Ιουνίου 27, 2019

KOYZINA

Πανεύκολα σοκολατένια brownies
Χρειάζεστε μόλις 3 υλικά για να τα φτιάξετε

Υλικά

1 ¼ κούπα πραλίνα σοκολάτας

2 μεγάλα αυγά

½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα όλα τα υλικά και χτυπήστε τα καλά, μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Αδειάστε το μείγμα σας σε φόρμα, που την έχετε προηγουμένως βουτυρώσει ελαφρώς και ψήστε το για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Μην αφήσετε το μείγμα να παραψηθεί γιατί θα είναι στεγνό. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο, βυθίστε ένα μαχαίρι στη μέση και αν είναι καθαρό βγάλτε το μείγμα από το φούρνο.

Αφήστε το να κρυώσει και κόψτε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγη ακόμα πραλίνα σοκολάτας.

KOYZINA

Τα λαζάνια αυτά είναι πάντα μεγάλη επιτυχία ακόμη και για τους κρεοφάγους 
Υλικά
1 πυρέξ λαζάνια
6-7 μανιτάρια πλευρώτους μεγάλα, κομμένα σε λουρίδες
1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουτ. της σούπας νερό
4 κούπες σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια
9 λαζάνια
ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
Γέμιση
300 γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
450 γρ τόφου
1 κουτ. του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
2 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά (προσθέτει μία γεύση τυριου)
2 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι βασιλικό
1/2 κουταλάκι δενδρολίβανο
1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση

Σωτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά με τις δύο κουταλιές νερό μέχρι να μαλακώσουν. Προσέξτε να τα σκεπάζετε αφού τα ανακατέψετε ώστε να μη στεγνώσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμα και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα για ζυμαρικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Απλώνουμε τη μισή σάλτσα στη βάση ενός μικρού πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, χρησιμοποιώντας τρία λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Από πάνω απλώνουμε το μισό μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα της γέμισης. Σκεπάζουμε με άλλα τρία λαζάνια και τέλος ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα.

Σκεπάζουμε το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για 30'.

Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για άλλα 30'.

Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένες ελιές.

KOYZINA

Προετοιμασία: 50΄, Ψήσιμο: 30΄, Αναμονή: 10΄

Υλικά (για 16 - 20 κομμάτια)
2 αυγά + 1 κρόκος
1 κούπα ζάχαρη + 1/2 κούπα + 2 κουτ. σούπας
1 λίτρο γάλα + 2 κουτ. σούπας
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο, λιωμένο, για άλειμμα
4 φύλλα κρούστας
2 - 3 κουτ. σούπας σουσάμι

Διαδικασία

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά με τη 1 κούπα ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός (5 λεπτά).

Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη 1/2 κούπα ζάχαρη.

Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών.

Προσθέτουμε τις 4 κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα κρούστας πάνω στον πάγκο.

Αλείφουμε το πρώτο με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, επίσης βουτυρωμένο.

Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο φύλλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Κόβουμε τα φύλλα με ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι. Βάζουμε τους τετραπλούς δίσκους σε αντικολλητικές θήκες για μάφινς. Γεμίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα. Αλείφουμε την επιφάνεια των γλυκών.

Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Ψήνουμε τις γαλατόπιτες για περίπου 30 λεπτά. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν προτού ξεφορμάρουμε.

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

kathimerini.gr

KOYZINA

Πάστα Φλώρα με κρέμα λεμονιού !!!

ΚΡΕΜΑ
Βάζουμε 500 γραμμάρια γάλα φρέσκο με ξύσμα και της φλούδες ενός λεμονιού να ζεσταθούν!
Σε ένα μπολ,βάζουμε 120 γραμμάρια.ζάχαρη,με 4 κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με πιρούνι,η σύρμα.
Προσθέτουμε 40 γραμμάρια φαριναπ αλεύρι και ανακατεύουμε να.γίνει ένας χυλός.
Βγάζουμε της φλούδες λεμονιού από το γάλα,και ρίχνουμε μέσα στο γάλα τον χυλό των αυγών,ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

ΖΥΜΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 100 γραμμάρια ζάχαρη,με 100 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό σε κομματάκια το ανακατεύουμε με.ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα ενός λεμονιού, και λίγο αλάτι!Στην συνέχεια βάζουμε 1 αυγό και 1 κρόκο αυγού.
Ρίχνουμε και το αλεύρι300 γραμμάρια φαριναπ ,και 1 κουταλάκι μπεικιν.
Ζυμώνουμε μια.αφράτη ωραία.ζύμη.
Την τοποθετούμε σε ζελατίνη και στο ψυγείο για.30 λεπτά.
Στην συνέχεια την κόβουμε σε δυο μέρη το ένα μέρος το ανοίγουμε φύλλο.ίσα του τσέρκι μας 28cm
Το τοποθετούμε μέσα,το τρυπάμε,ρίχνουμε την κρέμα,και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα φύλλο,το.κόβουμε σε λωρίδες,και της τοποθετούμε πάνω στην κρέμα.
Το ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 40 λεπτά.
Διάκοσμου με με άχνη ζάχαρη!

Tzeni Tsanaktsidou-οι χρυσοχερες-ηδες

http://mageirikikaisintages.blogspot.com/

KOYZINA

Μια άκρως λαχταριστή συνταγή που έγινε viral σε όλο το διαδίκτυο από τον αγαπημένο μας σεφ Άκη Πετρετζίκη. Ο Άκης μας φτιάχνει ένα μοναδικά λαχταριστό και απίστευτα εύκολο κέικ με Nutella για το οποίο θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά!

Για το κέικ θα χρειαστείτε

400 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. ‏αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

200 γρ. ‏παγωμένο τυρί μασκαρπόνε

200 γρ. ‏Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου

‏Προαιρετικά λίγη άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύετε το μασκαρπόνε με τη Nutella μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βουτυρώνετε και κατόπιν ρίχνετε λίγο κακάο, αντί για αλεύρι σε μια μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα

Ψήνετε για μια ώρα στους 160 βαθμούς αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο.

Ανακατεύετε 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. Nutella μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα. Στη συνέχεια το απλώνετε πάνω στο κέικ μας. Αν θέλετε, στο σερβίρισμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

newside.gr

KOYZINA

Tόσο απλή, αλλά τόσο χορταστική και δροσερή για τα ζεστά μεσημέρια που έρχονται. Μια σαλάτα που μπορείτε να την ετοιμάσετε γρήγορα.

Υλικά

2 ρόκες

μια συσκευασία μανιτάρια άσπρα

τοματίνια και μία ντομάτα ακόμη

100 gr ανθότυρο Κρήτης

Πως να την κάνουμε

Σε ένα τεφάλ σιγοψήνουμε τα μανιτάρια με λίγο νερό και μόλις ετοιμαστούν ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.

Πλένουμε πολύ καλά και ψιλοκόβουμε τις ρόκες. Λυώνουμε το ανθότυρο και το απλώνουμε. Από πάνω ρίχνουμε τα μανιτάρια μετά τρίβουμε μια ντοματούλα και τέλος  πετάμε 4 με 5 μικρά τοματίνια...Εγώ βάζω ελάχιστο λάδι ελιάς με ρίγανη και πιπέρι. 

Μικρό μυστικό:

Τρίψτε φλούδα λεμονιού και απλώστε στη σαλάτα σας, θα το απολαύσετε είμαι σίγουρη !!!

 

Καλή σας όρεξη!

Γράφει η Μίκα καππάτου

https://www.forwoman.gr/index.php

KOYZINA

Συνταγή: Χορταστική σαλάτα με ψητό χαλούμι και ρεβίθια

Υπάρχουν πολλοί πειστικοί λόγοι για τους οποίους η σαλάτα με ψητό χαλούμι θα γίνουν το αγαπημένο σας καλοκαιρινό δείπνο. Αρχικά, είναι εύκολη η προετοιμασία της και παρά το λίγο χρόνο που χρειάζεται είναι σούπερ χορταστική. Επίσης, περιέχει πλούσια γεύση, από τις πιο αλμυρές ελιές μέχρι το πικάντικο του σκόρδου και το δροσιστικό, τραγανό αγγούρι. Και η συνταγή γίνεται ακόμα πιο χορταστική και θρεπτική, αφού προσθέσουμε τα βρασμένα ρεβίθια.

Αλλά, ο πιο σημαντικός λόγος για να καταναλώσουμε αυτή τη σαλάτα είναι το άκρως νόστιμο ψητό χαλούμι. Η γεύση του είναι αλμυρή όπως της φέτας, αλλά δεν λιώνει στις υψηλές θερμοκρασίες. Εκτός από αυτό, το χαλούμι θεωρείται ένα από τα πιο ελαφριά είδη τυριού, γι’ αυτό και συνδυάζεται τέλεια με τα υλικά μιας σαλάτας. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σαλάτα, η οποία θα σας χορτάσει, χωρίς καμία ανάγκη για προσθήκη κρέατος.

Χορταστική σαλάτα με ψητό χαλούμι και ρεβίθια
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά 4 μερίδες

Υλικά
– 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

– 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού

– ½ κουταλάκι αλάτι

– ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

– 1 σκελίδα σκόρδου

– 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

– 340 γραμμάρια τυρί χαλούμι, κομμένο σε λεπτές φέτες

– 2 μαρούλια μεσαία

– λίγα ρεβίθια

– 1 αγγούρι, κομμένο σε ψιλές φέτες

– 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε ψιλές φέτες

– ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμάτας

Μέθοδος παρασκευής
1. Χτυπήστε το ξίδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε λίγο μετά και 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίξτε το τυρί. Αφήστε να ψηθεί από τη μία πλευρά για λίγο, μέχρι να χρυσίσει η κάτω επιφάνειά τους. Θα χρειαστείτε περίπου 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.

3. Στη συνέχεια, προσθέστε σε ένα μεγάλο πιάτο το μαρούλι, τα ρεβίθια, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τις ελιές και ύστερα ρίξτε το dressing. Στο τέλος, προσθέστε από πάνω και περιμετρικά τις φέτες ψητού χαλουμιού.

/enallaktikidrasi.com

KOYZINA

Τούρτα μωσαϊκό
ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Υλικά (για 12 μερίδες)

Για τη βάση από μωσαϊκό
200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά
100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), άψητα, ανάλατα
225 γρ. μπισκότα (1 πακέτο) πτι μπερ, τεμαχισμένα σε μικρά κομμάτια
Για την επικάλυψη

300 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά + 150 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
Διαδικασία

Βάση από μωσαϊκό: Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) έως ότου λιώσει καλά η σοκολάτα και γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κομμάτια του βουτύρου και παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Αν στο μεταξύ κρυώσει η σοκολάτα και δεν ενσωματώνονται τα υλικά, τοποθετούμε το μπολ σε μπεν μαρί, ώστε να τα ζεστάνουμε πολύ ελαφρώς και να μπορέσει να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τέλος, ενσωματώνουμε τα μπισκότα και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα από τη σοκολάτα.

Σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το πιέζουμε να απλώσει και να πάρει το σχήμα του σκεύους. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (τη ρευστή, όχι τη χτυπημένη) και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα, την οποία έχουμε βάλει σε ένα μπολ.

Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει όλη η κουβερτούρα και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αν η κρέμα ήταν πολύ κρύα ή η κουβερτούρα μας δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, μπορεί το μείγμα να μην ομογενοποιείται και να μείνουν κομμάτια σοκολάτας. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να τοποθετήσουμε το μπολ με τα υλικά σε μπεν μαρί, για να διευκολύνουμε την ομογενοποίηση, προσέχοντας να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία του μείγματος.

Μόλις ομογενοποιηθεί σωστά, το αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του, τόσο που να το αισθανόμαστε στα χείλη χλιαρό, όχι ζεστό. Τότε, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Αδειάζουμε σε ένα πλατύ, επίπεδο και ρηχό σκεύος, π.χ. ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο τάπερ ή ένα ταψάκι, έτσι ώστε να απλώσει και να κρυώσει πιο γρήγορα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα της επικάλυψης σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με φαρδύ κορνέ, σε σχήμα αστεριού, και γαρνίρουμε τη βάση του μωσαϊκού φτιάχνοντας μεγάλες ροζέτες

http://www.kathimerini.gr/1027907/article/gastronomos/syntages/prodhmosieysh-toyrta-mwsaiko

KOYZINA

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
Γιαούρτι 800 γρ
Κομπόστα ροδάκινο 1 κουτί ή φρούτα της αρεσκείας μας
Φρουί Ζελέ 2 φακελάκια ροδάκινο
Νερό 2 ποτήρια του νερού
Οδηγίες
Σε μπολ βάζουμε το στραγγισμένο γιαούρτι. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα από την κομπόστα και κρατάμε το ζουμί.

Διαλύουμε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόνο που βάζουμε 2 ποτήρια νερό συν 1 ποτήρι με το ζουμί της κομπόστας.

Το προσθέτουμε στο γιαούρτι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί , φρούτα, γιαούρτι και ζελέ κι αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα, πυρέξ ή σε μπολ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει. Έτοιμο να το σερβίρουμε μετά από το γεύμα μας, να μας δροσίσει.

* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από ροδάκινο, ανανά, βερίκοκο κι άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.

KOYZINA

Υλικά για 4-6 άτομα
2 κιλά ώριμα δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
1 1/2 φλιτζάνι (325 ml) νερό
1 1/2 φλιτζάνια (300 γραμμάρια) ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας βότκα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα σε μια κατσαρόλα να βράσουν με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, για 8 - 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε απ’ την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας.
Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα με τα δαμάσκηνα σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν και να διαλυθούν σε μικρά κομματάκια.
Βάζετε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος το βγάζετε απ’ το ψυγείο και ρίχνετε τη βότκα, το βάζετε στην παγωτομηχανη και το δουλεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Διαφορετικά τοποθετείτε στη κατάψυξη για 6 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 45 λεπτά για 4 -5 φορές.

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή