Απριλίου 23, 2021

KOYZINA

Υλικά
450 γρ. σοκολάτα υγείας
70 γρ. γιαούρτι
Σκόνη κακάο, χρωματιστή τρούφα, ψιλοκομμένα φουντούκια, ινδοκάρυδο (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε ένα μπολ.
Λιώστε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Με τα χέρια σας σχηματίστε μικρές μπάλες και περάστε τις τρούφες από την αγαπημένη σας επικάλυψη.
Για καλύτερα αποτελέσματα βυθίστε τις τρούφες πρώτα σε λιωμένη σοκολάτα και έπειτα στην επικάλυψη της αρεσκείας σας.

https://www.newsbeast.gr/

KOYZINA

Για τους λάτρεις του λεμονιού υπάρχει ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που γίνεται γρήγορα κι ενθουσιάζει!
Η Food Blogger Εβίνα Καπιτζόγλου μοιράζεται μαζί μας μία εύκολη και δροσερή συνταγή

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
3 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το ζαχαρούχο γάλα, με το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε καλά. Αν πάλι τα προτιμάτε χοντροτριμμένα, κανένα πρόβλημα.
Βάζουμε σε ποτήρια μία στρώση μπισκότου, μια στρώση κρέμας και ξανά το ίδιο. Αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγο ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει η κρέμα.
Μπορείτε επίσης να το ετοιμάσετε σε ένα μεγάλο μπολ και να το σερβίρετε με κουτάλα. https://www.cookandfeel.gr

 

KOYZINA

Pasta frolla, η ιταλική πάστα φλώρα


Υλικά
300 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
1 κρόκος αυγού
χυμός μισού λεμονιού
300 γρ. μαρμελάδα της προτίμησής σας
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σε κύβους το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε τον κρόκο, την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν βλέπετε ότι είναι σκληρή και άκαμπτη, προσθέστε ελάχιστο νερό.
Βήμα 2
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ελαφρά βουτυρωμένη ειδική ταρτιέρα απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης με τα δάχτυλα να πάει παντού. Σηκώνουμε τη ζύμη να καλύψει μέχρι και τα τοιχώματα της.
Βήμα 3
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στην ζύμη που απλώσαμε και με το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε, απλώνουμε κορδονάκια οριζόντια και κάθετα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

 

KOYZINA

Το πιο γνωστό και αγαπημένο γλυκό των Νεοϋορκέζων είναι εδώ: η απόλυτη συνταγή για αμερικάνικο cheesecake με σάλτσα αλμυρής καραμέλας με την πιο αφράτη γέμιση με το αγαπημένο μας τυρί κρέμα Philadelphia θα σας γλυκάνει όλους!

Για το αμερικάνικο cheesecake με σάλτσα αλμυρής καραμέλας θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

1 κούπα (250 γρ.) θρυμματισμένο μπισκότο της αρεσκείας μας
6 κουταλιές λιωμένο αλατισμένο φρέσκο βούτυρο
Για την κρέμα cheesecake:

700 γρ. τυρί Philadelphia
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γιαούρτι
3 αβγά
1 κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την σάλτσα αλμυρής καραμέλας:

200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
210 ml κρέμα γάλακτος 35%
1/2 κ.τ.γ. αλάτι

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 C.
Τυλίξτε μια στρογγυλή αποσπόμενη φόρμα κέικ 25 εκ. με αλουμινόχαρτο γιατί θα ψηθεί σε μπεν μαρί και έτσι θα το προστατέψουμε από τυχόν νερό που μπορεί να περάσει μέσα.
Προσθέστε λιωμένο βούτυρο (6 κ.σ.) στο θρυμματισμένο μπισκότο και ανακατέψετε καλά να γίνει μια μάζα. Πιέζοντας καλύψετε τον πάτο της φόρμας καθώς και τα τοιχώματα περιμετρικά υψώνοντας το στους 3 πόντους.
Για την γέμιση:

Χτυπήστε το τυρί Φιλαδέλφεια μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε την ζάχαρη, το γιαούρτι και την βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Προσθέστε τα αβγά ένα κάθε φορά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίξτε το μείγμα του τυριού πάνω από τον φλοιό του μπισκότου.
Προετοιμάσετε το μπεν μαρί, τοποθετήστε το στρογγυλό (26 πόντων) ταψί ελατηρίου σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίξτε λίγο βραστό νερό. Πρέπει να ανέβει στους 2,5 πόντους περίπου το ζεστό νερό μέσα στο εξωτερικό ταψί.
Τοποθετήστε το cheesecake στο προετοιμασμένο μπεν μαρί μέσα στον φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 10 λεπτά στους 165 C.
Δέκα λεπτά αργότερα μειώστε τη θερμότητα στους 150 C και αφήστε να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε το να καθίσει στο φούρνο για αλλά 30 λεπτά.
Αφαιρέστε προσεκτικά το cheesecake από το νερό. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Για τη σάλτσα καραμέλας:

Μαγειρέψτε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσέξτε γιατί η ζάχαρη καίγεται γρήγορα.
Μόλις πάρει ένα χάλκινο χρώμα, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
Προσθέστε την ζεστή κρέμα γάλακτος σίγα σιγά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
Αφαιρέστε την από τη φωτιά και ανακατέψτε σ’ αυτήν το αλάτι.
Αφήστε την να κρυώσει λίγο .
Ρίξτε την δροσερή καραμέλα σε όλο το cheesecake και πασπαλίστε λίγο χοντρό αλάτι πάνω από την καραμέλα.
Σερβίρεται παγωμένo.
Tip Για Το Cheesecake
Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα όταν προσθέσετε τα αβγά. Μόνο ένα απλό ανακάτεμα, γιατί εάν χτυπηθούν πολύ θα φουσκώσει στον φούρνο και μετά θα πέσει. Έτσι, δε θα βγει σωστή η συνταγή μας.

 

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ
Για τη φέτα ψητή

270 γρ. τυρί φέτα
130 γρ. σάλτσα ντομάτας
15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
30 γρ. κρουτόν
3 γρ. πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
30 γρ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μέτριο τηγάνι για σαγανάκι τοποθετούμε τη σάλτσα ντομάτας, τη φέτα και στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το ελαιόλαδο. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180°C μέχρι η φέτα να πάρει ωραίο χρώμα.https://www.yiannislucacos.gr/

KOYZINA

ΥΛΙΚΑ

Για τη νηστίσιμη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

700 γρ. χυλός
640 γρ. γέμιση
Για τη γέμιση

200 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, χοντροκομμένο
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
70 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, χοντροκομμένο
50 γρ. πράσο, σε χοντρές φέτες
7 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
20 γρ. δυόσμο, χοντροκομμένο
20 γρ. μαϊντανό, χοντροκομμένο
20 γρ. άνηθο, χοντροκομμένο
25 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
1 γρ. πιπέρι μαύρο φρέσκο, τριμμένο
200 γρ. χυλό
Για τον χυλό

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ. καλαμποκάλευρο
10 γρ. μπέικιν
2 γρ. αλάτι
1 γρ. ρίγανη
1 γρ. πιπέρι μαύρο φρέσκο, τριμμένο
550 γρ. ρόφημα αμυγδάλου ΟΛΥΜΠΟΣ, χλιαρό
20 γρ. ελαιόλαδο

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα τα 500 γρ. από τον χυλό. Μοιράζουμε τη γέμιση φροντίζοντας να αφήσουμε ένα εκατοστό κενό από τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα κουτάλι μοιράζουμε σε γραμμές τα υπόλοιπα 200 γρ. χυλού πάνω στη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στην κάτω πλευρά του στον αέρα για 35 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε και κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τον χυλό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ελαφρώς όλα τα υλικά μεταξύ τους μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον χυλό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

Για τον χυλό

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.

Tip:
*μία καλή πρόταση εκτός περιόδου νηστείας είναι να προσθέσουμε διάφορα τυριά της αρεσκείας μας και να μετατρέψουμε την πίτα σε σπανακοτυρόπιτα.

*μπορούμε να φτιάξουμε ένα ελαφρύ γεύμα συνδυάζοντας την πίτα με μία σαλάτα της επιλογής μας.

https://www.yiannislucacos.gr/

KOYZINA

Το Σάμαλι είναι το γλυκό της Ανατολής και αυτό γιατί η ιστορία του περνάει από όλες τις λαμπρές της πόλης μέχρι να καταλήξει στην Ελλάδα. Πρωτο φτιάχτηκε στη Δαμασκό της Συρίας, , απ΄ όπου και πήρε και το όνομά του που σημαίνει “Το Γλυκό της Δαμασκού”.

Η Δαμασκός ήταν γνωστή για τα αρωματικά τριαντάφυλλα, τα ρόδα της Δαμασκού, που έδιναν το φημισμένο ροδόνερο. Το σάμαλι μοσχοβολούσε ροδόνερο στη Συρία και δεν λεγόταν σάμαλι εκεί.
Οι ταξιδευτές μετέφεραν το γλυκό στη Σμύρνη και την Πόλη, όπου κατοχυρώθηκε το όνομα του για να δηλωθεί η προέλευσή του και αρωματίστηκε με το προνομιούχο μυρωδικό του παλατιού, τη μαστίχα.
Υπήρξε πάντα αγαπημένο γλυκό των παιδιών που χόρταινε και έδινε χαρά.
Μπορούσε να γίνει μόνο με σιμιγδάλι, νερό και ζάχαρη για να είναι φθηνό, αν και η συνταγή του ζητά γιαούρτι νερουλό, σιμιγδάλι και ζάχαρη.Σήμερα θα ξεπεράσουμε όλα τα παραπάνω και θα φτιάξουμε ένα σάμαλι νηστίσμο και χωρίς ζάχαρη…τόσο νόστιμο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο το κανονικό….πορτοκαλένιο , ζουμερό και απίστευτα γευστικό , ήρθε για να μείνει για πάντα στην κουζίνα σου.

280γρ Σιμιγδάλι χοντρό
160γρ Σιμιγδάλι ψιλό
150γρ (1 προς 1) Στέβια
400ml Χυμό Πορτοκαλιού
100ml Νερό
2 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
1 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
1 Ξύσμα πορτοκάλι
1 Βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 κούπες Νερό
3 1/2 κουπες Μέλι
1 Κανέλα ξυλάκι
1 φλούδα Πορτοκάλι
1 κουτ σούπας Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουτ σούπας Ροδόνερο
ΓΙΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑ
12 λευκά Αμύγδαλα


ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την φλούδα πορτοκάλι, την κανέλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση , προσθέτουμε μέσα το μέλι αφήνουμε για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε το χυμό λεμόνι το ροδόνερο και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια, τη στέβια, το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, και το ξύσμα.
Ρίχνουμε την σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει. Το προσθέτουμε μέσα στο μπολ με τα σιμιγδάλια ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το νερό. Θα γίνει ένας χυλός.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Αφού περάσουν 15 λεπτά το βγάζουμε και το κόβουμε κομμάτια και στολίζουμε με αμύγδαλα. Το βάζουμε στο φούρνο για αλλά 20 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια του.

Αφού ψηθεί το γλυκό το βγάζουμε και το σιροπιάζουμε κατευθείαν λίγο λίγο με μια κουτάλα! Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει τελείως! https://petrosmaounatzis.com/

KOYZINA

Μπορεί ένα γλυκό να είναι τόσο θρεπτικό χωρίς καθόλου ζάχαρη και γαλακτοκομικα? Μια θρεπτικοτατη βάση από ξηρούς καρπούς και χουρμάδες και μια υπέροχη κρέμα κάσιους δεν σου αφήνει περιθώρια να ζητήσεις γλυκό του εμποριου!! #2020 
Υλικά
Για την βάση:
500 gr (περίπου) ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
6 χουρμάδες
1 κουτ.σουπας λάδι καρύδας
2 κουτ σούπας σιρόπι Αγαύης
Για την κρέμα:
350 gr Κάσιους
2 ποτήρια γάλα σόγιας (ή οποίο άλλο γάλα επιθυμείτε)
1 σοκολάτα κουβερτούρας 250gr
1 κουτ. Σούπας κακάο
Σταγόνες ή τρούφα σοκολάτας για διακόσμηση!
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τους χουρμάδες και τα κασιους.
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκκινήσουν ελαφρά
Μόλις ψηθούν ξεκινάμε και τα χτυπάμε λίγα λίγα σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Όπως τα μπικοστα που θα βάζαμε σε ένα κανονικό Cheesecake.
Χτυπάμε τους χουρμάδες με το λάδι καρύδας και το σιροπη Αγαύης και τους προσθέτουμε στο τριμμένο μείγμα των ξηρών καρπών.
Αφού έχουμε ανακατέψει τα παραπάνω και τα έχουμε πατήσει καλά ξεκινάμε την κρέμα μας.. Χτυπάμε λίγα λίγα τα κασιους στο μπλέντερ βάζοντας και λίγο γάλα καθε φορά, για να μπορέσουν να πολτοποιηθουν, χωρίς να αφήσουν κομματάκια.

https://cookpad.com/

KOYZINA

Ακόμα και στις μέρες νηστείας μπορείτε να φτιάξετε και να προσφέρετε ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά! Υπέροχα και γευστικά σιροπιαστά μαντηλάκια με βελούδινη κρέμα βανίλιας! Ένα εξαιρετικό και νηστίσιμο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους!


Μερίδες
32 μαντηλάκια
Προετοιμασία
30′ λεπτά
Αναμονή
45′ λεπτά
Δυσκολία
2/5

Συστατικά
Για την κρέμα
280 γρ. ζάχαρη
110 γρ. αλεύρι
650 γρ. νερό
2 βανιλίνες
1 κ.σ. βιτάμ
400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Για το σιρόπι
730 γρ. ζάχαρη
610 γρ. νερό
1 βανιλίνη
Για το φύλλο
1 κιλό σφολιάτα
ζαχαρόνερο
τριμμένα αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει. Προσθέτουμε τις βανιλίνες ανακατεύοντας και το βιτάμ συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε λίγο λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.
Απλώνουμε τη σφολιάτα μας και την κόβουμε σε 16 ίσα τετράγωνα κομμάτια. Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και τα διπλώνουμε διαγώνια να σχηματιστούν τριγωνάκια, πατάμε μόνο τις άκρες των τριγώνων για να κολλήσουν.
Σε ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τα τρίγωνά μας, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε με ζαχαρόνερο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να βράσει και προσθέτουμε τη βανιλίνη ανακατεύοντας.
Βουτάμε τα κρύα μαντηλάκια στο καυτό σιρόπι, για περίπου 20” δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10′ λεπτά.
Τα ανοίγουμε στη μέση, δίχως να σπάσουν, γεμίζουμε κρέμα με το κορνέ μας, γαρνίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
Καλό είναι να φαγωθούν την ίδια μέρα, είναι πιο νόστιμα.

https://dimitrismichailidis.com/

KOYZINA

Συστατικά
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
200 γρ. ζάχαρη
85 γρ. κορν φλάορ
100 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. κουβερτούρα 52%
250 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
400 γρ. μπισκότα, νηστίσιμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάορ και ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να βράσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα νηστίσιμα μπισκότα, ρίχνουμε από επάνω την κρέμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 24 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, απλώνουμε πάνω από την τούρτα και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.

https://dimitrismichailidis.com/

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.