Ιουνίου 27, 2019

KOYZINA

Μια συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με 5 μόνο υλικά για τους μικρούς και μεγάλους φίλους σας.

Υλικά

250 γρ. μαύρη σοκολάτα [κουβερτούρα]
2 κ.σ. βιτάμ [30γρ.]
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, ζεστή [120ml]
1 κουταλιά της σούπας Cointreau ή λικέρ πορτοκαλιού [15ml]
Σκόνη κακάο ή ζάχαρη άχνη ή τρούφα σοκολάτας ή ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια

Εκτέλεση 

Λιώνουμε σε μπεν μαρί, τη σοκολάτα με τις 2 κ.σ. βιτάμ, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει τη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το 1/2 φλ. κρέμας γάλακτος που έχουμε ζεστάνει και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το Cointreau ή το λικέρ και ανακατεύουμε 1′ ακόμη. 

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να πήξει. Μετά το δίωρο βγάζουμε από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκια σε μέγεθος που επιθυμούμε.
Κυλάμε τα μπαλάκι σε μπολ με κακάο, ή σοκολατένια τρούφα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια ή λίγα απ” όλα για να ικανοποιήσετε όλες τις προτιμήσεις.

Αν είστε σίγουροι ότι έχετε εξοικειωθεί και χρησιμοποιείτε το φούρνο μικροκυμάτων άριστα, μπορείτε να λιώσετε όλα τα υλικά αντί για μπεν μαρί, για να δημιουργήσετε μια ωραία γκανάζ και να τη βάλετε στο ψυγείο να παγώσει.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό που το μαγείρεμά του στη γάστρα ολοκληρώνει την απόλαυση. Συνοδέψτε το με κρασάκι και σίγουρα θα το απολαύσετε με την οικογένειά σας αλλά και με τους καλεσμένους σας.


Υλικά 
1 χοιρινό κότσι 1 έως 1 1/2 κιλό
10-12 πατάτες baby ή κανονικές σε κύβους
αλάτι πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μέλι
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. ξύδι
χυμός 1 πορτοκαλιού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
λίγο αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση 

Πλένετε το χοιρινό, ανοίγετε τρύπες σε διάφορα μέρη στο κότσι με ένα μαχαίρι και βάζετε μέσα τα σκόρδα αλατοπιπερωμένα.
Από το προηγούμενο βράδυ, σε μικρό πυρέξ βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.

Βάζετε μέσα το κότσι, το γυρίζετε από όλες τις πλευρές να πάει παντού η μαρινάτα. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επομένη προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κομμάτια.

Τις βάζετε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και το κότσι χοιρινού. Το αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το χοιρινό και τις πατάτες με τη μαρινάτα.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα χωρίς το καπάκι της γάστρας. Ανακατεύετε ελαφρά δοκιμάζετε το αλατοπίπερο [ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον] και μετά σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για άλλες 2 ώρες περίπου.

Αν δεν το βάλετε σε γάστρα αλλά σε ταψί μειώνετε τη θερμοκρασία στους 180-190 βαθμούς και ψήστε το για 1 ώρα και 30′ περίπου.

Μπορείτε να το φτιάξετε με πατάτες baby ή και απλές και προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τις πατάτες και καρότα.

 

Βασική ιδέα μεταφρασμένο από: fogaodobocao.wordpress.com

Sintayes.gr

KOYZINA

Μια πανεύκολη αμυγδαλότουρτα, γαρνιρισμένη με σαντιγί και αμύγδαλα. Μια πραγματικά πολύ εύκολη συνταγή για μια πεντανόστιμη αμυδγαλότουρτα για όλα τα … γούστα, την οποία μπορείτε να απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις.


Υλικά 
2 ποτήρια του νερού αμυγδαλόψιχα τριμμένη
1 1/2 ποτήρια του νερού φρυγανιά τριμμένη
12 αυγά
3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 φλ. του καφέ πικραμύγδαλο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αμύγδαλα ψημένα ελαφρώς, χονδροκομμένα
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια του νερού νερό
ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. κονιάκ


Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη και εν” τω μεταξύ, ανακατεύουμε τη τριμμένη φρυγανιά με το μπέϊκιν πάουντερ.
Χτυπάμε σε μπολ, σε πολύ σφιχτή μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε μέσα στη μαρέγκα, σταδιακά, όλα τα υλικά για τη τούρτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι [ή σε ταψάκι στρωμένο με λαδωμένη λαδόκολα] και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 15′ περίπου.
Εν τω μεταξύ βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5′ περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βγάζουμε το γλυκό μας από το φούρνο και το περιχύνουμε ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και μόλις η αμυγδαλότουρτά μας κρυώσει τελείως, στρώνουμε από πάνω τη σαντιγί με μια σπάτουλα και τη πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.

Εναλλακτικά στολίστε τη με τη βοήθεια ενός κορνέ με τη σαντιγί και τα αμύγδαλα με σχέδιο επιλογής σας.

sintayes.gr

KOYZINA

Ένα σουφέ πανεύκολο και νοστιμότατο''

Υλικά για 3-4 μερίδες

6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα (χρησιμοποίησα ολικής άλεσης)
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε μεγάλα καρέ
150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
150 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
50 γραμμ. τυρί cottage
3 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
αλάτι, πιπέρι
λίγο βούτυρο για το πυρέξ

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.

Κόβουμε στα 4 τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε στο σκεύος με τρόπο που να καλύπτει η μία την άλλη. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα και πασπαλίζουμε με το κασέρι και τη μισή μοτσαρέλα.
Κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και βάζουμε το τυρί cottage.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 10-15′ και το ψήνουμε για 30′ περίπου.

theonewithallthetastes.com

KOYZINA

Θεϊκό γλύκισμα με nutella και ζαχαρούχο


Υλικά

•220 γραμμ. βούτυρο
•2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
•300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
•2 βανιλίνες
•1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
•400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
•330 γραμμ. nutella
•397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο.
Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές).
Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Συνταγή και φώτο:theonewithallthetastes.com

KOYZINA

Μια συνταγή για μια υπέροχη τούρτα Σεράνο. Η αγαπημένη τούρτα των παλαιών ζαχαροπλαστείων, η αγαπημένη τούρτα όλων μας. Μια Τούρτα” Σεράνο” με την υπογραφή του Στ. Παρλιάρου.


Υλικά συνταγής

Για το παντεσπάνι:
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2ο γρ. κακάο
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
Για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
15ο γρ. ζάχαρη
Για την [ιταλική] μαρέγκα:
3 ασπράδια αυγών
180 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. νερό
Για τη κρέμα:
180 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
120 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης [35% λιπαρά]
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί


Εκτέλεση συνταγής

Για το πεντεσπάνι: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 24 εκ.
Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και κακάο, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά για να το κόψουμε εύκολα.

Για το σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μαρέγκα: Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τη τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, ξεκινάμε να χτυπάμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μέχρι να κάνουν “αφρούς σαν σαπουνάδα”. Μόλις το σιρόπι έλθει σε σημείο βρασμού, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε με αργή ροή και σε πολύ μικρή ποσότητα [σαν κλωστή] μέσα στα χτυπημένα ασπράδια χτυπώντας το συνεχώς έως ότου η μαρέγκα σφίξει και γίνει πολύ γυαλιστερή και σφιχτή.

Για τη κρέμα: Λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Την αποσύρουμε, ανακατεύουμε ελαφρώς μέχρι να χλιαρύνει. Προσθέτουμε έπειτα την ιταλική μαρέγκα και ανακατεύουμε κυκλικά με μια κουτάλα ή μαρίζ, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τη ρευστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και τέλος ενσωματώνουμε αργά και απαλά και τη χτυπημένη σε σαντιγί.

Συναρμολόγηση: Κόβουμε το παντεσπάνι οριζοντίως σε 2 ισόπαχους δίσκους. Σε ένα τσέρκι ή ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ., τοποθετούμε τον ένα δίσκο, τον βρέχουμε με το σιρόπι και τον καλύπτουμε με ένα μέρος της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο παντεσπάνι και κρέμα. [Βάζουμε περίπου τα 3/4 της κρέμας. Κρατάμε την υπόλοιπη ποσότητα στο ψυγείο για γαρνίρισμα]. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί. Όταν κρυώσει τη ξεφορμάρουμε,* βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με οδοντωτή μύτη και γαρνίρουμε τα πλαϊνά της τούρτας και την επιφάνεια.

* Αν χρησιμοποιήσετε τσέρκι, ξεφορμάρετε με ζεσταίνοντάς τη εξωτερικά με ένα πιστολάκι. Διαφορετικά χρησιμοποιήστε ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. με επένδυση μεμβράνης ή λαδόχαρτου για να ξεφορμάρετε εύκολα.

sintayes.gr

KOYZINA

Βάση τάρτας με μπισκότα
Μια υπέροχη τραγανή,πανεύκολη σε 5′ και πανάλαφρη βάση για τάρτες με μπισκότα.

Υλικά συνταγής
1 1/2 κούπας μπισκότα πτι μπερ αλεσμένα
1/3 κούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
Λίγα ψιλοαλεσμένα καρύδια [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Αλέθετε τα μπισκότα στο multi. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα μπισκότα με τα καρύδια και τη ζάχαρη.

Ρίξτε το βούτυρο και το ξύσμα και δουλέψτε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ταρτιέρα και πατήστε το με τις παλάμες σας ώστε να πάει παντού και στον πάτο και στα τοιχώματα ισομερώς.

Την τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσει.

sintayes.gr

KOYZINA

Αφράτα, τραγανά δροσερά ταρτάκια λεμονιού διαίτης, με ελάχιστες θερμίδες με γλυκαντικό “onstevia”. Mια απλή και εύκολη συνταγή για ένα δροσερό επιδόρπιο με λίγες θερμίδες.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:

250 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
125 γρ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia” *
400 γρ. αλεύρι [farin up]
1 αβγό
Για τη κρέμα λεμόνι

8 κ.σ. κορν φλάουερ
1 φλ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia”
2 φλ. νερό
4 κρόκους
1 βανίλια
1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι
1/4 φλ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο, το γλυκαντικό “onstevia” και τη βανίλια. Βάλτε το αβγό και τέλος το αλεύρι. “Οταν γίνει η ζύμη βάλτε την σε μεμβράνη στο ψυγείο για 3 ώρες. Βάλτε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίξτε την με πλάστη και κόψτε δισκάκια για τις φόρμες που θα χρησιμοποιήσετε.Με πιρούνι τρυπήστε τη ζύμη σε πολλά σημεία για να μην φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε στους 180 C για 10 λεπτά.
Σε κατσαρόλα ανακατέψτε 8 κ. σ. κορν φλάουερ με 1 φλ. γλυκαντικό “onstevia”. Βράστε 2 φλ. νερό και βάλτε τα μέσα ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε στην φωτιά και βράστε για 5 λεπτά.
Χτυπήστε 4 κρόκους με 1 βανίλια, ανακατέψτε τους με λίγη απο την ζεστή κρέμα και αδειάστε μέσα στο κορν φλάουερ. Σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμα. Κατεβάστε την κρέμα από την φωτιά , ρίξτε 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι και 1/4 φλ. χυμό λεμονιού. Γεμίστε τις τάρτες και αφήστε για λίγες ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.


«onstevia» Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

sintayes.gr

KOYZINA

Χοιρινό με πράσα και σέλινο αυγολέμονο
Ένα πλούσιο σε γεύση και αρώματα παραδοσιακό φαγητό. Χοιρινό με πράσα και σέλινο αυγολέμονο.


Υλικά 
1 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς κόκκαλο σε μερίδες
1 κιλό πράσα [μόνο το λευκό μέρος]
1/2 κιλό σέλινο μαζί [με τις ρίζες]
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού νερό ή σπιτικό ζωμό κρέατος
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό 1-2 λεμονιών
ζωμό από το φαγητό


Εκτέλεση 

Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε κομμάτια 4-5 εκ. Κόβετε το ξερό κρεμμύδι σε φέτες.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε και τις φέτες κρεμμυδιού και τριγαρίζετε για 2′ ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό ή το νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει.
Μισή ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στη κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο

Για το αυγολέμονο: Ρίχνετε τα ασπράδια των αυγών σε βαθύ γυάλινο σκεύος και τα χτυπάτε με σύρμα ή πηρούνι σε ελαφριά μαρέγγα.

Προσθέτετε και τους κρόκους και χτυπάτε ναενσωματωθούν. Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας διαρκώς προσθέτετε σιγά σιγά το ζουμί από το φαγητό, εναλλάξ με το λεμόνι.

Μόλις αισθανθείτε στο χέρι σας ότι ο πάτος του γυάλινου μπόλ έχει ζεσταθεί από το ζεστό ζουμί, το αυγολέμονο είναι έτοιμο.

Το ρίχνετε στη κατσαρόλα πάνω στο χοιρινό, το βγάζετε από τη φωτιά και κουνάτε τη κατσαρόλα γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα πανάλαφρο, πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκοτένια βάση και υπέροχη κρέμα μπανάνας, γαρνιρισμένο με τρούφα σοκολάτας. Ότι πρέπει για μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι αλλά και για τις ώρες της … λιγούρας…


Υλικά 
Για τη βάση:
450 γρ. μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
250 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
Για τη κρέμα:
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό [2% λιπαρά]
2 κ.σ. μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας για γαρνίρισμα


Εκτέλεση 

Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι [ή ταψάκι με λαδόχαρτο] 23 εκ, σε μεγάλη πιατέλα και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση.

Για τη κρέμα μπανάνας: Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.

Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο multi μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Αδειάζουμε πάνω από τη μπισκοτένια βάση το μείγμα της κρέμας μπανάνας το ισιώνουμε στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει.

Μετά το ξεφορμάρουμε το γαρνίρουμε με τη τρούφα σοκολάτας και το σερβίρουμε.

sintayes.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή