Ιανουαρίου 17, 2021

KOYZINA

Υλικά
800 γρ γλυκιά νωπή μυζήθρα
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κγ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από φλούδα ενός πορτοκαλιού
190 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ σταγόνες κουβερτούρας

Οδηγίες
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τη μυζήθρα και ενσωματώνω ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το μίξερ ή το σύρμα.
Προσθέτω τα αρωματικά, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζω ρίχνοντας σταδιακά την άχνη στο μείγμα.
Τέλος βάζω τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύω να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Το ρίχνω σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος ισιώνοντας την επιφάνεια του.
Το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C μέχρι να χρυσίσει και ψηθεί για περίπου 50 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει 30 λεπτά πριν το κόψω σε κομμάτια για να σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία
Θερμίδες: 286kcal | Υδατάνθρακες: 24γρ | Πρωτεΐνη: 9γρ | Λιπαρά: 17γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 10γρ | Polyunsaturated Fat: 1γρ | Monounsaturated Fat: 3γρ | Χοληστερόλη: 55mg | Νάτριο: 151mg | Κάλιο: 138mg | Φυτικές ίνες: 1γρ | Σάκχαρα: 19γρ | Βιταμίνη A: 85IU | Βιταμίνη C: 1.3mg | Ασβέστιο: 15mg | Σίδηρο: 0.8mg

https://paxxi.gr/

KOYZINA

Αφράτη βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Υλικά
6 αβγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες σε σκόνη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψί.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια λεία και βελούδινη υφή.
Προσθέστε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού και στο τέλος το αλεύρι, επίσης σιγά σιγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετήστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 50 λεπτά. Αφήστε ακόμη 10 λεπτά στο σβηστό φούρνο.
Τιπ: μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ ή κάποιο μπαχαρικό της αρεσκείας σας. https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Για το σιρόπι

330 ml νερό
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδα, από 1 πορτοκάλι (χωρίς το άσπρο πικρό μέρος)
Για τον μπακλαβά

250 γρ. βούτυρο
600 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
100 γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
Για την επικάλυψη

60 γρ. κουβερτούρα
15 γρ. βούτυρο

 Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν πάρει βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Στο μούλτι και σε δόσεις ρίχνουμε τα καρύδια, την κανέλα και χτυπώντας, τα ψιλοκόβουμε αλλά δεν θέλουμε να τα κάνουμε σκόνη. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και είναι έτοιμο το μείγμα για τη γέμιση του μπακλαβά.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος 30x45 εκ.
Τοποθετούμε το ταψί με τη μεγάλη του πλευρά παράλληλη προς το μέρος μας.
Ξεκινάμε να απλώνουμε τα φύλλα μας, φτιάχνοντας τη βάση.
Απλώνουμε προσεχτικά το πρώτο φύλλο κρούστας, με τη μεγάλη του πλευρά, να καλύπτει τα 2/3 της επιφάνειας του ταψιού και αφήνουμε τις άκρες του φύλλου να προεξέχουν από τις πλευρές του ταψιού. Πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρά ώστε να στρώσει καλά το φύλλο στις γωνίες του ταψιού.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο, αλλά αυτή τη φορά το στρώνουμε από την άλλη πλευρά του ταψιού και να επικαλύπτει ελαφρά το πρώτο φύλλο.
Ραντίζουμε τα φύλλα, με λιωμένο βούτυρο αλλά ΧΩΡΙΣ να ακουμπάει το πινέλο το φύλλο.
Έπειτα, απλώνουμε το τρίτο φύλλο κατά μήκος όλης της επιφάνειας του ταψιού, στρώνοντας πάλι το φύλλο στις γωνίες όπως και προηγουμένως. Βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
Απλώνουμε 1 χούφτα από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε ένα φύλλο ακόμα, βάζοντας τη μικρή του πλευρά να εφάπτεται στην πάνω μεγάλη πλευρά του ταψιού. Βουτυρώνουμε με τον ίδιο τρόπο. Απλώνουμε 1 χούφτα γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνουμε ένα φύλλο ακόμα, βουτυρώνουμε και προσθέτουμε γέμιση με την ίδια διαδικασία.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία γέμιση, φύλλο, βούτυρο διαδοχικά, για τα υπόλοιπα φύλλα αφήνοντας 3 για το τέλος.
Φροντίζουμε να αδειάσει όλη η γέμιση.
Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και πατάμε καλά.
Στη συνέχεια, βάζουμε ακόμα 2 φύλλα, χωρίς γέμιση, βουτυρώνοντας το κάθε ένα όπως πριν.
Βάζουμε το τελευταίο φύλλο και περιμετρικά πατάμε και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα με τη βοήθεια του πινέλου. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο που μας έχει μείνει.
Βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να κρυώσει το βούτυρο και να μπορέσουμε να χαράξουμε τον μπακλαβά μας.
Χαράζουμε το μπακλαβά με ένα κοφτερό μαχαίρι αλλά όχι μέχρι κάτω κάτω.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στον αέρα μέχρι να γίνει τραγανός.
Με το που βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, όπως είναι καυτός ο μπακλαβάς, τον σιροπιάζουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες περίπου.
Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα στα 700 watt για 1,5 λεπτό και ανακατεύουμε καλά.
Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρουμε.

https://akispetretzikis.com/

KOYZINA

Για τη βασιλόπιτα vegan θα χρειαστείτε
450 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ‏χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. ‏φυτικό γάλα
80 γρ. ‏ηλιέλαιο
300 γρ. ‏ζάχαρη
60 γρ. ‏καρύδι, χοντροαλεσμένο
‏ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 ‏βανίλιες
1 1/2 κ.γ. ‏σόδα
‏λίγη άχνη και ξύσμα σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C.

Σε ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το κοσκινισμένο αλεύρι από πάνω και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Τέλος προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και αναμίξτε και πάλι καλά.

Ύστερα ρίχνετε το μείγμα σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ή βουτυρωμένη φόρμα για κέικ (να είναι στρογγυλή). Ψήνετε για 30 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Μετά προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος ενώ χτυπάτε ταυτόχρονα και αφού τελειώσετε με τη κρέμα ρίχνετε σταδιακά (ενώ ταυτόχρονα χτυπάτε το μείγμα) και τα 3/4 του φλιτζανιού από το γάλα σε σκόνη

Μόλις το κέικ σας είναι έτοιμο, ρίχνετε το περισσότερο μείγμα που φτιάξατε όσο το κέικ ψηνόταν στο κέντρο του και με το υπόλοιπο μείγμα καλύπτετε όλη την επιφάνεια του κέικ. Πασπαλίζετε από πάνω το υπόλοιπο 1/4 γάλα σε σκόνη και το υγρό κέικ είναι έτοιμο για να το κόψετε σε κομμάτια και να το απολαύσετε! https://www.foodmaniacs.gr/

KOYZINA

Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη συνταγή για τηγανίτες γεμιστές με νουτέλα, ιδανικές για πρωινό ή για σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Δείτε και το κολπάκι με την παγωμένη νουτέλα για να πετύχει το γέμισμα τους!

Υλικά:

10 με 14 κουταλιές της σούπας νουτέλα
Ζύμη για τα pancakes
1μιση κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1κ.γ baking powder
λίγο αλάτι
1 αυγό
λίγη βανίλια
1 κούπα γάλα

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Βάλτε μια κουταλιά νουτέλα επάνω και απλώστε την ώστε να δημιουργηθεί ένας δίσκος σοκολάτας.

Φτιάξτε 7-8 σοκολατένιους δίσκους. Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη για 15 – 20 λεπτά να παγώσουν και να σκληρύνουν.

Τοποθετήστε στο μάτι της κουζίνας ένα αντηκολλητικό τηγάνι να ζεσταίνεται, όχι σε υψηλή θερμοκρασία.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε το αυγό τη βανίλια και το γάλα.

https://toftiaxa-gr.cdn.ampproject.org/

KOYZINA

Η βασιλόπιτα του 2021 είναι διαφορετική, με άρωμα ροδόνερου να αναδύεται και εντυπωσιακό πράσινο χρώμα εσωτερικά.
Αφράτη, γεμάτη φιστίκια Αιγίνης και αμύγδαλα, να φυλάνε το τυχερό φλουρί της νέας χρονιάς. Εξωτερικά το λευκό γλάσο στολίζεται κι αυτό με το βασιλικό ξηρό καρπό και ευχόμαστε αυτό το έτος να φέρει τα καλύτερα σε όλους!
Τόσο η πίτα όσο και το γλάσο, αρωματίζονται με ροδόνερο ALONA που είναι από φυσικές πρώτες ύλες και κατάλληλο για τρόφιμα. Tο ψεκαστικό σύστημα που διαθέτει μας διευκολύνει πολλές φορές, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και χωρίς αυτό.

Υλικά
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κγ Ροδόνερο ALONA
½ λεμονιού ακέρωτου το ξύσμα
½ λεμονιού το χυμό
½ πορτοκαλιού το ξύσμα
½ πορτοκαλιού το χυμό
100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα πούδρα
100 γρ φιστίκια Αιγίνης πούδρα
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσης
2 κγ μπέικιν μπάουντερ
½ κγ μαγειρική σόδα
½ κγ κάρδαμο σκόνη
½ κγ αλάτι
½ κγ πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 ΚΣ στραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
φλουρί
Για γαρνίρισμα:
400 γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
2 κγ Ροδόνερο ALONA
70-100 ml γάλα
25 γρ φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
Οδηγίες
Χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια να αφρατέψουν, ρίχνω το αλάτι και 50 γρ από τη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής συνεχίζοντας την ανάδευση μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή σφιχτή μαρέγκα.
Σε άλλο μπολ χτυπάω το βούτυρο να μαλακώσει.
Προσθέτω τη ζάχαρη σε δόσεις και συνεχίζω με τους κρόκους έναν-έναν.
Βάζω όλα τα αρωματικά, 2 κγ Ροδόνερο ALONA, το ξύσμα του λεμονιού και του πορτοκαλιού.
Σε ένα ποτήρι ενώνω το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και μέσα τους διαλύω τη μαγειρική σόδα και τα προσθέτω στο μείγμα.
Ρίχνω τη μισή ποσότητα από τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Συνεχίζω με την πούδρα του αμυγδάλου και του φιστικιού Αιγίνης.
Προσθέτω το γιαούρτι και αφού ενώσω το αλεύρι με το κάρδαμο τα ρίχνω κι αυτά σταδιακά αναδεύοντας πάντα μαλακά με τη μαρίζ.
Τελειώνω βάζοντας την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα.
Το ρίχνω σε μια στρογγυλή φόρμα/ ταψί 24 εκ πιέζω το φλουρί να μπει μέσα στο μείγμα, ισιώνω την επιφάνεια με ένα κουτάλι και ψήνω στις αντιστάσεις, στους 180°C και για 50 λεπτά (μέχρι να βγει το μαχαίρι στεγνό από το κέντρο).
Τη βγάζω από το φούρνο, την αφήνω 10-15 λεπτά και την μεταφέρω στη σχάρα να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζω την άχνη και σε ένα ποτήρι το γάλα με το Ροδόνερο ALONA.
Ρίχνω λίγο-λίγο από τα υγρά στον μπολ, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή σύρμα, μέχρι να γίνει το γλάσο ρευστό, να έχει όμως και πυκνότητα για να μπορεί να σταθεί στο γλυκό.
Με μια κουτάλα της σούπας λούζω τη βασιλόπιτα με το λευκό γλάσο ξεκινώντας από το κέντρο και φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά.
Πασπαλίζω από πάνω με χοντροκομμένα φιστίκια και αφήνω να στεγνώσει και να σταθεροποιηθεί.
ΤΙΠ:
Αν ρίχνοντας το γλάσο είναι πολύ ρευστό, προσθέτουμε περισσότερη άχνη ζάχαρη για να γίνει πιο πυκνό.
 Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με την KPD HELLAS
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία
Θερμίδες: 532kcal | Υδατάνθρακες: 73γρ | Πρωτεΐνη: 8γρ | Λιπαρά: 25γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 10γρ | Χοληστερόλη: 92mg | Νάτριο: 380mg | Κάλιο: 201mg | Φυτικές ίνες: 2γρ | Σάκχαρα: 59γρ | Βιταμίνη A: 527IU | Βιταμίνη C: 7mg | Ασβέστιο: 107mg | Σίδηρο: 2mg

https://paxxi.gr/

 

KOYZINA

Βελούδινος, σοκολατένιος κορμός, που φτιάχνεται σε λίγα λεπτά και την πολύ δουλειά την αναλαμβάνει το ψυγείο.

Υλικά
400 γρ κουβερτούρα τεμαχισμένη
400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά κρύα
120 γρ άχνη ζάχαρη
14 γρ ζελατίνη σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για γαρνίρισμα:
30 γρ πραλίνα
10 γρ αμύγδαλα ή φουντούκια καβουρντισμένα χοντροκομμένα
Οδηγίες
Σε ένα μπολάκι βάζω 50 ml κρέμα γάλακτος και μέσα της ανακατεύω την ζελατίνη αφήνοντάς τα για 10 λεπτά.
Την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με το αλάτι και την άχνη ζάχαρη τα χτυπάω με το μίξερ, μέχρι να σφίξει το μείγμα σε σαντιγί (5-7 λεπτά).
Σε άλλο μπολ βάζω την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και την λιώνω είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί.
Αφού έχει περάσει η ώρα, ρίχνω το μείγμα της ζελατίνης σε ένα κατσαρόλακι και το ζεσταίνω σε χαμηλή ένταση, να λιώσει και να διαλυθεί η ζελατίνη.
Τη ρίχνω μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά.
Αν η σοκολάτα έχει κρυώσει λίγο (δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή) τη ρίχνω στη σαντιγί και χτυπάω με το μίξερ να ενωθούν.
Προετοιμάζω τη φόρμα καλύπτοντας το εσωτερικό της με μεμβράνη (να προεξέχει από τα τοιχώματα της φόρμας) και ρίχνω το μείγμα σε αυτή.
Με ένα κουτάλι ή σπάτουλα ισιώνω την επιφάνεια της και χτυπάω τη φόρμα λίγο στον πάγκο να φύγει τυχών αέρα που έχει εγκλωβιστεί στο εσωτερικό.
Σκεπάζω με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 6 ώρες.
Βγάζω αφαιρώ τη μεμβράνη και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα. Με τη βοήθεια της μεμβράνης το αποκολλώ (αν είναι πολύ παγωμένο βοηθάει να το ζεστάνω εξωτερικά με τα χέρια μου).
Ζεσταίνω ελάχιστα την πραλίνα για να είναι πιο ρευστή και τη μεταφέρω στο κορνέ.
Γαρνίρω από πάνω τον κορμό δημιουργώντας γραμμές με την πραλίνα) και πασπαλίζω λίγα αμύγδαλα να κολλήσουν σε αυτή.
Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.


ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία
Θερμίδες: 271kcal | Υδατάνθρακες: 39γρ | Πρωτεΐνη: 2γρ | Λιπαρά: 13γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 8γρ | Χοληστερόλη: 46mg | Νάτριο: 20mg | Κάλιο: 35mg | Σάκχαρα: 37γρ | Βιταμίνη A: 495IU | Βιταμίνη C: 1mg | Ασβέστιο: 27mg

https://paxxi.gr/

KOYZINA

 

Υλικά
300 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας καφέ εσπρέσσο
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο blender και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα
Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα και το πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρά τρουφάκια
Τέλος, το βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε καλύψει με κακάο και τα ρολάρουμε για να καλυφθούν με αυτό.

https://coolartisan.gr/

KOYZINA

Ζουμερό, βελούδινο brownies σοκολάτας, με επικάλυψη από κρέμα τυριού και όλοκληρα κάστανα στο εσωτερικό. Το πιο γιορτινό σοκολατό-επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις φέτος τις γιορτές.

Λιώνω κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ για τη σοκολατένια “ζύμη” του brownies κ έπειτα προσθέτω στο μείγμα σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για ακόμα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.

Tip 1: Μπορείς να προσθέσεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού για να αναδείξεις ακόμα περισσότερο τα αρώματα και τις γεύσεις του brownies.


Υλικά
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
150 γρ. κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
150 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
4 μεγάλα αβγά
350 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι βρώμης
50 γρ. κακάο
150 γρ. βρασμένα κάστανα
Για την επικάλυψη με κρέμα τυριού
150 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
1 αυγό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για brownies 20x24 εκ.
Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα αντικολλητικό σκεύος και λιώνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί σε όγκο και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ τα βρασμένα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies
Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη με κρέμα τυριού.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από το μίγμα του brownies
Vήνουμε για 35-40 λεπτά. Εγώ το ψήνω για 25 λεπτά γιατί μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό το εσωτερικό τους.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. https://coolartisan.gr/

KOYZINA

Απίθανα εύκολα και γευστικά για όσους αγαπούν τη σοκολάτα

Υλικά
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
250 γραμμάρια σοκολάτα λευκή ψιλοκομμένη (ή μπορείτε να διαλέξετε μαύρη)
1 φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τις σοκολάτες ξεχωριστά και τις λιώνετε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων ξεχωριστά.
Στη συνέχεια αφού έχουν λιώσει, παίρνετε την φόρμα με καρδούλες και γεμίζετε κάθε θήκη καρδούλας με την σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι τη μέση.
Έπειτα τοποθετείτε στο ψυγείο το μείγμα σοκολάτας για 30 λεπτά μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Το βγάζετε από το ψυγείο.
Στη συνέχεια συμπληρώνετε το υπόλοιπο μισό της θήκης με το μείγμα λευκής σοκολάτας και παγώνετε ξανά.
Τέλος τυλίγετε αν θέλετε τις σοκολατένιες καρδούλες με αλουμινόχαρτο κανονικό ή αν έχετε χρωματιστό.
Υ.Γ. Αν δεν θέλετε να βάλετε λευκή σοκολάτα, ακολουθείτε τις ίδιες οδηγίες, με τη διαφορά ότι γεμίζετε με τη λιωμένη κουβερτούρα τις θήκες.

 

 

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.