέσα σε 2 φλιτζάνια μούστο το κορν φλάουερ.
Βάζουμε τον υπόλοιπο μούστο σε μια κατσαρόλα (ιδανικά σε γουοκ) σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα τον μούστο με το κορν φλάουερ.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, απαλά, μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Θέλει 20 λεπτά ανακάτεμα απ’ την στιγμή που θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες.
Μεταφέρουμε την μουσταλευριά σε μια πιατέλα ή σε μπολάκια και την αφήνουμε για 1 ώρα να δέσει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδι κι αφήνουμε κι άλλη ώρα για να σταθεροποιηθεί.
Tip: Μπορείς να προσθέσεις κι άλλα υλικά της επιλογής σου, όπως να πασπαλίσεις με σουσάμι ή να βάλεις αμύγδαλο.

KOYZINA

Η σημερινή συνταγή είναι απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη. Επίσης έχει το απίστευτο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται φούρνο.

Υλικά

2 έτοιμα φύλλα για πίτες

500 γρ. σπανάκι

250 γρ, ρικότα

150 γρ. ζαμπόν (σε κύβους)

150 γρ. κασέρι

Αλάτι για γεύση

Μοσχοκάρυδο για γεύση

Εκτέλεση

Πλένουμε το σπανάκι και στη συνέχεια το βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε, ύστερα το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν το σπανάκι είναι κρύο προσθέτουμε τη ρικότα, λίγο αλάτι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κασέρι και το ζαμπόν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το τοποθετούμε σε ένα τηγάνι αφού έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Τρυπάμε με ένα πιρούνι το φύλλο και στρώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κλείνοντας καλά τις άκρες και βουρτσίζουμε με τον κρόκο ενός αυγού ή με λίγο γάλα. Σε αυτό το σημείο κλείνουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύομε για για 15-20 λεπτά.

Ύστερα γυρνάμε την πίτα ανάποδα με τη βοήθεια ενός πιάτου και μαγειρεύομε και από την άλλη πλευρά για άλλα 15 λεπτά. Μεταφέρουμε τη σπανακόπιτα σε ένα πιάτο και απολαμβάνουμε.

Πηγή φωτογραφίας: www.ricettedalmondo.it/ https://jenny.gr/

KOYZINA

Κρέπες είναι από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας, ιδιαίτερα όταν ετοιμάζονται στον φούρνο με σπανάκι, ρικότα και κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

Για τις κρέπες

2 αυγά

150 γρ. αλεύρι

300 ml γάλα

Για τη γέμιση

Κρόκο από 1 αυγό

300 γρ. σπανάκι

350 γρ. ρικότα

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Σάλτσα ντομάτας

Μπεσαμέλ


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα αυγά με το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα αργά. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα μίγμα χωρίς σβώλους.

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μια κουτάλα από τη ζύμη της κρέπας. Μαγειρεύουμε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη για κρέπες.

Για τη γέμιση ρίχνουμε σε ένα μπολτη ρικότα, τον κρόκο ενός αυγού, το σπανάκι και, την παρμεζάνα και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύομε καλά το μείγμα. Γεμίζουμε την κάθε κρέπα με τη γέμιση και τις κλείνουμε.

Βάζουμε τις κρέπες σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και μερικές κουταλιές μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 10/15 λεπτά.

Πηγή φωτογραφίας: https://blog.giallozafferano.it

jenny.gr

KOYZINA

1/2 φλιτζάνι βούτυρο (113 γραμ.) σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη (300 γραμ.)
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (160 γραμ.)
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
3 κ.τ.σ. σκόνη κακάο
2 κούπες σταγόνες σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
20 γεμιστά μπισκότα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί τετράγωνο διαστάσεων 22εκ.
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά, ένα κάθε φορά.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε τη σκόνη κακάο και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Ανακατεύετε με 1/2 κούπα από σταγόνες σοκολάτας.
Απλώνετε το μείγμα στο ταψί και βάζετε από πάνω τα γεμιστά μπισκότα βυθίζοντας τα λίγο μέσα στο μείγμα. Ψήνετε για 25-30 λεπτά.
Όταν ψηθούν οι μπάρες, βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι από σταγόνες σοκολάτας.
Βάζετε πίσω στον φούρνο για περίπου 2-3 λεπτά.
Συγχρόνως σε μπεν μαρί λιώνετε την υπόλοιπη 1 κούπα σταγόνες σοκολάτας και όταν λιώσει ανακατεύετε με το φύστικοβούτυρο.
Βγάζετε τις μπάρες από τον φούρνο και καλύπτετε τις μπάρες με το μείγμα του φυστικοβούτυρου.
Αφήνετε για 10 λεπτά το μείγμα να κρυώσει και σερβίρετε.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Τι καλύτερο για σήμερα από μια δροσερή και χορταστική σαλάτα!

Υλικά

600 γρ. στήθος κοτόπουλου

2 μάνγκο

2 αβοκάντο

Μαρούλι μερικά φύλλα

1 κρεμμύδι

4 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά της σούπας κάρι

Σουσάμι

Αλάτι για γεύση


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το γάλα και το κάρυ και βουρτσίζουμε τα στήθη κοτόπουλου. Ύστερα τα κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το λάδι, το σουσάμι, το αλάτι, το πιπέρι και το κομμένο κρεμμύδι.

Κόβουμε το μάνγκο στη μέση και σε κύβους το προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με το αβοκάντο κομμένο και αυτό σε κύβους.

Τοποθετούμε μερικά φύλλα πλυμένου μαρουλιού σε πιάτα και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου το μάνγκο, το αβοκάντο και στο τέλος περιχύνουμε με το λάδι και το κρεμμύδι.

https://jenny.gr/

KOYZINA

Σαλάτα με ντομάτες, ντοματίνια, σταφύλι, σιτάρι και ανθότυρο
Αρωματίζουμε την σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκο θυμάρι.
Νίκος Μαυρόκωστα

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

20 ντοματίνια

2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

½ κούπα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση

½ κούπα σιτάρι βρασμένο

2 ντομάτες ώριμες, σε μικρούς κύβους

Λίγο φρέσκο θυμάρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κούπα ανθότυρο

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε σε ένα ταψάκι τα μισά ντοματίνια με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και θυμάρι και τα ψήνουμε για 5 λεπτά, μέχρι να σκάσουν.

Στο μεταξύ, μαρινάρουμε με αλάτι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μπολ τον βασιλικό και τα σταφύλια.

Αφού ψηθούν τα ντοματίνια, ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ το σιτάρι, τα ψημένα ντοματίνια με τα υγρά τους, τα ωμά ντοματίνια κομμένα στη μέση και τις ντομάτες. Προσθέτουμε το μείγμα του βασιλικού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω το ανθότυρο και σερβίρουμε.

https://www.tovima.gr/

KOYZINA

Φτιάξτε μόνοι σας το αγαπημένο ορεκτικό

Θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια πικάντικη φέτα

1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

2 κουταλάκια του γλυκού μπούκοβο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Ανακατέψτε στο μπλέντερ την πιπεριά με το ελαιόλαδο και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέστε τη φέτα, το γιαούρτι και το μπούκοβο. Ανακατέψτε πάλι μέχρι να έχετε

https://www.imommy.gr/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή