Δεκεμβρίου 15, 2018

KOYZINA

Συστατικά
400 γρ. σπαγγέτι ολικής
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. ελιές, σε ροδέλες
2 κ.σ. κάπαρη
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.σ. ρίγανη, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. βασιλικό, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
½ κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
750 γρ. νερό
1 κύβος λαχανικών

 Εκτέλεση
Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία μεγάλη πλατιά και βαθιά κατσαρόλα. Σε περίπτωση που δεν χωράνε μπορούμε να τα σπάσουμε στη μέση.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε πάνω από τα μακαρόνια.
Προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, το κονκασέ ντομάτας, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το νερό με τον κύβο λαχανικών. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

KOYZINA

Συστατικά
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
120 γρ. vερό
120 γρ. ασπράδι αυγού
30 γρ. φύλλα ζελατίνας ή σε σκόνη
1/2 κ.γ. πάστα ζαχαροπλαστικής (ότι χρώμα θέλουμε) (προαιρετικά)
άχνη και κόρν φλάουερ σε ίση ποσότητα ανάλογα το κουτί που θα το αποθηκεύσουμε

 Εκτέλεση
Αν φάτε ΜΙΑ φορά σπιτικά ζαχαρωτά δεν υπάρχει περίπτωση να αγοράσετε έτοιμα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Φτιάξτε τε για βαφτίσεις και παιδικά γενέθλια! Δοκιμάστε τα...

Από τα πολύ απλά γλυκά.. όσο δεν φαντάζεστε! Είναι απλά μια μαρέγκα με γεύση και με ζελατίνα... τίποτε άλλο! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγη υπομονή μιας και θα τα φάτε την επόμενη μέρα και ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής!

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι (ζάχαρη, μέλι, νερό) σε μια κατσαρόλα και αρχίζουμε και το βράζουμε.
Παράλληλα χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ζυγίζουμε. Βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και περιμένουμε.
Βάζουμε τις ζελατίνες και τον χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι.
Όταν μαλακώσουν οι ζελατίνες καλά, ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα ώστε να λιώσουν οι ζελατίνες και το κρατάμε στην άκρη. Με προσοχή όμως να μην φτάσει η θερμοκρασία πάνω από 80ο C.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 125ο C βαθμούς ξεκινάμε και χτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ για να αρχίζουν σιγά σιγά να γίνονται μαρέγκα.
Όταν η θερμοκρασία του σιροπιού φτάσει τους 130ο C αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το σιρόπι.
Αρχίζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα ενώ αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό. Αποφεύγουμε να ρίχνουμε το καυτό σιρόπι πάνω στο κινούμενο μέρος του μίξερ για να μην κολλήσει εκεί.
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι και η μαρέγκα μας έχει γίνει σφιχτή και γυαλιστερή ρίχνουμε και το μείγμα της ζελατίνας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της μαρέγκας μας και γίνει χλιαρή.
Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει και 15 λεπτά.
Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε τα ζαχαρωτά μας να έχουν χρώμα, χωρίζουμε τη μαρέγκα μας σε μπολ (ανάλογα πόσα χρώματα θέλουμε να έχουν). Προσθέτουμε από 1/2 κ.γ. πάστα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Μοιράζουμε τις χρωματιστές μαρέγκες μας σε διαφορετικές σακούλες ζαχαροπλαστικής και βάζουμε μία μύτη για κορνέ σε κάθε σακούλα.
Για να φτιάξουμε τα ζαχαρωτά με 2 χρώματα, παίρνουμε μία άδεια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αδειάζουμε το μείγμα από τις 2 σακούλες με χρώμα μέσα στην άδεια. Με αυτό το τρόπο τα ζαχαρωτά μας θα βγουν ομοιόμορφα και θα ξεχωρίζουν τα χρώματα τους. Προσαρμόζουμε μία μύτη κορνέ και είναι έτοιμα. Ξεκινάμε να κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μία ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε το λευκό τους χρώμα βάζουμε όλη τη μαρέγκα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και ξεκινάμε να κάνουμε μικρά ζαχαρωτά πάνω σε μια ελαφρά λαδωμένη λαδόκολλα.
Αφήνουμε να στεγνώσουν για μια μέρα. Την επόμενη αφαιρούμε από τη λαδόκολλα και τα καλύπτουμε με ίση ποσότητα άχνης ζάχαρης και κορν φλάουρ.
Αν θέλουμε τα βουτάμε και τα μισά σε λιωμένη σοκολάτα.
Τα φυλάμε σε ένα κλειστό κουτί.

KOYZINA

Υλικά
250 ml μέλι θυμαρίσιο

250 γρ. ζάχαρη

220 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο

100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα

100 γρ. πορτοκάλι ξερό ψιλοκομμένο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη

190 γρ. αλεύρι

50 γρ. κακάο

2 κ.σ. κανέλα

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρευστο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το κακάο, το αλεύρι, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και το σιρόπι. Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα από το μπολ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ακουμπάμε σε μία σχάρα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

KOYZINA

Υλικά
100 γρ. σεϊτάν κομμένο κομματάκια 1χ3

1 πράσινη πιπεριά κομμένη μεγάλα τετραγωνάκια

1 κολοκύθι κομμένο σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½ ποτήρι ελαιόλαδο

½ ποτήρι σάλτσα από σόγια

6-7 φύλλα φασκόμηλο

50 γρ. ξύδι από μήλο

Αλάτι

Πιπέρι

4 καλαμάκια για σουβλάκι

Οδηγίες
Παίρνουμε την πιπεριά και το κολοκύθι και τα μαρινάρουμε με το ξύδι από μήλο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τη σόγια, το φασκόμηλο και το σκόρδο και εκεί μέσα μαρινάρουμε το σεϊτάν. Φτιάχνουμε τα σουβλάκια βάζοντας το κολοκύθι τυλιγμένο, ένα κομμάτι σεϊτάν και την πιπεριά. Επαναλαμβάνουμε να γεμίσει το σουβλάκι και τα ψήνουμε ύστερα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

KOYZINA

Κέικ κολοκύθας χωρίς ζάχαρη με frosting από τυρί κρέμα: Το γλυκό των «ψαγμένων»
Ένα κέικ αλλιώτικο από τα άλλα.

 

Υλικά συνταγής:

1 ¾ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

1/2 κ.γ. γαρύφαλλο

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. σόδα φαγητού

1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

2 φλιτζ. τριμμένη κολοκύθα (ή 1φλιτζ. πολτός κολοκύθας)

1 μήλο τριμμένο

1 αυγό ½ φλιτζ. μέλι

Για το frosting:

120γρ. τυρί κρέμα

½ φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. μέλι

1 βανιλίνη ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

ωμοί κολοκυθόσποροι για το σερβίρισμα

Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: ταψί 24εκ. ή 20εκ.
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 8 άτομα

KOYZINA

ντί για κρέας, προσθέτετε φακές, που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και αντικαθιστούν πλήρως το κρέας, αφού προσφέρουν και πρωτεΐνες. Και μαζί με τις φακές προτείνουμε μια χορταστική σαλάτα για γέμιση

Υλικά
– 6 τορτίγιες από καλαμπόκι

Για το μείγμα με φακές και καρύδια
– 2 1/2 φλιτζάνια (400 γρ.) μαγειρεμένες καφέ φακές

– 1 φλιτζάνι (100 γρ.) ψημένα καρύδια

– 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντοματοπελτέ

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο εστραγκόν

– 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό

Για το μείγμα ντομάτας – κάλε
– 4 φύλλα κάλε, ψιλοκομμένα

– 1 φλιτζάνι (150 γρ.) ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

– 1 κόκκινο κρεμμύδι τριμμένο

Για τη κρεμμώδη σάλτσα
Αυτό είναι τελείως προαιρετικό. Αυτά τα τάκος θα είναι το ίδιο εκπληκτικά χωρίς την κρεμμώδη σάλτσα.

– 1 πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρές μπουκιές

– 3 μεγάλα καρότα

– 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά

– 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

– 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό, και επιπλέον ½ φλιτζάνι (125 ml), ξεχωριστά

– 1/2 φλιτζάνι (75 γρ.) ωμά κάσιους, μουλιασμένα στο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά

– 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Μέθοδος παρασκευής
1. Βράστε τις φακές με τη συνηθισμένη διαδικασία, αλλά σκέτες.

2. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, τα ψημένα καρύδια, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο, την πάπρικα, το εστραγκόν, το αλάτι και το νερό σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθούν πλήρως.

3. Μην το παρακάνετε όμως, αφού δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή. Είναι καλύτερα να αφήσετε και κάποιες φακές ως έχουν.

Το μείγμα ντομάτας – κάλε
1. Προσθέστε το κάλε σε ένα μπολ και τρίψτε το με τα χέρια σας μέχρι να μαζευτεί σε όγκο.

2. Ύστερα, προσθέστε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ανακατέψτε.

Για τη κρεμμώδη σάλτσα (προαιρετικό)
1. Τοποθετήστε την πατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, τον κουρκουμά και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, καλύψτε με 2 φλιτζάνια νερού και σιγοβράστε για 20 λεπτά με κλειστό καπάκι.

2. Στεγνώστε τα κάσιους και προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι και το επιπλέον ½ φλιτζάνι νερού.

3. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να γίνει πολύ κρεμμώδης και απαλή, περίπου 2 λεπτά.

Σύνθεση των τάκος
1. Ζεστάνετε την τορτίγια, απλώστε την κρεμμώδη σάλτσα σε κάθε ένα (προαιρετικά), προσθέστε το μίγμα του τάκο και απλώστε από πάνω το μίγμα του κάλε, της ντομάτες και του κρεμμυδιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

https://enallaktikidrasi.com/

KOYZINA

Κατάλληλη συνταγή για χορτοφάγους και για όσους θέλουν να αποφύγουν τη συχνή κατανάλωση κρέατος, καθώς το σπανάκι δεν διαθέτει μόνο τις ευεργετικές φυτικές ίνες, αλλά και ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου. Εκτιμώμενος συνολικός χρόνος προετοιμασίας τα 40 λεπτά.

Υλικά
– 4 μέτριες σε μέγεθος πατάτες

– 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια

– 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο σπανάκι

– 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη

– ½ φλιτζάνι κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά

– ¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

– 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

Μέθοδος παρασκευής
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Τρυπάμε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, 50 με 60 λεπτά. Τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάσουμε με τα χέρια.

3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη. Βάζουμε και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, 2 με 4 λεπτά. Ύστερα, αφαιρούμε από τη φωτιά.

4. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 με 150 βαθμούς Κελσίου.

5. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό, το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες “βάρκες» σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, το πιπέρι και το αλάτι στο μπολ.

6. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή λιώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό.. Ρίχνουμε, ανακατεύοντας το μίγμα σπανακιού και ½ φλιτζάνι φέτα. Γεμίζουμε κάθε πατάτα με περίπου τα ¾ της γέμισης. Καλύπτουμε την κάθε μία με 1 κουταλιά της σούπας από τη φέτα που μας έμεινε.

7. Ψήνουμε μέχρι η φέτα να πάρει μια λίγο καφέ απόχρωση, για 25 με 35 λεπτά.

KOYZINA

½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.σ. κοφτή αλάτι

½ κ.σ. ξύδι

¼ φλ. λιωμένο βούτυρο

1-1½ κούπες χλιαρό νερό

Αλεύρι για το άνοιγμα

½ φλ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

100 γρ. βούτυρο

2½ φλ. ζάχαρη

2 λίτρα φρέσκο γάλα

2 φλ. ψιλό σιμιγδάλι

3 βανίλιες

Ξύσμα από 1½ πορτοκάλι

5 αβγά

Για τη ζύμη:

Ανακάτεψε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, άνοιξε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι, το ξύδι και λίγο νερό.

Ζύμωσε προσθέτοντας σταδιακά το νερό. Μόλις πάρεις μια πολύ μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα, πλάσ” τη σε μπαλίτσα, σκέπασέ την και άφησέ τη να ξεκουραστεί 1 ώρα.

Χώρισε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος λεμονιού, αλεύρωσε μια λεία επιφάνεια και άνοιξε το φύλλο, αλευρώνοντας πάντα τη ζύμη κι από τις δύο πλευρές.

Για τη γέμιση:

Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάλε τα 100 γρ. βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα (το βουβαλίσιο, με τα 7% λιπαρά του, είναι το ιδανικότερο), και άφησέ τα να βράσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Πρόσθεσε τις βανίλιες, το ξύσμα και το σιμιγδάλι, και χτύπησε με το σύρμα της κουζίνας.

Αν έπηξε ελαφρώς η κρέμα, κατέβασέ την από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει λίγο, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά και ενσωμάτωσέ τα στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις.

Μετά; Άλειψε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί, άπλωσε μέσα τα δύο χωριάτικα φύλλα φροντίζοντας να προεξέχουν από τα τοιχώματα, άπλωσε ομοιόμορφα την κρέμα και γύρισε τα φύλλα που περίσσεψαν, σχηματίζοντας ένα ωραίο γείσο.

Περίχυσε με το μισό φλιτζάνι βούτυρο, πασπάλισε με λίγη καστανή ζάχαρη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά. Τρώγεται ζεστή και πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα!

Πηγή xryses-syntages.gr

KOYZINA

Μια υπέροχη συνταγή για τέλειους λουκουμάδες, από τους ιδιοκτήτες του πιο παλιού ζαχαροπλαστείου στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς..

Υλικά

1 σακουλάκι αλεύρι, κόκκινο φαρινάπ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό
μέλι, κανέλα, ζάχαρη άχνη και σουσάμι προαιρετικά για το πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με προσοχή και φτιάχνουμε ένα χυλό λίγο να στέκεται. Έχουμε ζεστάνει το λάδι μας και τους ρίχνουμε με δόσεις μέσα για να τηγανιστούν...Τέλος ρίχνουμε από πάνω Κεφαλονίτικο μέλι και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.

Γράφει Μίκα Καππάτου


forwoman.gr

 

KOYZINA

Υπέροχο κέικ σοκολάτας Vegan με λάδι γρήγορο και νόστιμο

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγειρέψτε 45 λεπτά
Ψύξη 30 λεπτά

Υλικά

225 γραμμάρια απλό ή ελαφρύ αλεύρι
1½ κουταλάκι σόδας
1 κ. γ. αλάτι
75g κακάο
250 γραμμάρια σκούρου μοσχοκάδου
75 γραμμάρια ελαίου καρύδας
1/1 κουταλάκι ξύδι (χρησιμοποιώ μηλίτη)

Για την επικάλυψη

75 γραμμάρια ελαίου καρύδας
50g σκούρο ζάχαρη από μοσχοκάδο
1 ½ κουταλιού της σούπας κακάο
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (70% κακάο), ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το φούρνο σε 180C / 350F / αέριο 4. Λιπάνετε ένα σκεύος κέικ ελαίου 18cm με λάδι
Βάλτε όλα τα συστατικά εκτός από την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μια κατσαρόλα βαριάς χρήσης με 60ml κρύο νερό. Θερμάνετε μέχρι να λιώσει το λάδι καρύδας, βεβαιωθείτε ότι το μείγμα δεν βράζει, στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τη σοκολάτα ανακατεύετε και αφήστε την να καθίσει. Μετά χτυπήστε την σοκολάτα για να είναι έτοιμη και αφήστε τη στην άκρη. Θα πρέπει να είναι δροσερό και παχύ όταν το κέικ ψηθεί και μπει στο ψυγειο
Για το κέικ, χτυπήστε το αλεύρι, το διττανθρακικό σόδα, το αλάτι και το κακάο μαζί σε ένα μπολ. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι ανθρακικού νατρίου.

Σε ένα ξεχωριστό μπωλ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, 375ml βραστό νερό, το λάδι καρύδας και το ξίδι. Όταν το λάδι καρύδας έχει λειώσει, ανακατεύετε και στη συνέχεια ρίχνετε στη φόρμα αφου προηγουμένως εχει περαστεί με λάδι.

Ψήστε για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το κέικ ξεφορμάρετε..
Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και διακοσμήστε όπως θέλετε - έχω χρησιμοποιήσει μερικά λουλούδια εδώ, αλλά τα τεμαχισμένα καρύδια και η τριμμένη σοκολάτα είναι επίσης τα αγαπημένα.
Μετά βάλτε στο ψυγείο.

Επεξεργασία/ forwoman.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή