Σεπτεμβρίου 20, 2020

KOYZINA

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, γλυκό. Ένα γλύκισμα με πέντε στρώσεις, πέντε διαφορετικές γεύσεις που ενώνονται και απογειώνουν τη γεύση. Προσθέστε και το ξύσμα σοκολάτας και απολαύστε extra γεύση.


Υλικά 

Για τη βάση:
1 φλ. τσαγιού καρύδια θρυμματισμένα
3 κ.σ. λευκή ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 φλ. τσαγιού αλεύρι

Για τη κρέμα τυριού:
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
220 γρ. τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia]
1 φλ. τσαγιού σαντιγί

Για τη κρέμα βανίλια:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια των 125 γρ.
γάλα η ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία *

Για τη κρέμα σοκολάτας:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα των 125 γρ.
γάλα η ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία *

Για την επικάλυψη:
2 φλ. τσαγιού σαντιγί
ξύσμα σοκολάτας


Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ διαστάσεων 22 X 32 εκ.

Για τη βάση: Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση, στρώνετε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.

Για τη κρέμα τυριού: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτετε και τη σαντιγί και χτυπάτε για λίγο να ενσωματωθεί.
Για τις κρέμες βανίλιας και σοκολάτας: Ετοιμάστε ξεχωριστά τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Για την συναρμολόγηση: Απλώστε το μείγμα τυριού πάνω από τη βάση. Πάνω από το μείγμα τυριού προσθέτετε ομοιόμορφα τη κρέμα σοκολάτας και από πάνω τη κρέμα βανίλιας. Τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί την ισιώνετε καλά με μια μαρίζ, πασπαλίζετε με το ξύσμα σοκολάτας και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρετε.

* Αν θέλετε μια πιο σταθερή και σφιχτή κρέμα αφαιρέστε 1/4-1/2 φλ. τσαγιού γάλα [θα δείτε πόσο σφιχτή σας αρέσει] από τη προτεινόμενη ποσότητα στη συσκευασία.


Sintayes.gr

KOYZINA

Σοκολατένια cannoli με ρικότα

 

Υλικά
2 ¾ φλιτζ. τσαγ. ρικότα
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
90 γρ. ζάχαρη άχνη
15 γρ. κακάο
3 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας κουβερτούρας
2 κάψ. βανιλλίνη
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
180ml. κρασί μαρσάλα
¼ κ.γ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. σπορέλαιο
1 ασπράδι αυγού
115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55%
½ φλιτζ. τσαγ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Φτιάξτε τη γέμιση. Τοποθετήστε ένα καθαρό τουλπάνι μέσα σε ένα κόσκινο και βάλτε μέσα τη ρικότα πατώντας τη καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάστε τη και αφήστε τη 8 ώρες στο ψυγείο ώστε να στραγγίσει από το περιττό νερό. Βάλτε στον κάδο του μίξερ τη ρικότα και προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπήστε με το σύρμα (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα ώστε να αφρατέψει το μείγμα. Βάλτε τις σταγόνες σοκολάτας, τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.

Φτιάξτε τη ζύμη. Στον κάδο του μίξερ αναμείξτε το αλεύρι κοσκινισμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέστε το κρασί μαρσάλα και το λάδι και αναμείξτε τα με τον γάντζο (εξάρτημα του μίξερ) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Συνεχίστε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για ακόμη 5’ αν χρειαστεί προσθέστε επιπλέον αλεύρι. Τυλίξτε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30’. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε τη λίγο με το χέρι. Ρυθμίστε το μηχάνημα ανοίγματος φύλου στη μεγάλη σκάλα και περάστε τη ζύμη. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία φτάνοντας στην προτελευταία σκάλα. Κόψτε τη ζύμη σε στρογγυλούς δίσκους διαμέτρου 10 εκ. με ένα κούπ πατ ή με ένα πιατάκι.

Τηγανίστε τα κανόλι. Χτυπήστε ελαφρώς το ασπράδι αυγού να αφρίσει. Βάλτε αρκετό σπορέλαιο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά. Τυλίξτε κάθε δίσκο ζύμης γύρω από τις μεταλλικές φόρμες και αλείψτε την ένωση με το ασπράδι αυγού ώστε να κολλήσει. Τηγανίστε σε καυτό λάδι (190ο ) για 1 περίπου λεπτό ώστε να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Με μια λαβίδα βγάλτε τα κανόλι σε ένα πιάτο που έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν 4’-5’ πριν τα ξεφορμάρετε. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη.
Μοντάρετε το γλυκό.

Τοποθετήστε σε μια κατσαρόλα που έχετε γεμίσει κατά το ½ νερό ένα μεταλλικό μπολ. Βάλτε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει (διαδικασία μπεν μαρί) Σε ένα πιατάκι βάλτε το ψιλοκομμένο φιστίκι. Βουτήξτε τη μια άκρη από τα κανόλι στη σοκολάτα και αμέσως στο ψιλοκομμένο φιστίκι και αφήστε τα να κρυώσουν επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετήστε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μια μύτη αστέρι Νο 9 και γεμίστε τη με το μείγμα ρικότας. Πάρτε ένα, ένα τα κανόλι και γεμίστε τα με το μείγμα πρώτα από τη μία άκρη και μέχρι τη μέση και έπειτα από την άλλη πλευρά ώστε να σχηματίσετε μια ροζέτα στα τελειώματα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

thinkdrops.gr

 

KOYZINA

Ένα γλύκισμα που θα σε κάνει να το φας όλο, πεντανόστιμο, ζουμερό με αρώματα από πορτοκάλι και λεμόνι.


Υλικά
Για το ραβανί
2 μικρά πορτοκάλια (250 γρ.)
125 γρ. αμυγδαλόψιχα
175 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ. ζάχαρη καστανή
3 μεγάλα αυγά (180 γρ.)
250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20 γρ. baking powder
20 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό λιωμένο για τη φόρμα

Για το σιρόπι

225 γρ. μέλι
75 γρ. νερό
75 γρ. χυμό πορτοκάλι
20 γρ. χυμό λεμόνι
1 μικρό ξυλαράκι κανέλας


Για την επικάλυψη


200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
40 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
30 γρ. μέλι

Διαδικασία

Φτιάξτε το ραβανί: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°c στον αέρα. Καθαρίστε τα πορτοκάλια αφαιρώντας και τις εσωτερικές μεμβράνες με ένα μαχαιράκι. Τοποθετήστε τα πορτοκάλια στον κάδο του μούλτι και πολτοποιήστε τα. Στον κάδο του μίξερ βάλτε τη ζάχαρη με το βούτυρο και αναμείξτε τα. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και τέλος τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το σιμιγδάλι, το baking powder και την πούδρα αμυγδάλου. Βουτυρώστε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε για περίπου 35-40'.

Για το σιρόπι

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρoλάκι και βράστε για 5'.
Αφού βγάλετε το ραβανί από το φούρνο, ραντίστε το με το ζεστό σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει καλά. Πριν το σερβίρετε, απλώστε στην επιφάνειά του γιαούρτι και πασπαλίστε τα φυστίκια και το μέλι.

 

KOYZINA

Πάστα εκλαίρ με lemongrass και ginger

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη
125γρ γάλα
125γρ νερό
100 γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
150 γρ αλεύρι
200 γρ αυγά (4 αυγά)
Για την ιταλική μαρέγκα

40γρ νερό
180γρ ζάχαρη
15γρ γλυκόζη
90γρ ασπράδια

Για την κρέμα

300γρ πούλπα μήλου
5 γρ. ζελατίνη
1 πρέζα κανέλα
1 lemongrass
1 κ.γ. φρέσκο ginger
200γρ κρέμα γάλακτος 35% σε παχύρευστη μορφή
100γρ ιταλική μαρέγκα
Για το γλάσο
150γρ σοκολάτα 55% κακάο
170γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1κ.γ. γλυκόζη


Για τη ζύμη

Σε ένα κατσαρολάκι αναμίξτε το γάλα, το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα σας φτάσει σε σημείο βρασμού κατεβάστε το από τη φωτιά. Ρίξτε βροχηδόν το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε καλά το μείγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Επαναφέρετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 1’ ώστε να στεγνώσει λίγο η ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη στο μπωλ του μίξερ και ανακατεύοντας με το φτερό προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, προσέχοντας να έχει αφομοιωθεί το πρώτο αυγό πριν ρίξετε το επόμενο. Το μίγμα σας θα πρέπει να είναι απαλό και γυαλιστερό για να το χρησιμοποιήσετε με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Με το κορνέ δημιουργήστε τις βάσεις για τα παστάκια στο μέγεθος που επιθυμείτε. Αλείψτε με αυγόγαλα την επιφάνειά τους και ψήστε τα στους 200°C για 15’ με 20’ έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Για την ιταλική μαρέγκα

Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετήστε το νερό, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και βάλτε τα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής μετρήστε τη θερμοκρασία του σιροπιού και όταν αυτό φτάσει τους 110°C ξεκινήστε τη μαρέγκα. Στο μπωλ του μίξερ βάλτε τα ασπράδια και χτυπήστε τα με το σύρμα ώστε να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα που να σχηματίζει κορυφές. Στο διάστημα αυτό το σιρόπι σας θα έχει φτάσει τους 120°C . Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την 30’’ να καταλαγιάσουν οι φυσαλίδες. Περυχίστε με λεπτή και σταθερή ροή το σιρόπι πάνω στη μαρέγκα ανακατεύοντας στο μίξερ με χαμηλή ταχύτητα μέχρια αυτή να σφίξει. Αφού τελειώσετε το σιρόπι εξακολουθήστε το χτύπημα για ακόμη 15’ μέχρι η μαρέγκα να είναι σχεδόν κρύα.

Για την κρέμα

Σε ένα τούλι ή φιλτράκι τσαγιού βάλτε το ginger και το lemongrass κομμένο. Τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα και βράστε το μαζί με περίπου 400γρ καθαρισμένα μήλα και την κανέλλα με λίγο νερό έως ότου μαλακώσουν αρκετά. Αφαιρέστε τα μυρωδικά και προσθέστε το φύλλο ζελατίνας που έχετε μουλιάσει σε κρύο νερό. Περάστε τα μήλα στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Όταν το μείγμα κρυώσει μεταφέρετέ το σε ένα μπoλ και με μια σπάτουλα σιλικόνης ενώστε το απαλά με την μαρέγκα και την κρέμα γάλακτος, ώστε να πάρετε μια αφράτη μους.

Για το γλάσο

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και βάλτε τα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν. Περιχύστε με την ζεστή κρέμα τη σοκολάτα και ανακατέψτε την με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει και να έχετε ένα ρευστό γλάσσο. Χρησιμοποιήστε το αμέσως για να μην παγώσει


Μοντάρισμα
Σε ένα τσέρκι πάστας τοποθετήστε στη βάση το μπισκότο και συμπηρώστε μια στρώση κρέμας. Καλύψτε με ένα μπισκότο ακόμη και αφήστε το παστάκι στο ψυγείο περίπου 1 ώρα να σταθεί. Βγάλτε το παστάκι από το ψυγείο και καλύψτε την επιφάνειά του με το γλάσο σοκολάτας. Ξεφορμάρετέ το και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

thinkdrops.gr

KOYZINA

Τρούφες με φυστίκια και λικέρ αμύγδαλο, για να τον τρελάνετε την ημέρα των ερωτευμένων

Υλικά

¾ της κούπας (180 ml) κρέμα γάλακτος
600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
¼ της κούπας (60 ml) λικέρ αρωματισμένο με αμύγδαλο
1 κούπα (140 γρ. ) ξεφλουδισμένα φυστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

 Εκτέλεση

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολακι σε μετρια φωτιά και δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολακι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι ή με μια σπατουλα, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20Χ20 εκ. το οποίο έχουμε στρωσει λαδοκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα.

Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μείγμα παντού. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε ίσα ορθογώνια κομμάτια και σερβίρουμε.

Τα πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγινης και σερβίρουμε.


akispetretzikis.com

KOYZINA

Το μωσαϊκό είναι ένα γλυκό που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Απλοϊκό στην παρασκευή του, ενδείκνυται για νέες και άπειρες νοικοκυρές και… λαίμαργα αρσενικά.

Υλικά

350γρ. βούτυρο φυτικό
200γρ. κακάο εξαιρετικής ποιότητας
1 πρέζα βανίλια σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
200γρ. μπισκοτάκια κανέλας
2 αχλάδια ζαχαρωμένα (φρουί γλασέ)
60γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα, έτοιμα
150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα για επικάλυψη

Διαδικασία

Βήμα 1
Αφήνετε το φυτικό βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το σύρμα ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και το κακάο και δουλεύετε όλα τα υλικά μαζί ώσπου το μίγμα να αποκτήσει ένα όμορφο σοκολατί χρώμα.

Βήμα 2
Κόβετε τα αχλάδια σε κυβάκια και σπάτε τα μπισκότα και τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε κομματάκια. Ρίχνετε στο μίγμα πρώτα τα κυβάκια του φρούτου, ανακατεύοντας απαλά, κατόπιν τα μπισκότα και τέλος τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ένα τελευταίο ανακάτεμα είναι απαραίτητο.

Βήμα 3
Καλύπτετε με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα και αδειάζετε μέσα το μίγμα του κακάο. Το στρώνετε όμορφα με ένα μαχαίρι και το βάζετε στο ψυγείο, να κρυώσει καλά.

Βήμα 4
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Την αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζετε το μωσαϊκό από το ψυγείο, το ξεφορμάρετε σε μεγάλη πιατέλα, αφαιρείτε τη μεμβράνη και το περιχύνετε με την πηχτή σως σοκολάτας, στρώνοντάς τη με μαχαίρι. Κόβετε το μωσαϊκό σε ροδέλες και μεταφέρετε την πιατέλα στο τραπέζι.

Tips
* Μπορείτε να βάλετε κάθε είδους μπισκότο, ξηρό καρπό και φρουί γλασέ.
* Αν θέλετε να το προχωρήσετε ακόμη παραπέρα, διακοσμείτε το γλυκό με κομματάκια από πολύχρωμα φρουί γλασέ και «σιρίτια» μαύρης σοκολάτας.


olivemagazine

KOYZINA

Γλυκό γιαουρτιού με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
2 κουτιά ζελέ ανανά
1 κιλό γιαούρτι πλήρες
1 κ.τ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κονσέρβα κομπόστα
λικέρ της αρεσκείας σας
λίγο γάλα
1 σοκολάτα κουβερτούρα
αμύγδαλο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε ποτίσει ελαφρώς με το λικέρ και με λίγο γάλα.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες διαλύοντας και τη ζάχαρη.
Τοποθετούμε σ” ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι και ανακατεύοντας ρίχνουμε σιγά σιγά και το ζελέ.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα τις προτίμησής μας.
Περνάμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα πάνω στα μπισκότα και τρίβουμε λίγη κουβερτούρα ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και όλο το υπόλοιπο από πάνω.
Τρίβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και γαρνίρουμε με το τριμμένο αμύγδαλο!


10 λεπτά προετοιμασία & 3 ώρες στο ψυγείο για να δέσει.

 

KOYZINA

Σου αρέσει το κωκ; Τότε ακολούθησε τις οδηγίες, φτιαξε το στο ταψί και απόλαυσε το παρέα με τους δικούς σου.

Υλικά

1 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
5 αβγά
1 baking powder
2 βανίλιες
2 κ.σ. νερό

για την κρέμα

2 1/2 λίτρα γάλα
1 1/4 κούπας κορν φλάουρ
3 κούπες ζάχαρη
5 κροκάδια
2-3 βανίλιες


για την επικάλυψη

200 γρ.εβαπορέ αδιάλυτο
200 γρ. κουβερτούρα


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη βάση και τα χτυπάμε με το μίξερ
στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε καλά βουτυρωμένο ταψί με
διαστάσεις 40x35 εκ.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C με
αντιστάσεις πάνω-κάτω για ακριβώς 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.
Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε επάνω
σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Την αδειάζουμε πάνω στην κρύα βάση.
Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει εντελώς.
Τέλος,λιώνουμε σε μπεν μαρί το εβαπορέ με τη σοκολάτα και στρώνουμε
το μείγμα πάνω στην κρύα κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.

Είναι καλύτερα να το καταναλώσουμε την επόμενη μέρα που θα έχει
κρυώσει καλά!!
Γίνεται ακόμη καλύτερο όσο στέκεται.

magyreuontas.blogspot.gr

KOYZINA

 Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και πεντανόστιμο συνοδευτικό για όλα τα ψητά σας.


Υλικά συνταγής
1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα θρυμματισμένα
2 φλ. τσαγιού τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού
4 αυγά χτυπημένα
2 φλ. τσαγιού γάλα
100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε το σπανάκι πολύ καλά, το ψιλοκόβουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το σπανάκι να σοταριστεί κι αυτό.

Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Πασπαλίζουμε τον πάτο από ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με το ένα φλιτζάνι τσαγιού τρίμματα ψωμιού. Αδειάζουμε μέσα το μισό από το μείγμα με το σπανάκι, από πάνω πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τρίμματα ψωμιού και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο σπανάκι.

Πασπαλίζουμε από πάνω τα τριμμένα κίτρινα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα σε ένα μπολ και περιχύνουμε το φαγητό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα από πάνω.

sintayes.gr

KOYZINA

Λαχταριστό και παραδοσιακό πιάτο που αρέσει σε όλους και το τρώμε συχνότατα. Αυτή την φορά τρώμε και τσικνιζόμαστε. Καλή επιτυχία !


Υλικά

Για 2-4 μερίδες

Για το κεμπάπ
400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
2 κουταλιές του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού τσίλι τριμμένο
1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
1κουταλιά του γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα

1 κουτί σάλτσα ντομάτα
μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
1 μικρό κρεμμύδι
1 κ γλυκού πάπρικα
αλάτι
λάδι

 

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του. Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ.

Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας.

Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι.

Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα.

Σερβίρεται με γιαούρτι και ξεροψημένες πιττούλες.

sidagi.gr

© 2017 Forwoman.gr
facebook_page_plugin
Τα cookies βοηθάνε στην καλύτερη εμπειρία σας στην περιήγηση της ιστοσελίδας μας, συνεχίζοντας συμφωνείτε με τη χρήση τους.
Περισσότερα Αποδοχή