Φεβρουαρίου 19, 2020

KOYZINA

Πεντανόστιμα σουβλάκια από μοσχαρίσιο κρέας περασμένα από υλικά μαρινάδας

ΥΛΙΚΑ 

• 500 γρ. Βοδινού κομμένο σε μπουκίτσες

Για τη μαρινάδα

• 1 κύβος ή ένας “Σπιτικός” ζωμός Knorr διαλυμένος σε 100 ml ζεστό νερό
• 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
• ½ κουταλιά του γλυκού νερωμένο μέλι
• Φρέσκο πιπέρι
• 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
• 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένη πιπερόριζα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμίξτε καλά τα υλικά της μαρινάδας. Μαρινάρετε τις μπουκίτσες κρέατος για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Στραγγίξτε τις και περάστε τις στα καλαμάκια. Ψήστε τα στον φούρνο για 30-50 λεπτά.

knorr.gr

KOYZINA

Μπάρες λεμονιού. Γλυκές, δροσερές, αφράτες. Ένα τέλειο γλυκάκι για κάθε ώρα.
Θα χρειαστείτε τα πιο απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο για να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες, κρεμώδεις μπάρες λεμονιού που γλυκαίνουν χωρίς να λιγώνουν και θα γίνουν η αγαπημένη σας απόλαυση.

Υλικά συνταγής

1 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
1 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λεμόνια, στυμμένα


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τις 2 κούπες αλεύρι και 1/2 κούπα ζάχαρη. Απλώστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πιέστε το καλά στον πάτο. Ψήστε το για 15 με 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να πάρει χρυσό χρώμα.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε μαζί την υπόλοιπη 1 1/2 κούπα ζάχαρης και 1/4 κούπας αλεύρι.

Προσθέστε τα αβγά και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το μείγμα πάνω από την ψημένη κρούστα.

Ψήστε για άλλα 20 λεπτά και έπειτα βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίστε τις με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε

sintayes.gr

 

KOYZINA

Μια υπέροχη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Ρολά μελιτζάνας με το πεντανόστιμο μαλακό τυρί Μαστέλο ψημένο σε νόστιμη σάλτσα ντομάτας.

Υλικά συνταγής

2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ομοιόμορφες λεπτές μακρόστενες φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
250 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο
Υλικά για τη σάλτσα:

1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση συνταγής

Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις σε τρυπητό για ½ ώρα να στραγγίξουν. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα και απλώστε τις, αφού τις λαδώσετε με πινέλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τις σε προθερμασμένο γκριλ στους 200 βαθμούς, 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ετοιμάστε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και κατόπιν το χυμό ντομάτας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βράστε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά.

Κόψτε το μαλακό τυρί Μαστέλο σε μπαστουνάκια. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί στην κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό.

Σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος αραδιάστε τα ρολά μελιτζάνας, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

sintayes.gr

 

 

KOYZINA

Βασιλόπιτα σοκολατένια με δαμάσκηνα. Μια υπέροχη πεντανόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για ένα ιδιαίτερο βράδυ. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου. Καλή Χρονιά…

Υλικά συνταγής

200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. γεμάτο μπέϊκιν πάουντερ
440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 κ.γ. [γεμάτο] κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
8 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 2
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε βάζουμε το φλουρί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

 

sintayes.gr

KOYZINA

Η νηστεία είναι μια πολύ καλή αφορμή για να φτιάξουμε τα σκαλτσούνια μας και να τα προσφέρουμε στους αγαπημένους μας.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. του τσαγιού σπορέλαιο
1/2 φλ. λευκό κρασί
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
1 φλ.τσαγιού καρυδόψιχα χονδροκομμένη
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
1 μήλ0 τριμμένο
100-150 γρ. μαρμελάδα μήλου ή μαρμελάδα φράουλας ή άλλη της αρεσκείας σας
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2- 1 κ.γ. κανέλα
κανέλα σκόνη
ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε. [Αντί για τις προανεφερόμενες μαρμελάδες μπορείτε να βάλετε ότι μαρμελάδα έχετε στο ψυγείο σας ή γλυκό κουταλιού. Αν δεν έχετε τίποτα από αυτά προσθέστε και άλλο 1 μήλο].
Ανακατεύετε απαλά όλα τα υλικά και τα αφήνετε στην άκρη να ομογενοποιηθούν τα αρώματά τους και οι γεύσεις τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι [κρατείστε 1 κούπα], προσθέτετε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνετε με το χέρι ή το ειδικό εργαλείο του μίξερ μέχρι να πετύχετε μια λεία ζύμη. Η ζύμη θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή και εύπλαστη γι” αυτό θα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που κρατήσατε μέχρι να αποκτήσετε τη ζύμη που θέλετε.
Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθετε σε μπάλες και ανοίγετε φύλλα με πλάστη, πάχους 3 εκ. περίπου, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ ή με το πιατάκι από ένα φλιτζάνι, κόβετε τα φύλλα σε στρογγυλά κομμάτια.
Παίρνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού μια μικρή ποσότητα της γέμισης και τη τοποθετείτε στην άκρη κάθε κομματιού. Διπλώνετε σαν να φτιάχνετε ένα μισοφέγγαρο . Κολλάτε τις άκρες της ζύμης για να μην ανοίξουν.*
Τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο αντικολητικό ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

* Για να κολλήσετε στις άκρες τη ζύμη για να γίνουν μισοφέγγαρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο μέλι ή μαρμελάδα, που θα αλείφετε με πινελάκι.

Sintayes.gr

KOYZINA

Οι δημοφιλείς κρέπες γεμίζουν με μία πλούσια γέμιση από κοτόπουλο, πιπεριά και μπεσαμέλ, τυλίγονται σε ρολά και ενισχύονται με κασέρι και ντομάτα, δημιουργώντας ένα γρήγορο και νόστιμο φαγητό, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μερίδες : 8

 

Υλικά

Για τις κρέπες
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

400γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ή φιλέτο από 4 μπουτάκια, σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1/2 ντομάτα ξυσμένη
4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
1½ φλιτζάνι γάλα
1 αβγό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι λευκό

Για το ψήσιμο και το σερβίρισμα
8 φέτες ντομάτας στρογγυλές
4 φέτες κασέρι τετράγωνες
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Ετοιμάζετε τις κρέπες

Βήμα 1
Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Περνάτε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι έτσι ώστε, αν υπάρχουν μέσα σβολάκια, να διαλυθούν καθώς θα το βοηθάτε με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού να περάσει από το σουρωτήρι.

Βήμα 2
Ζεσταίνετε ένα τηγανάκι, το βουτυρώνετε και ψήνετε μία μία τις κρέπες ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα από το χυλό που ετοιμάσατε.

Ετοιμάζετε τη γέμιση

Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνετε και ροδίζετε το κοτόπουλο υπομονετικά από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίχνετε την ντομάτα και μετά από 2 λεπτά τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2
Συνεχίζετε φτιάχνοντας τη μπεσαμέλ. Βάζετε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και με έναν αβγοδάρτη ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ψηθεί ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτετε τότε το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτετε το αβγό και ανακατεύετε ζωηρά. Τέλος, ενσωματώνετε στην μπεσαμέλ το τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο και νοστιμίζετε με ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνετε την μπεσαμέλ να κρυώσει λίγο και την προσθέτετε στο μίγμα του κοτόπουλου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

Βήμα 3
Παίρνετε μία μία τις κρέπες και βάζετε το 1/8 του μίγματος κατά μήκος και προς το κέντρο της κρέπας. Διπλώνετε από αριστερά και δεξιά την κρέπα προς τα μέσα και ύστερα την τυλίγετε ρολό. Την τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψάκι και συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Βήμα 4
Τοποθετείτε από μία φέτα κασέρι και μία φέτα ντομάτας πάνω σε κάθε ζευγάρι από κρέπες. Αλατίζετε ελαφρά τις ντομάτες και ψήνετε τις κρέπες μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει λίγο χρώμα. Σερβίρετε τις κρέπες ζεστές, υπολογίζοντας δύο σε κάθε μερίδα και πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Olivemagazine.gr

 

KOYZINA

Ένα πεντανόστιμο παλιό ελληνικό φαγητό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σε φυτικές ίνες. Εδώ οι πιπεριές δίνουν χρώμα, άρωμα και άλλη γεύση στο απλό αυτό φαγητό. 

Υλικά 
½ κιλό γίγαντες μουσκεμένοι αποβραδίς

11/2 κιλό σπανάκι

2 πράσα [ψιλoκομένα]

10 φρέσκα κρεμμυδάκια [ψιλοκομένα]

2 πολύχρωμες πιπεριές [κόκκινη-κίτρινη]

1 ματσάκι άνηθος

1 ντοματοχυμός

Λάδι, αλάτι ,πιπέρι

 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα φασόλια γίγαντες σε φρέσκο νερό, εως ότου βράσουν καλά

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε, το χοντροκόβουμε και το ζεματάμε σε ελάχιστο νερό.

Σωτάρουμε το λευκό μέρος από τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.

Σε ταψί στρώνουμε τα μισά λαχανικά μας και από πάνω ρίχνουμε τους γίγαντες, χωρίς το νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μπόλικο λάδι.

Τέλος ρίχνουμε τον ντοματαχυμό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά το ψήσιμο. Γενικά θέλουμε το φαγητό μας να μείνει με τη σαλτσούλα του.

Το σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο λίγο φρέσκο λάδι , λίγο λεμόνι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.

Sintayes.gr

KOYZINA

Μια λαχταριστή τούρτα που πολλοί θα λατρέψετε. Αξίζει να τη φτιάξετε μόνοι σας και να τη φάτε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας.


Υλικά συνταγής

3 πάτους παντεσπανιού σοκολάτας έτοιμες ή που θα φτιάξετε μόνοι σας [βλέπε συνταγή εδώ]
6 κουταλιές σούπας λικέρ της αρεσκείας σας [κεράσι ή βύσσινο]
200 γρ. γλυκό βύσσινο
500 ml κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1 φλιτζάνι τσαγιού τρίμμα μαύρης σοκολάτας


Εκτέλεση συνταγής

Στραγγίζετε το βύσσινο γλυκό και κρατάτε χωριστά το σιρόπι σε μπολ. Προσθέστε το λικέρ στο σιρόπι και ανακατέψτε καλά.

Με ένα πινέλο αλείφετε καλά και τις τρεις βάσεις παντεσπανιού.
Ρίχνετε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος, τη κτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια αφράτη σαντιγί.

Βάζετε το ένα παντεσπάνι στη πιατέλα και απλώνετε από πάνω μια στρώση σαντιγί. Ρίχνετε λίγα βύσσινα πάνω από τη σαντιγί.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με το δεύτερο παντεσπάνι, σαντιγί, βύσσινα.
Σκεπάζετε όλη τη τούρτα επάνω και περιμετρικά με την υπόλοιπη σαντιγί, στρώνωντάς την ομοιόμορφα με σπάτουλα.
Ρίχνετε το τρίμμα σοκολάτας επάνω και στα πλάγια της τούρτας [ώστε να καλυφθεί παντού] και τη στολίζετε με τα υπόλοιπα βύσσινα.

Τοποθετείστε τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η σαντιγί και μετά απολαύστε τη.

sintayes.gr

KOYZINA

Μια πανεύκολη συνταγή με 4 μόνο υλικά για μια υπέροχη τούρτα τριπλής σοκολάτας. Μια τούρτα με σοκολάτες, κουβερτούρας, γάλακτος και λευκή σοκολάτα για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά

•250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια
•275 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
•300 γρ. γρ. σοκολάτα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
•550 γρ. κρέμα γάλακτος [200 γρ. + 200 γρ. + 150 γρ. -κάθε δόση σε διαφορετικό μπολ]

Εκτέλεση

Παίρνω μια μεγάλη μακρόστενη φόρμα του κέικ ή αντίστοιχη μικρή στρογγυλή φορμίτσα και τοποθετώ εσωτερικά με ένα μεγάλο κομμάτι από διάφανη μεμβράνη, το οποίο εφαρμόζω καλά στις γωνίες και στα τοιχώματα της φόρμας.

Φροντίζω ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν καλά από τα χείλη της φόρμας.
Μοιράζω τα 3 είδη σοκολάτας σε 3 διαφορετικά μεγάλα μπολ. Ζεσταίνω τα πρώτα 200 γρ. κρέμα γάλακτος σε μια μέτρια κατσαρόλα, μέχρι να κάψει, χωρίς όμως να την αφήσω να πάρει βράση.

Την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω ένα παχύ, πυκνόρρευστο μείγμα.

Το αδειάζω στη μακρόστενη φόρμα, ισιώνω την επιφάνεια και βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί κάπως το μείγμα.

Ζεσταίνω τα άλλα 200 γρ. κρέμας γάλακτος και την αδειάζω στο μπολ με τη σπασμένη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύω καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω το λιωμένο μείγμα σοκολάτας γάλακτος επάνω στο σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα κουβερτούρας. Ξαναβάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για άλλα 20 λεπτά.

Τέλος ζεσταίνω τα 150 γρ. κρέμας γάλακτος που έχουν απομείνει και τη ρίχνω στο μπολ με τη σπασμένη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Βγάζω τη φόρμα από την κατάψυξη και αδειάζω τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στην στερεοποιημένη σοκολάτα γάλακτος.

Σκεπάζω τη φόρμα με τις άκρες της διάφανης μεμβράνης που εξέχει από τα τοιχώματα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες, μέχρι να σφίξουν καλά όλα τα μείγματα σοκολάτας και να γίνουν διακριτά μεταξύ τους στρώματα.

Όταν πρόκειται να σερβίρω, αναποδογυρίζω τη φόρμα για να ξεφορμαριστεί το γλυκό, αφαιρώ με προσοχή τη μεμβράνη και διακοσμώ την τουρτίτσαμε σοκολατάκια ή ζαχαρωτά της αρεσκείας μου. Κόβω σε φέτες και σερβίρω.

sintages.gr

KOYZINA

Aφιερώσετε 2-3′ και διαβάσετε τις οδηγίες για αυτόν τον κορμό, θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να τον φτιάξουμε. Ετοιμάζουμε παντεσπάνι, γέμιση και επικάλυψη και συναρμολογούμε. Αυτό είναι όλο! Δύσκολο; Καθόλου!

Και από γεύση; Δείτε τα υλικά και θα καταλάβετε!

Υλικά

•Για το παντεσπάνι:
•4 μεγάλα αυγά, χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
•1 πρέζα αλάτι
•240 γραμμ. ζάχαρη
•1 κουταλιά βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
•2 βανιλίνες
•95 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•25 γραμμ. κακάο κοσκινισμένο
•Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου:
•200 γραμμ. κρέμα κάστανο (πωλείται έτοιμη στα σούπερ μάρκετ)
•250 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•150 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
•1 κουταλιά βούτυρο
•1 σφηνάκι κονιάκ
•Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας:
•200 γραμμ. λευκή κουβερτούρα
•200 γραμμ. τυρί κρέμα
•2 κουταλιές άχνη ζάχαρη
•350 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε τη γέμιση και την επικάλυψη. Για τη σοκολατένια κρέμα κάστανου, βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το βούτυρο και λίγο πριν πάρει βράση το μίγμα το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα. Περιμένουμε 1′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα κάστανου μαζί με το κονιάκ. Σταδιακά προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει.
Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας, λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει.

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει αρκετά και να γίνει σαν σαντιγί.

Ενώνουμε το τυρί κρέμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σταδιακά προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Βάζουμε και την επικάλυψη στο ψυγείο να σφίξει.

Την επόμενη ημέρα ετοιμάζουμε και το παντεσπάνι. Με το μίξερ στη μεγαλύτερη ταχύτητα χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη μεγαλύτερη ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο εναλλάξ με το κακάο. Μόλις ενσωματωθούν στη ζύμη σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα παραλληλόγραμμο ταψί με διαστάσεις 25×35 εκ.

Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε για 30′ περίπου μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο της κουζίνας μας. Πιάνουμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην πετσέτα.

Ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και το τυλίγουμε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ώρα για τη συναρμολόγηση.

Ανοίγουμε με προσοχή το παντεσπάνι και το αλείφουμε με τη σοκολατένια κρέμα κάστανου. Το ξανατυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε πάνω σε μια πιατέλα.

Καλύπτουμε τον κορμό με την κρέμα λευκής σοκολάτας και με ένα πιρούνι δημιουργούμε γραμμές κατά μήκος του.

Τον τοποθετούμε στο ψυγείο και τον διατηρούμε εκεί μέχρι να τον σερβίρουμε.


Συνταγή και φώτο:theonewithallthetastes.com

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή